ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πάρτι για Απόλλων, Εργοτέλη και Καλλονή!

Το... θρίλερ της football league oλοκληρώθηκε και σε Ριζούπολη, Ηράκλειο και Μυτιλήνη στήθηκε πανηγύρι για την άνοδο στην Super League! Το 4ο εισιτήριο θα κριθεί στα play off του χαμού! 
Το πρωτάθλημα-μαμούθ των 42 αγωνιστικών της Football League ολοκληρώθηκε! Η τελευταία του αγωνιστική ήταν ακριβώς όπως όλες οι προηγούμενες. Με πολλές συγκινήσεις και ανατροπές! Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στο ημίχρονο υπήρχε 5πλη ισοβαθμία (Απόλλων, Παναιτωλικός, Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου και Καλλονή), αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ως το 83' του αγώνα στην Μυτιλήνη ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο «τρίτος κάτοχος» του εισιτηρίου και σε εκείνο το λεπτό το λυτρωτικό γκολ του Κώτσιου έστειλε την ομάδα της Καλλονής για πρώτη φορά στην ιστορία της στα μεγάλα σαλόνια!
Όταν για 41 αγωνιστικές δεν είχε βρεθεί ούτε ένας κάτοχος εισιτηρίου ανόδου λογικό ήταν η τελευταία αγωνιστική να έχει και τεντωμένα νεύρα και... διάφορα άλλα!
Όπως η ανακοίνωση της Παναχαϊκής για «τηλεφωνήματα» από την πλευρά του Απόλλωνα Σμύρνης στους παίκτες της, όπως η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου για «φουσκωτούς» κυρίους στο γήπεδο της Καλλονής, όπως τα... μπουκέτα στο Καυταντζόγλειο μεταξύ παικτών του Ηρακλή και του Παναιτωλικού!
Είπαμε το πιο συγκλονιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών στην Β΄εθνική ή football league τα είχε όλα! Όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού τα... καλύτερα τώρα αρχίζουν. Μπορεί Απόλλωνας, Εργοτέλης και Καλλονή να κάνουν πλάνα για την Σούπερ Λίγκα όμως υπάρχει κι ένα 4ο εισιτήριο που θα βρει κάτοχο από τα πλέι οφ!
Ένα μίνι πρωτάθλημα-φωτιά αφού η συμμετοχή ομάδων όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Παναιτωλικός, ο Ηρακλής και η Νίκη Βόλου τα λέει όλα. Η κλήρωση για τα πλέι οφ θα γίνει την προσεχή Τρίτη (όλα τα ματς θα μεταδοθούν από τον OTE TV) και το μόνο βέβαιο είναι ότι για τουλάχιστον 3 εβδομάδες ακόμη η football league θα κρατάει... κομμένη την ανάσα των Ελλήνων φιλάθλων! 
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-2
Και με χιόνια και με κρύα «ελαφρά ταξιαρχία»!
Ο Απόλλωνας μπορεί να έπαιξε με την φωτιά, όμως πήρε τελικά την νίκη με 2-1 στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής και έτσι έγραψε ιστορία αφού επιστρέφει μετά από 13 χρόνια στην Σούπερ Λιγκ.
Οι γηπεδούχοι έβαλαν φωτιά στο παιχνίδι αφού άνοιξαν το σκορ από νωρίς με τον Γκούρτσα, γεγονός που έβαλε την Ταξιαρχία με την πλάτη στον τοίχο.
Παρόλα αυτά ο Απόλλωνας κατάφερε να αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Τσιλιγκίρη στο 25'. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ιέζουν και με το... καλημέρα του 2ου μέρους ολοκλήρωσαν την ανατροπή, με τον πρώτο σκόρερ, Μανιά να κάνει το 2-1.
Από εκείνο το σημείο η Ταξιαρχία ρίσκαρε, αφού κλείστηκε πίσω και απειλήθηκε αρκετά, όμως την γλύτωσε, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του που όποτε χρειάστηκε τον κράτησε ζωντανό.
Παναχαϊκή (Ηλίας Φυντάνης): Πίτκας, Σπίνουλας, Λίτσης, Καραμανλής, Τέλλος, Ρεκλείτης, Βάντερσον, Χοντζάλι, Βασιλαντονώπουλος, Πάμποε, Γκούρτσας.
Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κιάσσος, Διαμάντης, Κύργιας, Δεληζήσης, Ρόβας, Καμαρά, Τσιλιγκίρης, Μανιάς, Κατσίκης, Μπάρκογλου.
Καλλονή – Ολυμπιακός Βόλου 2-2
Έμεινε στην ιστορία η Καλλονή
Σε ένα παιχνίδι που τα είχε πραγματικά όλα, η Καλλονή κατάφερε να πάρει την ιστορική άνοδο, αφού αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Βόλο και πλέον βρίσκεται στην Super League.
Η... ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, ενώ κατα την διάρκεια της αναμέτρησης υπήρχαν και επεισόδια που προκάλεσαν την διακοπή της αναμέτρησης.
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα με κεφαλιά του Πινδώνη, λίγο μετά την συμπλήρωσης μισής ώρας παιχνιδιού.
Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Τεννέ κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους και να απαντήσουν στο 40' με τον Μαρσέλο να φέρνει το ματς στα ίσα.
Στο δεύτερο μέρος το... σενάριο ήταν ίδιο, αφού και πάλι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν εκ νέου να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με δράστη αυτή τη φορά τον Στογιάνοφ στο 68'.
Η Καλλονή σάστισε από αυτό το τέρμα και δεν έδειχνε να μπορεί να αντιδράσει, γεγονός που έφερε τους Βολιώτες με το ένα πόδι στην πρώτη κατηγορία. Όμωςο Κάντζι δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με τρομερή προσωπική ενέργεια ο επιθετικός της ΑΕΛΚ πέρασε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού και στην συνέχεια έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Κώτσιο, ο οποίος με δυνατό σουτ κατάφερε να νικήσει τον Γκίτκο και να κάνει το 2-2.
Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν δραματικά, αφού ο Βόλος βγήκε όλος μπροστά για να πετύχει ένα τέρμα, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι  το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την ιστορική τους άνοδο στην Α' Εθνική.
ΑΕΛΚ (Μπάμπης Τεννές): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεοζίνιο, Ντιμπαλά, Μαρσέλο, Κάντζι, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης, Χωριανόπουλος, Μανούσος, Σερφά.
Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Κωστούλας, Παλαιολόγος, Πινδώνης, Στογιάνοφ, Μπολάτι, Μπρέσκα, Σολάκης, Γιενγκά.
Νίκη Βόλου – Εργοτέλης 1-1
Ρίσκαρε αλλά ανέβηκε
Μόνο νίκη ήθελε ο Εργοτέλης κόντρα στην Νίκη στον Βόλο, προκειμένου να μην περιμένει άλλα αποτελέσματα και να μην μπλέκει σε σενάρια, όμως αν και πήρε την ισοπαλία με 1-1, δεν την πλήρωσε και έτσι μετά από μία σεζόν επιστρέφει ξανά στην Α' Εθνική.
Οι γηπεδούχοι, που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν για ένα τέρμα. Η Νίκη άλλωστε δεν είχε περιθώριο να χάσει, αφού αν ταυτόχρονα νικούσε, όπως και έγινε, ο Πανσερραϊκός, θα έμενε εκτός πλέι οφ.
Μάλιστα, με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα δικαιώθηκε, αφού κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή σε ένα τέρμα, με δράστη τον Χάρη Παππά, ο οποίος με πολύ όμορφο σουτ νίκησε τον Αθανασίου και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Οι Κρητικοί, αν και αρχικά σοκαρίστηκαν από αυτή την εξέλιξη, σταδιακά ανέβασαν στροφές και πίεσαν, αφού ήθελαν τουλάχιστον ένα πόντο από αυτό το παιχνίδι για να μην αυτοκτονήσουν και χάσουν την απευθείας άνοδο μέσα από τα χέρια τους.
Αυτό μπορεί να άργησε, αλλά τελικά ήρθε, καθώς μετά από πολύ όμορφη σέντρα του Μπουχαλάκη, ο Βερπακόφσκις που είχε ξεφύγει από τα μαρκαρίσματα κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και από κοντά να νικήσει τον Βούρα και να φέρει το ματς στα ίσα.
οι δύο ομάδες πίεσαν για ένα γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε, με το τελικό αποτέλεσμα να βολεύει και τους δύο στην ουσία, αφού και η Νίκη μπήκε στα πλέι οφ, αλλά και οι Κρητικοί είναι και πάλι στην πρώτη κατηγορία, μετά από έναν χρόνο στην Football League.
Νίκη Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Βούρας, Ψιάνος, Κοντοδήμος, Σαμαράς, Βέρτζος, Χατζής, Πουρτουλίδης, Σκούφαλης, Παππάς, Κυριάκος, Φλίγκος.
Εργοτέλης (Πλεσίτης-Λαμπράκης): Αθανασίου, Γιοβάνοβιτς, Τζανάκακης, Δωματάς, Σαρρής, Πίτσος, Γκαντιάγκα, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Μπουχαλάκης, Ουέλινγκτον.
Ηρακλής – Παναιτωλικός  0-2​
Τελικά ήταν αργά...

Ο Παναιτωλικός πέρασε από το Καυτατζόγλειο που ήταν πραγματικό... καμίνι, επικράτησε του Ηραλκή με 2-0, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού οι «αμαρτίες» του πρώτου γύρου και οι γκέλες με Νίκη και Απόλλωνα στο Αγρίνιο τελικά στοίχισαν και έτσι έμεινε εκτός πρώτης τριάδας.
Οι δύο ομάδες ήθελαν το αποτέλεσμα για να ελπίζουν στην απευθείας άνοδο, με αποτέλεσμα τα νεύρα να είναι τεντωμένα και την κατάσταση να είναι έτοιμη να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή.
Στο 34', μετά από λάθος του Σαββίδη ο Καμαρά βρέθηκε στην περιοχή με την μπάλα και με ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ νίκησε τον Χουάντερσον, που αν και βρήκε την μπάλα δεν κατάφερε να την αποτρέψει από το να καταλήξει στα δίχτυα του.
Μετά και από αυτό, τα νεύρα των γηπεδούχων έγιναν ακόμα περισσότερα, με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα να γίνει ένας κακός χαμός στο γήπεδο. Αφορμή η κόκκινη κάρτα που είδε ο Στεφανίδης, όταν για ένα πλάγιο! μούτζωσε τον επόπτη.
Αυτό προκάλεσε σύρραξη των παικτών, που ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους, με τον αγωνιστικό χώρα να μοιάζει με ρινγκ, αφού... έβρεξε μπουνιές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της αναμέτρησης, ενώ στην συνέχεια είδε κόκκινη κάρτα και ο Στεφανάκος, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων και έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν με δέκα παίκτες.
Στην επανάληψη όλα ήταν πιο ήρεμα, αφού δεν υπήρχαν τόσα πολλά νεύρα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι άλλοι αγώνες, που ολοκληρώθηκαν νωρίτερα και έτσι χάθηκε το ενδιαφέρον των δύο ομάδων.
Ο Παναιτωλικός, που ήταν καλύτερος στο 2ο ημίχρονο, κατάφερε σε μία κόντρα στο 90 να κάνει το 2-0, αποτέλεσμα όμως που ήταν αδιάφορο, αφού ότι και να γινόταν καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε πια να διεκδικήσει την άνοδο.
Ηρακλής (Γιάννης Χατζηνικολάου): Χουάντερσον, Σαββίδης, Βαγγελόπουλος, Χ. Παληγεώργος, Γ. Παληγεώργος, Λόπεθ, Νατσούρας, Σιατραβάνης, Στεφανίδης, Ισαάκ, Ουκάρ.
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Μπακάκης, Ιωάννου, Κούσας, Δάρλας, Τζούνιορ, Σφακιανάκης, Σίσιτς, Μπελόν (45+15' Τακίδης), Καμαρά, Κουτσοσπύρος. 
Φωκικός – Πανσερραϊκός 1-3
Νίκη χωρίς αντίκρισμα
Το καθήκον του έκανε στην Άμφισσα ο Πανσερραϊκός, πουεπικράτησε του Φωκικού με 3-1 πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο την έκτη του νίκη μακριά από την έδρα του, χωρίς όμως να καταφέρει να μπει στα play-off καθώς υστερούσε στην ισοβαθμία με τη Νίκη Βόλου.
Στα του αγώνα οι Σερραίοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με το καλημέρα και πιο συγκεκριμένα στο 3΄ με τον Τσούτση. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και τρία λεπτά αργότερα, με χτύπημα φάουλ του Ράνιτς κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του και να κάνει από νωρίς το 0-2.
Στην επανάληψη ο ρυθμό του αγώνα έπεσε και όχι άδικα καθώς οι γηπεδούχοι ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι, εν αντιθέσει με τους «ερυθρόλευκους» που κατάφεραν να πετύχουν στο 78΄ να πετύχουν και τρίτο τέρμα κλειδώνοντας με αυτό τον τρόπο μια και καλή τη νίκη.
Το μόνο που κατάφεραν οι «κυανόλευκοι» ήταν να μειώσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε 3-1 χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Γκόμες .
Αποτελέσματα
Νίκη Βόλου – Εργοτέλης 1-1
Φωκικός – Πανσερραϊκός 1-3
Βύζας Μεγάρων – Αναγέννηση Επανομής 3-0
Παναχαϊκής – Απόλλων Σμύρνης  1-2
Λάρισα – Καλλιθέα 2-1
Θρασύβουλος – Ηρακλής Ψαχνών 1-1
Καβάλα – Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-1
Ηρακλής – Παναιτωλικός  0-2
Καλλονή – Ολυμπιακός Βόλου 2-2
 Εθνικός Γαζώρου – Πιερικός    2-1
Τελική βαθμολογία 
1     Απόλλων Σμύρνης        75  
2     Εργοτέλης    74  
3     ΑΕΛ Καλλονής        73  
4     Παναιτωλικός        73  
5     Ολυμπιακός Βόλου        73  
6     Ηρακλής        71      
7     Νίκη Βόλου        68  
8     Πανσερραϊκός        68  
9     Λάρισα        63  
10     Δόξα Δράμας        60  
11     Α.Ο. Ηρακλής Ψαχνών        55  
12     Καβάλα        53  
13     Καλλιθέα    50  
14     Εθνικός Γαζώρου    41  
15     Παναχαϊκή        39  
16     Πιερικός        39  
17     Φωκικός        37  
18     Αναγέννηση Γιαννιτσών    34  
19     Βύζας Μεγάρων        32  
20     Θρασύβουλος        28  
21     Αναγέννηση Επανομής        15  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου