ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Δεν... «Χ»άλασε τον Ατρόμητο!

Ο Ατρόμητος έμεινε στο 0-0 με τη Σκόντα Ξάνθη στα Πηγάδια σε ένα μέτριο παιχνίδι και απέχει μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδο στα πλέι οφ τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Για τη Ξάνθη ο Λοντίγκιν ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Παΐτο αριστερά στην άμυνα, ο Κομεσίδης δεξιά και στόπερ οι Γούτας, Βάλλας. Φλίσκας και Ντιέ αποτελούσαν τα αμυντικά χαφ, ενώ οι τρεις μπροστά τους ήταν οι Μαρσελίνιο, Μάνταλος, Ονουάτσι. Μοναδικός προωθημένος ο Σολτάνι.
Για τον Ατρόμητο ο Ράντμαν κάθισε κάτω από τα γκολπόστ. Ο Γιαννούλης κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σκόνδρας το δεξί και οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Ιγκλέσιας, Μπρίτο, με την τριπλέτα μπροστά τους να αποτελούν οι Σουμπίνιο, Ναπολεόνι, Ουντότζι. Στην κορυφή ο Μάντζιος.
Λίγα πράγματα
Το πρώτο ημίχρονο δεν επιφύλασσε και πολλά πράγματα, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Η Ξάνθη έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά, με τον Ατρόμητο να ισορροπεί στη συνέχεια και να επιχειρεί να απειλήσει κυρίως με τον Μάντζιο.
Αυτός έβγαλε μια σέντρα στο 14', όταν ο Λοντίγκιν απέκρουσε με το δεξί χέρι και μάζεψε την μπάλα, ενώ ο ίδιος παίκτης δεν έκανε καλό κοντρόλ στο 29', έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Μπρίτο, και ο γκολκίπερ της Ξάνθης μπλόκαρε την μπάλα.
Ένα σουτ του Γούτα στο 35' κόντραρε για να υποδειχθεί εν συνεχεία σε θέση οφσάιντ ο Ονουάτσι, ενώ αυτό του Φλίσκα έξω από την περιοχή τρία λεπτά αργότερα έφυγε πολύ ψηλά άουτ. Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κυριάρχησαν τα λάθη και όπου το θέαμα ήταν κακό.
Ίδιο σκηνικό
Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι με τις φάσεις να είναι και πάλι λίγες, το θέαμα μέτριο και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Μάντζιο να κάνει το γύρισμα στο 57', τον Ναπολεόνι να κάνει το σουτ στην κίνηση και τον Γούτα να βάζει με προβολή την κόντρα.
Ο μέσος του Ατρομήτου, όμως, πήρε το... ριμπάουντ και πλάσαρε άουτ από κοντά. Ακολούθησαν κάποιες ευκαιρίες για τη Σκόντα, με πρώτη το σουτ του Μαρσελίνιο στο 60', το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Ράντμαν. Ο Γούτας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα σε πλάγιο σουτ του Βραζιλιάνου στο 67', ενώ ο Λοντίγκιν χρειάστηκε να επέμβει και να παραχωρήσει κόρνερ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο στο 77'.
«Όχι» είπε και ο Ράντμαν τρία λεπτά αργότερα στη δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ντιέ, ενώ το σουτ του Ντάνι στο 83' κατέληξε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ράντμαν. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο ματς, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται το βαθμό της ισοπαλίας και τον Ατρόμητο να απέχει μια νίκη απ' την εξασφάλιση και μαθηματικά της εισόδου στην πεντάδα.
Οι δυο τερματοφύλακες. Μπορεί οι φάσεις να μην ήταν πολλές, αλλά όταν χρειάστηκε, Γιούρι Λοντίγκιν και Βέλιμιρ Ράντμαν πραγματοποίησαν εντυπωσιακές αποκρούσεις.
Το μέτριο έως κακό θέαμα. Πολλά λάθη από τις δυο ομάδες, λίγες οι φάσεις, με το 0-0 να δείχνει δίκαιο αποτέλεσμα.
Γούτας και Μαρσελίνιο προσπάθησαν περισσότερο από πλευράς Ξάνθης, ενώ στον αντίποδα ο Ναπολεόνι ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Ατρομήτου.
Την έκανε ο Μάντζιος στο 29'. Ο Μπρίτο του έβγαλε ωραία κάθετη πάσα, όμως ο φορ του Ατρομήτου δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε την μπάλα.
Δεν είχε τη δύσκολη φάση ο Θάνος, που έβγαλε το ματς δίχως πρόβλημα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.
Ένα μέτριο παιχνίδι, φάσεις λίγες και το τελικό 0-0 σαφώς δίκαιο. Ξάνθη και Ατρόμητος μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος βολεύει περισσότερο τους Περιστεριώτες, που με μια νίκη απέναντι στον Άρη την επόμενη αγωνιστική θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την είσοδο στα πλέι οφ.
Συνθέσεις ομάδων
Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Παΐτο, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Ντιέ, Μάνταλος (68' Ντάνι), Μαρσελίνιο, Ονουάτσι (60' Πλατέλλας), Σολτάνι (86' Ράνος).
Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (90'+1' Πίτου Γκαρσία), Σουμπίνιο (83' Καραγκούνης), Ναπολεόνι, Ουντότζι (65' Ουντότζι), Μάντζιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου