ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σεντονάτος!

Ο Ολίσε με... βολίδα έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ (1-0 τον Αστέρα Τρίπολης) που στρογγυλοκάθισε στην πρώτη θέση και... αγγίζει το σεντόνι! 
Τρίποντο που τον φέρνει πιο κοντά στον μεγάλο στόχο του πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Θεσσαλονικείς που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πρόσθεσαν άλλους τρεις βαθμούς με το γκολ που πέτυχε ο Σεκού Ολίσε στο 57ο λεπτό. Οι Αρκάδες έγιναν απειλητικοί όταν πέρασαν στο παιχνίδι οι Ράγιος και Καλατζής και όταν αποβλήθηκε ο Κάτσε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
Ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τρεις αλλαγές στην βασική 11αδα σε σχέση με το παιχνίδι στην Τρίπολη. Ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουμάλο και Κασουράνης. Στην μεσαία γραμμή οι Κάτσε και Λάζαρ, αριστερά ο Ρομπέρ και δεξιά ο Ολίσε. Στην κορυφή ο Αθανασιάδης και πίσω του ο Βούκιτς.
Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα του με δύο αλλαγές με τους Άλβαρές και Ναβάρο να ξεκινούν βασικοί. Ο Φούλοπ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Τσαμπούρης και αριστερά ο Κοντοές. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σανκαρέ και Κουρμπέλης. Αμυντικά χαφ οι Ουσέρο και Αλβάρεζ, στις πτέρυγες οι Κάφα και Ναβάρο. Στον άξονα ο Ντε Μπλάσις και στην επίθεση ο Περόνε
Ανοιχτό ποδόσφαιρο
Ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα συνάντηση το καλό πρόσωπο του Αστέρα Τρίπολης με αποτέλεσμα ο αγώνας από το πρώτο λεπτό να είναι ανοιχτός και πάντα ενδιαφέρον. Ο Γεωργιάδης ζητούσε στο ξεκίνημα να έχουν πιο σωστές μεταβιβάσεις, αλλά και σωστές μεταβιβάσεις. Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Τσιώλης ζητούσε να παίξουν ανοιχτά και να εκμεταλλευτούν τους χώρους.
 Από μια ευκαιρία
Οι Θεσσαλονικείς στο 4’ με τον Λάζαρ από τα αριστερά να βγάζει την σέντρα, κεφαλιά του Αθανασιάδη που νίκησε τον Σανκαρέ στο αέρα, άουτ. Ο Αστέρας απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Περόνε να βγάζει σε πλάγια θέση τον Κάφα απέναντι από τον Γλύκο όμως το πλασέ ήταν πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.
Με Βούκιτς ο ΠΑΟΚ με Ντε Μπλάσις ο Αστέρας
Με κίνηση χωρίς την μπάλα από τους Βούκιτς και Αθανασιάδη προσπαθούσε ο ΠΑΟΚ να απειλήσει την εστία του Φούλοπ. Από τα πόδια του Σέβου περνούσε κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων. Ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν γύρει αριστερά με τον Ντε Μπλάσις να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του. Μάλιστα ο Αργεντινός στο 22’ απείλησε την εστία του Γλύκου με στημένη μπάλα.
Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ έβγαινε από την άμυνα και αυτό γιατί οι Κάτσε και Λάζαρ έδειχναν εγκλωβισμένοι στο κέντρο από τους Ουσέρο και Αλβαρεζ. Μάλιστα ο τελευταίος όταν έβγαινε μπροστά γινόταν η σκιά του Βούκιτς.
Οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην άμυνα με τον Αποστολόπουλο να είναι επιρρεπείς στο λάθος κάνοντας πιο δύσκολη την ζωή των αμυντικών.
Ο Αστέρας ήταν πιο απειλητικός από τον ΠΑΟΚ και στο 43’ο Περόνε έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε το σουτ με την μπάλα να περάνει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γλύκου. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να υστερούν στην τελική πάσα από την στιγμή που ο Βούκιτς είχε σιγήσει επιθετικά λόγω της θλάσης που είχε υποστεί.
Με θλάση ο Βούκιτς
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν χωρίς αλλαγές με τον ΠΑΟΚ να πιέζει την εστία του Φούλοπ, αλλά την αμυντική γραμμή του Αστέρα να στέκεται καλά. Στο 54’ ο Βούκιτς ήταν ο μοιραίος παίκτης καθώς σε μια ωραία ανάπτυξη του ΠΑΟΚ ο Ρομπέρ από τα αριστερά έσπασε την μπάλα στον άξονα με τον Σέρβο να την στέλνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φούλοπ.
 Με αγάπη από τον Ολίσε
Τρία λεπτά αργότερα ο Ολίσε που μετακόμισε στην θέση του Βούκιτς άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Ο Ρομπέρ έκανε τη σέντρα, ο Σανκαρέ έδιωξε με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Ολίσε που με απευθείας σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ανοίγοντας το σκορ στη Τούμπα. Ο Αφρικανός έστρεψε στην Θύρα 4 και αφιέρωσε το γκολ στους φιλάθλους
Με την είσοδο των Ράγιος και Καλατζή ο Αστέρας ανέβασε απόδοση φτάνοντας στην εστία του Γλύκου. Μάλιστα στο 73’ ο Περόνε βγήκε με πίεση από τον Καουμάλο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ όμως το σουτ πέρασε άουτ.
Οι Θεσσαλονικείς στο 83ο λεπτό έχασαν άλλη μια ευκαιρία για να «κλειδώσουν» την νίκη και το τρίποντο. Ο Ολίσε μ’ εντυπωσιακή προσπάθεια του πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ του κατάφερε και έδιωξε ο Φούλοπ.
Ο Ολίσε ήταν ο καλύτερος του αγώνα καθώς με το γκολ που πέτυχε έδειξε το δρόμο προς την νίκη. Ο Αφρικανός ήταν αρκετά κεφάτος όταν μάλιστα βρέθηκε πίσω από τον Αθανασιάδη.
Ο Περόνε δεν βοήθησε σήμερα όσο θα ήθελε ο Τσιώλης. Ο Αργεντινός που δεν έκανε καμία κίνηση χωρίς την μπάλα έχασε την μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του να ισοφαρίσει το παιχνίδι.
Ο Πετράν Ρομπέρ έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι με πολύ τρέξιμο σωστές μεταβιβάσεις, όπως αυτή στο γκολ του Ολίσε. 
Ο Σάκης Τσιώλης έκανε το λάθος να μη «χτυπήσει» το παιχνίδι από το ξεκίνημα του αγώνα. Η παρουσία των Καλατζή και Ράγιος ανέβασε τους Αρκάδες που άγγιξαν την ισοφάριση.
Ο Κάκος και οι βοηθοί του σε ένα ήρεμο παιχνίδι χωρίς εντάσεις με τις υποδείξεις του ξεσήκωσαν την Τούμπα. Ευτυχώς που δεν υπήρξε αλλοίωση του αποτελέσματος.
Ο ΠΑΟΚ με δύο συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας των play off και έγινε και πάλι το φαβορί για το εισιτήριο που βγάζει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν με ψυχή και πάθος απέναντι στον Αστέρα που είχε τα σφυρίγματα, αλλά άργησε να αντιδράσει στον αγώνα
ΠΑΟΚ(Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Βούκιτς (55’ Γεωργιάδης), Ρομπέρ, Λίνο(80’ Σταφυλίδης), Λάζαρ(87’ Λόρενς), Κάτσε, Κατσουράνης, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Ολίσε
Αστέρα Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Κοντοές(32’ Γιαλλούσης), Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Αλβάρεζ70’ (Καλατζής), Ουσέρο, Κάφα(54’ Ράγιος), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Περόνε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου