ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Big in Brazil!

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στο Confederations Cup η Βραζιλία που νίκησε 3-0 την Ιαπωνία.
Μπροστά σε 67.423 θεατές στο Εθνικό Στάδιο της Μπραζίλια, η Σελεσάο σκοράροντας στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων και το 93' και έκαμψε μάλλον εύκολα την αντίσταση των Ασιατών, που δεν κατάφερε να προβάλλει αντίσταση. Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι στην πρεμιέρα του τουρνουά πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στο πλαίσιο του 1ου ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν και οι Ιταλία-Μεξικό (παίζουν την Κυριακή 16/06 στις 22:00).
Ο Σκολάρι παρέταξε την 5 φορές πρωταθλήτρια κόσμου με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζούλιο Σέζαρ, δεξί μπακ Ντάνι Αλβες, αριστερό Μαρσέλο, στόπερ Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ, κεντρικά χαφ Παουλίνιο-Λουίζ Γκουστάβο και τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Φρεντ, οι Χουλκ, Οσκαρ, Νεϊμάρ.
Μόλις 171 δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Βραζιλία για να μπει σε θέση οδηγού στον αγώνα με ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Μαρσέλο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Φρεντ με κοντρόλ-στρώσιμο με το στήθος στο ύψος της περιοχής άφησε για τον Νεϊμάρ ο οποίος με μαγικό βολέ με τη μία έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Καβασίμα (1-0).
Το νέο αστέρι της Μπαρτσελόνα πέτυχε το 4ο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης και βρέθηκε μέσα στο top 20 των πρώτων σκόρερ όλων των εποχών της Σελεσάο.
Η Ιαπωνία -που είχε αποφύγει την ήττα από την Βραζιλία σε δύο αγώνες της διοργάνωσης- προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως ο Σέζαρ απέκρουσε στο 6' το φάουλ του Χόντα, ο οποίος στο 9' είχε βολέ άουτ από αριστερά. Το ματς κυλούσε σε πολύ μέτρια επίπεδα, οι Βραζιλιάνοι είχαν τον έλεγχο όμως δεν έκαναν καθαρές φάσεις. Καλύτερες στιγμές ήταν το γύρισμα του Χουλκ στο 22' το οποίο κόπηκε, ενώ στο 41' ο επιθετικός της Ζενίτ με έναν από τους γνωστούς κεραυνούς έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το παραθυράκι.
Η επανάληψη ξεκίνησε όπως και το πρώτο μέρος, με τους Βραζιλιάνους να σκοράρουν. Στο 48' ο Ντάνι Αλβες έκανε πολύ όμορφη κοφτή σέντρα από δεξιά και βρήκε τον Παουλίνιο, ο οποίος ξεχασμένος στην περιοχή έκανε κοντρόλ και δυνατό σουτ, παίρνοντας μέσα τα χέρια του Καβασίμα (2-0). Οι Ασιάτες έφτασαν κοντά στο να πετύχουν κάτι καλό με την προβολή του Οκαζάκι (49') και το σουτ του Μαέντα (72'), όμως στο τέλος δέχθηκαν και τρίτο γκολ από τον Ζο που τελείωσε ωραία τη φάση σε τετ α τετ για το 3-0.
Ολοι οι πρωταθλητές του Confederations Cup έχουν ξεκινήσει με νίκη το τουρνουά, οπότε η Βραζιλία είναι σε καλό δρόμο. Βέβαια, όποιος το κατακτά, την επόμενη χρονιά δεν κερδίζει το Mundial...
Βραζιλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Αλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, Χουλκ (75' Ερνάνες), Οσκαρ, Νεϊμάρ (74' Λούκας Μόουρα), Φρεντ (81' Ζο).
Ιαπωνία (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Εντο (78' Χοσογκάι), Κιοτάκε (51' Μαέντα), Χόντα (88' Ινούι), Καγκάβα, Οκαζάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου