ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Σώζεται με «πεντάρα»!

Ο Άρης δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αστέρα, πήρε από νωρίς κεφάλι και με το ευρύ 5-1 πανηγύρισε τη νίκη, που του δίνει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.
Τον ισοπέδωσε ο Άρης τον Αστέρα Τρίπολης πετυχαίνοντας όχι ένα, όχι δύο, αλλά πέντε γκολ με τον Τάτο να είναι το πρόσωπο του αγώνα πετυχαίνοντας τρία γκολ. Ο Άρης από το πρώτο λεπτό ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν άφησε την Τρίπολη να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και το γκολ της τιμής που πέτυχαν οι Αρκάδες προήλθε από λάθος του Διούδη.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Κοέλιο και αριστερά τον Ζαραδούκα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπαζαχαρίας και Πουλίδο. Αμυντικά χαφ οι Τριανταφυλλάκος και Παπαστειανός. Στις πτέρυγες οι Γιαννιώτας και Καζναφέρης. Ο Τάτος στον άξονα και στην κορυφή ο Αγγελούδης.
Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε σε σχήμα 4-2-3-1 τους Μπαντή,Κοντοές, Κουρμπελης, Καστελς, Φομίκα, Χουάν, Ναβάρο, Πιπίνης, Φραγκουλάκης, Καλαντζης, Σέτι.
Πάθος, τσαμπουκά και 1-0
Με το καλησπέρα ο Άρης φιλοδώρησε τον Αστέρα με γκολ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Τριανταφυλλάκο. Από τα δεξιά ο Ζαραδούκας εκτέλεσε κόρνερ κεφαλιά ασίστ του Παπαζαχαρία και με προβολή από την μικρή περιοχή ο μέσος του Άρη άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς. Τεράστια ευθύνη της άμυνας της Τρίπολης που ολιγώρησε με τους παίκτες να χάνουν τα μαρκαρίσματα. Το Βικελίδης πήρε φωτιά με τον κόσμο να εμψυχώνει τους παίκτες και να ζητάει περισσότερα γκολ.
Μόνο με σουτ οι Αρκάδες
Οι «κίτρινοι» έπαιζαν με πάθος και έδειχναν αποφασισμένοι να κερδίζουν το παιχνίδι. Η ομάδα του Παπαδόπουλου είχε τον έλεγχο του αγώνα με την μεσαία γραμμή να κλείνει τους διαδρόμους. Έτσι οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν στο να μεταφέρουν την μπάλα στα καρέ του Άρη. Η ομάδα της Τρίπολης μόλις στο 17’, αλλά και στο 20’ είχαν δύο καλές στιγμές με το μακρινό σουτ του Κάφα και του Φραγκουλάκη.
Γκολάρα ο Τάτος
Μετά από 10λεπτη σιγή με τον Άρη και τον Αστέρα να κοντρολάρουν τον ρυθμό του αγώνα ήρθε το καταπληκτικό γκολ του Τάτου για να τρελάνει για τα καλά το Βικελίδης. Στο 29’ είχαμε ωραία εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Τάτου, Καζναφέρη, η μπάλα έφτασε στον πρώτο, που με ωραίο σουτ έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του, με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι.
Ακίνδυνος ο Αστέρας
Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης ήταν αυτός που προσπαθούσε να βγάλει ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ακίνδυνος επιθετικά, αλλά και με πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές.
Κλείδωσε την νίκη 3-0
Με την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης έτυχε και τρίτο γκολ με τον Αγγελούδη με την άμυνα του Αστέρα να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο Τάτος έδωσε στον σκόρερ και με δυνατό σουτ και αφού κόντραρε στον Κοντοέ κρέμασε τον Μπαντή και 3-0.
Μείωσε με βοήθεια Διούδη
Ο Άρης έριξε ρυθμό με τον Αστέρα να βγαίνει μπροστά και να δημιουργεί κάποιες καταστάσεις στην εστία του Διούδη. Όμως δυσκολευόταν στην τελική προσπάθεια. Στο 58ο λεπτό ήρθε το δώρο από τον Διούδη(γλίστρησε) για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι σε 3-1 με τον Κάφα.
Ζήτησαν νίκη στην Τούμπα
Οι φίλαθλοι του Άρη χειροκρότησαν το λάθος του Διούδη, ζητώντας από τον Σάκη Τσιώλη να κερδίσει στην Τούμπα την Τετάρτη τον ΠΑΟΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου.
Τον φιλοδώρησε με τάλιρο
Και τέταρτο γκολ πέτυχε ο Άρης από την άσπρη βούλα με τον Τάτο. Στο 79’ ο μέσος των «κίτρινων» ανετράπη από τον Πιπίνη με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει το πέναλτι όχι όμως και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Αστέρα. Ο Τάτος πέτυχε και τρίτο προσωπικό γκολ το πέμπτο του Άρη στο 84’ βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και με πλασέ έκανε το τελικό 5-1.
Ο Ανδρέας Τάτος πέτυχε τρια γκολ, ενώ είχε συμμετοχή στο τρίτο γκολ. Ο μέσος του Άρη ήταν σε όλες τις φάσεις και δικαιούται να είναι ο καλύτερος του αγώνα.
Το συγκεκριμένο βραβείο πηγαίνει στην ομάδα του Αστέρα. Ούτε ένας παίκτης δεν ξεχώρισε να πεις ότι κάτι έκανε έστω με ατομική προσπάθεια. Ακόμα και ο πάγκος της Τρίπολης ήταν ντεφορμέ παρά τις δηλώσεις που είχαμε από την τεχνική ηγεσία τις προηγούμενες ημέρες.
Οι παίκτες που έδωσαν και την ψυχή τους για να πάρουν μια ακόμα νίκη-παραμονής. Στη διοίκηση που έφερε ηρεμία στα αποδυτήρια, αλλά και να βάλει γενική είσοδο 5 ευρώ. Τέλος σ’ αυτόν τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στήριξε την προσπάθεια των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας.
Μπορεί να ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του Ο Σωκράτης Διούδης, όμως έκανε το λάθος στο 58’ για να μειώσει το σκορ ο Ατρόμητος σε 3-1
Πολύ καλός ο Σιδηρόπουλος στην εφαρμογή του κανονισμού και στον πειθαρχικό έλεγχο. Άξιοι συμπαραστάτες και οι βοηθοί του
Πλέον από τα πόδια των παικτών του Άρη κρίνεται η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Οι Θεσσαλονικείς πήραν μια μεγάλη νίκη που τον βγάζει μετά από αρκετό καιρό από την ζώνη του υποβιβασμού. Πλέον με την Ξάνθη ο αγώνας είναι τελικός και χρειαζεται από όλους καθαρό μυαλό και ηρεμία.
Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Τάτος, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ζαραδούκας, Αγγελούδης, Κοέλιο, Παπαστεριανός Τριανταφυλλάκος.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Κοντοές, Κουρμπελης, Καστελς, Φομίκα, Χουάν, Ναβάρο, Πιπίνης, Φραγκουλάκης(57’ Λάσλο), Καλαντζης, Σέτι(46’ Ντε Μπλάσις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου