ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ήταν... Μπάγερν!

Με επιβλητική εμφάνιση η Μπάγερν... σκόρπισε την Σάλκε και έφυγε με νίκη 4-0 από το Γκελζενκίρχεν.
Η Μπάγερν θύμισε σε πολλά την περσινή... αρμάδα, έφυγε με μεγάλη νίκη 4-0 από την «Βέλτινς Αρένα» επί της Σάλκε και έπιασε την Ντόρτμουντ στην κορυφή. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση στην Μπουντεσλίγκα και έχουν να κρατήσουν πολλά θετικά, καθώς από τη μία δεν έκαναν ούτε ένα λάθος όταν πιέστηκαν από τους μπλε στο ξεκίνημα, ενώ πίεσαν εξαιρετικά ψηλά, έχοντας παράλληλα και πολύ καλό τρανζίσιον με τους Ρόμπεν και Ριμπερί.
Οι Γερμανοί μπορεί να μας έδωσαν τον Σβάινσταϊγκερ στη θέση στο 4-1-4-1 μπροστά από την άμυνα, όμως στην ουσία έπαιξε δίπλα στον Λαμ. Οι δυο τους έκαναν πολύ καλή δουλειά, με τον πρώτο μάλιστα να ανοίγει και το σκορ. Το παιχνίδι, πάντως, ξεκίνησε με τους παίκτες του Κέλερ να μπαίνουν δυνατά και επιθετικά. Ο Μπόατενγκ ήταν ορεξάτος και δείχνει ικανός να κάνει τη διαφορά για την Σάλκε και στο 18' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλάι, που από την μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του Γκανέζου έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ!
Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός από το ξεκίνημα και μετά τις ευκαιρίες των Σαλάι (8'), Αλάμπα (9'), Κρόος (13', 18') ήρθε το γκολ για τους Βαυαρούς. Οι γηπεδούχοι έδειξαν για ακόμη μία φορά φέτος την αδυναμία τους στα στημένα και μετά το κόρνερ του Ρόμπεν ο Σβάινσταϊγκερ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1! Μετά το γκολ οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δεν ξανακοίταξαν ποτέ πίσω και στιγμές αργότερα κατάφεραν ουσιαστικά να τελειώσουν το παιχνίδι. Μετά από ωραία ανάπτυξη ο Αλάμπα έβγαλε την σέντρα, ο Μάντζουκιτς έπιασε την κεφαλιά, Χίλντεμπραντ και Χέβεντες δεν κατάφεραν να σώσουν πάνω στην γραμμή και απλά μάζεψαν την μπάλα από τα δίχτυα τους. Αυτό, μάλιστα, ήταν το 19ο γκολ του Κροάτη με κεφαλιά στην Μπουντεσλίγκα από τα συνολικά 39 του!
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους μόνο η Μπάγερν υπήρχε στο γήπεδο. Ρόμπεν (29'), Ραφίνια (38') και Ριμπερί (42'), όμως παρά τις καλές τους ευκαιρίες δεν κατάφεραν να αυξήσουν και άλλο το σκορ.
Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι στο τέλος είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες (στο δεύτερο 45λεπτο). Τι να το κάνεις από την στιγμή που ήταν όλα μακρινά σουτ και μάλιστα άστοχα; Μάντζουκιτς (52'), Αλάμπα (64') και Μπόατενγκ (69') είχαν καλές στιγμές, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Έτσι, στο 75' μετά από ασίστ του Αλάμπα... απλά και ωραία ο Ριμπερί μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3 απέναντι σε μία ομάδα της οποίας η άμυνα ήταν αλλού γι' αλλού.
Σαν να μην έφτανε αυτό για την Σάλκε, την στιγμή που οι Βαυαροί έδειχναν να έχουν ρίξει ρυθμό ήρθε και το 4ο γκολ. Στο 85' ο Ντάντε έβγαλε εκπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας στον Μίλερ, εκείνος με.. περιπετειώδη τρόπο κατάφερε να την δώσει στον Πισάρο και ο Περουβιανός, που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι, έκανε εύκολα το τελικό 0-4, που είναι η πιο βαριά ήττα της Σάλκε εντός έδρας εδώ και 32 ολόκληρα χρόνια (0-6 από την Μπόχουμ τον Μάιο του 1981) και παράλληλα η μεγαλύτερη της Μπάγερν στην ιστορία της στο Γκελζενκίρχεν!
*Ο Νόιερ βρέθηκε για 5η φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του και ακόμα να δεχθεί γκολ...
*5 οι τελικές προσπάθειες της Μπάγερν εντός εστίας στο παιχνίδι, 4 τα γκολ των Βαυαρών.
Σάλκε (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Αόγκο, Μάτιπ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Τζόουνς, Νοϊστέντερ (46' Χέγκερ), Μπόατενγκ (80' Κλέμενς), Ντράξλερ, Φαρφάν, Σαλάι
Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβάινσταϊγκερ (78' Κίρχοφ), Λαμ, Κρόος, Ρόμπεν (73' Μίλερ), Ριμπερί, Μάντζουκιτς (81' Πισάρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου