ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ένας... ανισσόροπος Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός από τη μέση και μπροστά δείχνει εξαιρετικός, δεδομένης της χρονικής στιγμής, αλλά πίσω... μπάζει και δέχθηκε δύο γκολ από λάθη από την Σαντχάουσεν, ομάδα Β' Γερμανίας. Ντεμπούτο Σαβιόλα, καλοί Βάις, Ρομπέρτο, Ολαϊτάν (πέτυχε τα δύο γκολ).
Σίγουρα ο Μίτσελ θα έχει σημειώσει στο μυαλό του πολλά πράγματα τα οποία θέλουν βελτίωση στον Ολυμπιακό. Πρώτα από όλα η αμυντική λειτουργία και τα εύκολα λάθη που (ξανα)κάνουν οι «ερυθρόλευκοι», τα οποία εκμεταλλεύτηκε η γερμανική ομάδα και πέτυχε δύο γκολ, ενώ είχε και 2-3 καλές ευκαιρίες για κάποιο τέρμα ακόμα.
Αντίθετα, η εικόνα του Ολυμπιακού από τη μέση και μπροστά είναι πολύ καλή, με δεδομένο και πως έγιναν πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά και την μικρή προετοιμασία. Στα θετικά στοιχεία είναι η παρουσία του Ολαϊτάν που πέτυχε και τα δύο γκολ, ενώ η ανάπτυξη των πρωταθλητών Ελλάδας βελτιώθηκε πολύ με το που έγιναν οι αλλαγές και μπήκαν οι βασικοί και πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο ο Ντομίνγκες.
Ενθαρρυντικό είναι επίσης πως ο Βάις, που αντιμετώπισε πρόβλημα και απείχε από κάποιες προπονήσεις, βρίσκει τα πατήματά του και μάλιστα έκανε και ένα εξαιρετικό σλάλομ, ενώ είναι σημαντικό είναι πως ο Ρομπέρτο έδειξε κάποιες από τις δυνατότητές του.
Έτσι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός
Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, στο τελευταίο φιλικό επί γερμανικού εδάφους, είχε πολλές αλλαγές. Ο Μέγερι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά στην άμυνα ήταν ο Λυκογιάννης, δεξιά ο Παπάζογλου και στόπερ οι Μανωλάς και Σιόβας. Ο Μασάντο έπαιρνε την πρώτη μπάλα από την άμυνα και κοντά του ήταν ο Ντε Βινσέντι.
Μπροστά τους ο Μίτσελ είχε παρατάξει τριάδα, με τον Φετφατζίδη αριστερά, τον Ολαϊτάν δεξιά και τον Διαμαντάκο κρυφό φορ. Οι τρεις του πλαισίωναν τον μοναδικό καθαρό προωθημένο, τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος ήταν και αρχηγός.
Το 1-0 με τον Ολαϊτάν στο 26'
Στο πρώτο 20λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν τα πατήματά τους και οι Γερμανοί, έχοντας μεγαλύτερη συνοχή, είχαν κάποιες μικροευκαιρίες. Στο 3' οι Γερμανοί έκαναν το πρώτο τους σουτ, με τον Ουλμ, όμως ο Μέγερι αντέδρασε σωστά και έδιωξε. Η κεφαλιά του Κίστερ στο 4', έπειτα από κόρνερ, πέρασε λίγο άουτ. Στο 15' ο Χούμπνερ εκτέλεσε κόρνερ, στο δεύτερο δοκάρι ο Μπλουμ έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ήταν πολύ άστοχος.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και αφού στο 23' ο Μήτρογλου δεν πρόλαβε να «τσιμπήσει» την μπάλα καθώς η μπαλιά του Ολαϊτάν κόπηκε από τον Χούμπνερ, το γκολ ήρθε τρία λεπτά αργότερα (26'). Ο Μασάντο εκτέλεσε υπέροχα φάουλ από αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ρίμαν, με τον Ολαϊτάν να τρέχει πρώτος στην μπάλα κερδίζοντας το «ριμπάουντ» και πετυχαίνοντας με κεφαλιά το 1-0!
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές Ελλάδας να βγαίνουν γρήγορα σε κόντρες, με τους Φετφατζίδη και Ολαϊτάν στις πτέρυγες, αλλά χωρίς άλλη σπουδαία φάση.
Το λάθος για το 1-1 και το ωραίο 2-1
Με το ξεκίνημα της επανάληψης στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Ρομπέρτο (ντεμπούτο), Μετζανί, Φέισα, Σάμαρης, Ντομίνγκεζ, με τον τελευταίο να γυρίζει πιο πίσω σε σχέση με τον χώρο που κάλυπτε ο Διαμαντάκος στο πρώτο μέρος και να κάνει παιχνίδι.
Η ισοφάριση ήρθε γρήγορα για την Σαντχάουσεν όταν ο Λάις επιχείρησε ένα μακρινό σουτ στο 54', με τον Ρομπέρτο να αντιδρά πολύ καλά, αλλοιώνοντας την πορεία της μπάλας και στέλνοντάς τη να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά όμως, η άμυνα «κοιμήθηκε», ο Μπλουμ το εκμεταλλεύτηκε και το 1-1 ήταν γεγονός.
Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε λίγο αργότερα (59') με ωραία συνεργασία, όταν ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και ξεχύθηκε στην επίθεση από δεξιά. Συνέκλινε, πάσαρε στον Ντομίνγκεζ και εκείνος έδωσε έτοιμο γκολ στον Όλαϊτάν, ο οποίος πέρασε τον αμυντικό και με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ και εκείνα του Ολυμπιακού.
Ντεμπούτο Σαβιόλα αλλά... 2-2
Στο τελευταίο μισάωρο ο Μίτσελ έριξε κι άλλους «βασικούς» στο ματς, όπως τους Βάις, Χολέβας, Σαλίνο, Μανιάτη, Κάμπελ, αλλά και τον Χαβιέρ Σαβιόλα που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα και αποθεώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού οι οποίοι βρίσκονταν στο γήπεδο.
Στο 67' ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του με διπλή εξαιρετική επέμβαση σε διαδοχικά σουτ των Ζαμπάβνικ και Τίντε, ενώ πολύ καλή αντίδραση είχε και στο σουτ του Κνολ στο 68'. Καλά αντανακλαστικά έδειξε και ο Ρίμαν στο συρτό φάουλ του Χολέβας (71'), ενώ στο 74' ο Βάις έκανε ένα εξαιρετικό σλάλομ πριν πασάρει στον Κάμπελ, ο οποίος γύρισε στον Σαβιόλα, αλλά τον πρόλαβε ο Ολατζενγκμπέσι.
Λίγα λεπτά μετά οι Ντομίνγκεζ και Φέισα χτύπησαν, με τον Σέρβο να δέχεται πρώτες βοήθειες και να επιστρέφει, αλλά τον Αργεντινό να μην είναι σε θέση να συνεχίσει. Έτσι, ο Ολυμπιακός παρέμεινε με δέκα στο ματς, για το υπόλοιπο του αγώνα και σε μία φάση στο 84' δέχθηκε το γκολ από κοντινό σουτ του Κνολ μέσα από την περιοχή.
ΣΑΝΤΧΑΟΥΣΕΝ: Ρίμαν, Λίνσμαϊερ, Τίντε, Ζαμπάβνικ, Ουλμ, Σαβάτε, Χούμπνερ, Κίστερ, Σίφλερ, Λάις, Μπλουμ. Αγωνίστηκαν και οι Άχενμπαχ, Αμπντεσάντκι, Ολατζενγκμπέσι, Κνολ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι (46' Ρομπέρτο), Παπάζογλου (61' Σαλίνο), Λυκογιάννης (61' Χολέβας), Μανωλάς, Σιόβας (46' Μετζανί), Μασάντο (46' Φέισα), Ντε Βινσέντι (46' Σάμαρης, 61' Μανιάτης), Φετφατζίδης (61' Κάμπελ), Ολαϊτάν (61' Βάις), Διαμαντάκος (61' Σαβιόλα), Μήτρογλου (46' Ντομίνγκεζ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου