ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Νίκη - πρόγευση εν όψει προκριματικών!

Το ωραίο γκολ του Σαλπιγγίδη με ατομική ενέργεια και σουτ στο 16' έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη 1-0 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, σε ματς επιπέδου των προκριματικών αγώνων που έρχονται στο Champions League.
Αλλωστε οι Κύπριοι είναι, όπως και ο «δικέφαλος», στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης – αλλά στο «δρόμο των πρωταθλητών», άρα όχι αντίπαλος του ΠΑΟΚ – και αισιοδοξούν για πρόκριση στους ομίλους.
Οσο για τον «δικέφαλο»; Το τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους (την Παρασκευή επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη), είχε θετική έκβαση και καλά αλλά και κακά στοιχεία.
Η... «βασική» 11άδα
Ο Χούουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 και την καλύτερη δυνατή 11άδα αυτή τη στιγμή, με δεδομένους τους τραυματισμούς Λάζαρ, Λόπεθ, δείχνοντας και τις βασικές του σκέψεις εν όψει των αγώνων του προκριματικού γύρου. Βέβαια η τελική πρόβα θα γίνει την επόμενη Τρίτη (23/7, 21:00) στην Τούμπα, απέναντι στη Νις.
«Ειδήσεις» της 11άδας η παρουσία του Κίτσιου στο δεξί άκρο της άμυνας και του Λόρενς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δίπλα στον Τζιόλη. Ο Χακόμπο ήταν στην εστία, με τους Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνη και Βίτορ στην άμυνα. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Λούκας και Γεωργιάδης, με τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στην επίθεση.
Στα θετικά του φιλικού, η πίεση των παικτών του ΠΑΟΚ ψηλά, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα το οποίο προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς στη συνέχεια ήρθε η κούραση. Αλλωστε ο Ολλανδός τεχνικός επέλεξε να κάνει μόλις τρεις αλλαγές (η πρώτη στο 46', οι άλλες στο 75' και στο 80') και σε αυτό το χρονικό σημείο, η κόπωση από τη σκληρή προετοιμασία είναι δεδομένη.
Πίεση ψηλά, λοιπόν, επιθετικές τάσεις, ένα γκολ, πανέμορφο, με τον Σαλπιγγίδη στο 16' και τρεις καλές στιγμές με τους Σαλπιγγίδη (33'), Αθανασιάδη και Γεωργιάδη στο 38' και Τζιόλη στο 41'.
Τα... αρνητικά
Οσο για τα αρνητικά; Η έλλειψη της ιδανικής τελικής πάσας, κάποια προβλήματα στην ανάπτυξη και η αδυναμία δημιουργίας ευκαιρίας σε όλο το δεύτερο ημίχρονο (μόνη φάση το άστοχο σουτ του Αθανασιάδη στην εκπνοή). Επιπλέον, δεν έλειψαν και οι στιγμές αμυντικής αδράνειας και κάποια λάθη, που έφεραν ευκαιρίες του ΑΠΟΕΛ (4' Μαντούκα, 30' Αλεξάνδρου και στο 35' με τον Σωτηρίου).
Ο Λούκας είχε όρεξη, αλλά όχι δυνάμεις και αποτελεσματικότητα στις ενέργειες, ενώ σαφώς παραμένει εκτός κλίματος εξαιτίας των λίγων προπονήσεων που έχει κάνει με τον ΠΑΟΚ, ενώ πολύ η παρουσία του Βίτορ αλλά και του Κίτσιου.
Από την άλλη πλευρά, οι Κύπριοι είχαν τρεξίματα και στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ήταν σε… χαμηλό ρυθμό, εξαιτίας των πολλών αλλαγών και στηρίχθηκαν κυρίως στις εμπνεύσεις του Μαντούκα.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο (80' Σπυρόπουλος), Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λόρενς, Λούκας (75' Κάτσε), Γεωργιάδης (46' Ολίσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ολιβέιρα, Αμορίμ, Μάριο Σέρχιο, Κλουκόφσκι, Μοράις (73' Ισμά), Μπενασού (73' Χαραλαμπίδης), Τιάγκο Γκόμεζ (73' Βινίσιους), Μαντούκα (73' Αλωνεύτης), Αλεξάνδρου (73' Ηλία), Σωτηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου