ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

«Τεσσάρα»... προβληματισμών για Ολυμπιακό

Τα κενά στα μετόπισθεν, η εν γένει αμυντική συμπεριφορά και η καλή εμφάνιση των Βάις, Διαμαντάκου είναι αυτά που πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός από τη φιλική ήττα με 4-2 από τη Φράιμπουργκ.
Οι νταμπλούχοι έχασαν με 4-2 από τους Γερμανούς δεχόμενοι τρία γκολ στα πρώτα 22 λεπτά, όπου η άμυνα τους θύμιζε περισσότερο παιδική χαρά… Στο δεύτερο 45λεπτο οι Πειραιώτες ήταν σαφέστατα πιο βελτιωμένοι με τους Βάις και Διαμαντάκο να διακρίνονται σε ένα ματς, όπως προείπαμε, που προσφέρεται για συμπεράσματα και προβληματισμούς για τον Μίτσελ.
Το σχήμα του Ολυμπιακού
Με 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια και έβαλε τους Σαλίνο, Κοντρέρας, Μανωλά και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Στο κέντρο ο Φέισα είχε ρόλο αμυντικού χαφ με τους Μανιάτη και Σάμαρη να παίζουν στις πτέρυγες.
Οσο για την επίθεση, στην κορυφή αγωνιζόταν ο Μήτρογλου με τους Φουστέρ και Ντομίνγκες να τον βοηθούν από τις πτέρυγες.
3-0 η Φράιμπουργκ, πολλά κενά ο Ολυμπιακός, δοκάρι ο Μανιάτης
Εφιαλτικό ήταν το πρώτο τέταρτο του ματς για τον Ολυμπιακό. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν είχαν πρόβλημα μόνο στη δημιουργία, αλλά και πολλές αδυναμίες στο κέντρο άμυνας με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να καταφέρουν σε δυο φάσεις να σκοράρουν ισάριθμες φορέςς.
Στο 4' ο Μεχμέντι είδε τον Κοντρέρας να μην καταφέρνει να απομακρύνει και με κάτι σαν πλασέ να κάνει το 1-0 υπέρ της Φράιμπουργκ για να έρθει στο 15' το δεύτερο γκολ. Ο Σούστερ συνδυάστηκε ωραία με τον Σμιντ, ο οποίος κατέβασε την μπάλα, σούταρε και έγραψε το 2-0 υπέρ της ομάδας του.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως και η Φράιμπουργκ ήταν αυτή που εκμεταλλευόταν τις χτυπητές αδυναμίες των «ερυθρόλευκων» στα μετόπισθεν. Ετσι στο 22' η Φράιμπουργκ χτύπησε για 3η φορά με τον Μεχμέντι, ο οποίος βγήκε στην «πλάτη» της «ερυθρόλευκης» άμυνας και έκανε το 3-0.
Στο 29' ο Ολυμπιακός άγγιξε τη μείωση του σκορ, όμως η προσπάθεια του Μανιάτη δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Ο έμπειρος άσος έπιασε ωραίο σουτ, το οποίο, όμως, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 40' τη σκυτάλη στις χαμένες ευκαιρίες πήρε ο Μήτρογλου με τον πορτιέρο της Φράιμπουργκ με διπλή επέμβαση να αποσοβεί τα χειρότερα. Το 3-0 έμελλε, εν τέλει, να είναι το σκορ του ημιχρόνου που ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό.
Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός, καλοί οι Διαμαντάκος και Βάις
Με αρκετά νέα πρόσωπα ξεκίνησε το β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Ο Μίτσελ άφησε εκτός τους Μέγιερι, Σαλίνο, Μανωλά, Χολέβας, Μανιάτη, Φέισα, Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου βάζοντας τους Κάρολ, Σιόβα, Μασάντο, Βάις, Λυκογιάννη, Διαμαντάκο, Ντε Βινσέντι και Παπάζογλου.
Με το «καλημέρα», λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ με τον Τάτο να εκμεταλλεύεται το λάθος του πορτιέρο των Γερμανών και με πλασέ στην κενή εστία να γράφει το 3-1.
Ο Ολυμπιακος ήταν εμφανώς καλύτερος στο δεύτερο 45λεπτο. Είχε κατοχή, έκανε φάσεις, ενώ δεν κινδύνευε στα μετόπισθεν με τον Διαμαντάκο στο 56' να χάνει σημαντική ευκαιρία για το 3-2.
Γενικώς, πάντως, η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν καλύτερη στο δεύτερο 45λεπτο με τον Βάις και τον Διαμαντάκο να δίνουν το κάτι διαφορετικό στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι, όμως, στο 68' γλίτωσαν από το 4ο γκολ με τον Κάρολ να λέει όχι στον Χέφλερ.
Το 4ο γκολ, όμως, δεν άργησε να έρθει… Κόντρα στη ροή του αγώνα, λοιπόν, η Φράιμπουργκ ευτύχησε να φθάσει στο 4-1 με τον Τσουκ να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία και τη λανθασμένη εκτίμηση του Κάρολ.
Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και στο 73' είδε τον Ολαϊτάν να είναι στο σημείο που έπρεπε για να γράψει το 4-2. Ο Καραγκούνης μπήκε από δεξιά, πάσαρε στον Φετφατζίδη με τον Ολαϊτάν να παίρνει το «ριμπάουντ» στην ασθενή απόκρουση του πορτιέρο της Φράιμπουργκ και να γράφει το 4-2 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
ΣΚΟΡΕΡ: 47' Τάτος, 73' Ολαϊτάν - 44', 22' Μεχμέντι, 15' Σμιντ, 71' Τσουκ
ΔΟΚΑΡΙΑ: 29' Μανιάτης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 27' Σούστερ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46' Κάρολ), Σαλίνο (46' , Κοντρέρας (32' Α. Παπαδόπουλος, 69' Σιώπης), Μανωλάς (46' Σιόβας), Χολέβας (46' Λουκογιάννης, 69' Καραγκούνης), Μανιάτης (46' Βάις), Φέισα (46' Μασάντο), Σάμαρης (32' Γρέκο, 61' Ιμπαγάσα), Ντομίνγκεζ (46' Ντε Βινσέντι), Φουστέρ (32' Τάτος, 61' Φετφατζίδης), Μήτρογλου (46' Διαμαντάκος, 69' Ολαϊτάν).
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Σόλοφ (46' Μπαλτς), Φερνάντες, Χάνκε, Μεχμεντί (46' Φράιζ), Σμιντ, Σούστερ, Μούτζα, Σορκ, Γκίντερ, Κλάους.
Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης:Τσουκ, Κοκελίν, Χέφλερ, Ζουλιέν, Γκουεντέ, Σραμλ και Γκίντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου