ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αυτός ήταν ΠΑΟΚ!

Έπρεπε να περιμένει να φτάσει στο τρίτο παιχνίδι των πλέι οφ για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να βρει λίγο τον καλό του εαυτό. Οι Θεσσαλονικείς μετά από δύο τραγικές εμφανίσεις και ισάριθμες ήττες, πήγε στη Τρίπολη να τα παίξει όλα για όλα απέναντι στον Αστέρα. Η αναμέτρηση ήταν χωρίς αύριο, με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν με 2-1 και να φτάνουν τον ΠΑΣ Γιάννινα στην κορυφή των πλέι οφ με 7 βαθμούς.
Μια νίκη που ήρθε μόλις μπήκε ο Αθανασιάδης που στην πρώτη επαφή σκόραρε, ήρθε γιατί ο Κατσουράνης έδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο μεγάλος παίκτης είναι και θα μπορούσε να χαθεί λόγω της βλακείας του Σίντεφελντ που αποβλήθηκε χωρίς λόγο υπέπεσε σε πέναλτι και έδωσε το δικαίωμα στους τραγικούς Αρκάδες να πιστέψουν πως θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια.
Και μιας και αναφερθήκαμε στους γηπεδούχους, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έκανε με διαφορά την χειρότερη εμφάνισή της μέσα στο σπίτι της και αν δεν υπήρχε η βλακεία του Κροάτη αμυντικού, δεν θα μπορούσαν να απειλήσουν με τίποτα την εστία του Γλύκου.  
Καλύτερος ο ΠΑΟΚ με τον Βούκιτς παραλίγο μοιραίο...
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που είχε τον ΠΑΟΚ να έχει μπει στον αγωνιστικό χώρο με πολύ μεγαλύτερη όρεξη από ότι στα δύο προηγούμενα ματς των πλέι οφ. Οι παίκτες του Γεωργιάδη, ο οποίος προτίμησε τον Βούκιτς αντί του Αθανασιάδη, είχαν τον έλεγχο του πρώτου μέρους με τον Σέρβο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-1.
Συγκεκριμένα στο 23' ο Κάτσε βρήκε εξαιρετικά τον Βούκιτς που απέναντι από τον Φούλοπ και ανενόχλητος θέλησε να τον... κρεμάσει στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη στιγμή στα πρώτα 45 λεπτά, με τον ΠΑΟΚ όπως αναφέραμε να είχε τον έλεγχο και τον Αστέρα να μην κάνει απολύτως τίποτα στο διάστημα αυτό.
Ας είναι καλά ο Κλάους
Στο δεύτερο ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, κάτι που είχε να κάνει με την κακή παρουσία του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» έδειχνε ανήμπορος να ξεκλειδώσει την άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο όλα αυτά τελείωσαν μόλις μπήκε μέσα ο Αθανασιάδης. Ο Κλάους στην πρώτη επαφή με τη μπάλα στο 77' την έστειλε στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Ρομπέρ, ανοίγοντας το σκορ.
Κατσουράνης και τέλος...
Το τέρμα του Αθανασιάδη ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ που τρία λεπτά αργότερα (80') έκαναν το 0-2. Ο Λίνο εκτέλεσε ωραία το φάουλ και ο Κατσουράνης απέδειξε το πόσο έξυπνος παίκτης είναι στέλνοντας τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Φούλοπ.
Η βλακεία του Σίλντεφελντ
Η λογική έλεγε πως το 0-2 θα έδινε τέλος στο ματς, όμως ο Σίλντεφελντ δεν είχε λογική. Ο Κροάτης αμυντικός στο 89' χτύπησε χωρίς λόγο τον Σανκαρέ μέσα στην περιοχή με τον Σιδηρόπουλο να δίνει αποβολή και πέναλτι. Ο Περόνε ευστόχησε και μείωσε σε 1-2 και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ στα τέσσερα λεπτά που έμειναν δεν ισοφάρισε ο Αστέρας, γιατί αν το έκανε, ο Σίλντεφελντ θα έπρεπε να μην γυρίσει καν στην Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου