ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Παίκτης της Ντόρτμουντ για τα επόμενα 4 χρόνια ο Παπασταθόπουλος

Είναι πλέον οριστικό. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν - και για τέσσερα χρόνια - με τη φανέλα της φιναλίστ του φετινού τελικού του Champions League, Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Ο διεθνής στόπερ πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Μπορεί η μεταγραφή να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά η είδηση είναι δεδομένη και επιβεβαιώνεται και από ραδιοφωνικό σταθμό στο Ντόρτμουντ.
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός θα παρουσιαστεί επίσημα την Παρασκευή (24/5), μία ημέρα πριν τον τελικό του Champions League μεταξύ Ντόρτμουντ και Μπάγερν στο Λονδίνο.
Οσο για το κόστος της μεταγραφής; Ο ίδιος ο πρώην, πια, παίκτης της Βέρντερ Βρέμης, θα πάρει καθαρά 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και μπόνους. Οσο για την ομάδα της Βρέμης, θα πάρει άμεσα 7,5 εκατομμύρια ευρώ από την Ντόρτμουντ και άλλο 1 εκατ. σε περίπτωση που στο τέλος της επόμενης χρονιάς, η ομάδα της Βεσφαλίας βγει επόμενο Champions League, κάτι που για να μη συμβεί θα πρέπει… να έρθουν τα πάνω-κάτω.
Συν τοις άλλοις, η Βέρντερ θα εισπράξει και τα έσοδα από ένα φιλικό που θα δώσουν το καλοκαίρι οι δύο ομάδες. Αν λάβουμε υπόψιν ότι τα μικτά χρήματα του «Sokratis» φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ, τότε όλη η μεταγραφή, μαζί με την εφορία, «αγγίζει» περίπου τα 26 εκατ. ευρώ!
Τίναξε την μπάνκα ο Σωκράτης!
Αυτή η εξέλιξη αφήνει σαφώς ευχαριστημένη την Βέρντερ, που πήρε… ένα βουνό χρήματα, την Ντόρτμουντ, που απέκτησε τον παίκτη που επιθυμούσε για το κέντρο της άμυνας και σαφώς τον Παπασταθόπουλο, που θα αγωνίζεται του χρόνου στη δεύτερη (βάσει φετινής βαθμολογίας) μεγαλύτερη ομάδα της Γερμανίας, που μπορεί να είναι από το Σάββατο (26/5) πρωταθλήτρια Ευρώπης!
Αυτή που είναι έξαλλη είναι η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία είχε συμφωνήσει με την Βέρντερ και τον Παπασταθόπουλου για την απόκτηση του «Sokratis», όμως η Ντόρτμουντ έδωσε την τελευταία στιγμή περισσότερα χρήματα στην ομάδα της Βρέμης και «άρπαξε» τον διεθνή Ελληνα αμυντικό.
Γι' αυτό άλλωστε, ο αθλητικός διευθυντής της Λεβερκούζεν, Ρούντι Φέλερ, κατηγόρησε την Ντόρτμουντ για υποκρισία, με βάση την οργή της για τον τρόπο που η Μπάγερν Μονάχου της πήρε τον Μάριο Γκέτσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου