ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Με το βλέμμα στον τελικό...

Το εμπόδιο του Πλατανιά μετά και το 2-1 μέσα στα Χανιά, εύκολα ή δύσκολα θα ξεπεραστεί και στον Αστέρα Τρίπολης έχουν αρχίσει να σκέφτονται από τώρα τον ημιτελικό... Ναβάρο και Μπαρτολίνι τα γκολ για τους Αρκάδες, με τον Μιρτσέτα να ανοίγει το σκορ για τους Κρητικούς.
Τον τίτλο του φαβορί, έστω και όχι με τον πλέον εμφατικό τρόπο, επιβεβαίωσε ο Αστέρας Τρίπολης στο ματς με τον Πλατανιά στα Περιβόλια για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη με 2-1 και να εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση για τα ημιτελικά, κάνοντας όνειρα για την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό της διοργάνωσης.
Οι Αρκάδες κατάφεραν να κάνουν αυτό το σημαντικότατο βήμα, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τέρμα του Μιρτσέτα, αλλά αρχικά ο Μπαρτολίνι και εν συνεχεία ο Ναβάρο στο 89' έδωσαν τέλος στις όποιες ελπίδες των παικτών του Άγγελου Αναστασιάδη, αν και στον Πλατανιά έτσι και αλλιώς είχαν ξεκαθαρίσει πως βασικός τους στόχος είναι η σωτηρία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα παλέψουν στη ρεβάνς για να πετύχουν την μεγάλη έκπληξη.
Μόνο ένα ημίχρονο και τέλος...
Αν ο Ναβάρο δεν πετύχαινε το 1-2 στο 89' (αξίζει να αναφέρουμε πως αυτό είναι το πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι για τον Αστέρα που κρίνεται στα τελευταία λεπτά), δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος να δει κάποιος την επανάληψη. Όλος ο αγώνας ήταν τα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο και οι δύο ομάδες έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και πέτυχαν από ένα γκολ.
Στο δεύτερο μέρος, υπήρξε το απόλυτο μηδέν, με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα, τις φάσεις να είναι είδος προς εξαφάνιση και το θέαμα να μην απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί τραγικό.
Πάνω-κάτω η μπάλα, δύο γκολ και χαμένες ευκαιρίες
Όπως προαναφέραμε ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν από νωρίς να ανοίξουν το σκορ. Ότι δεν κατάφεραν οι Ράγιος στο 4' και Τετέ στο 7' το κατάφερε ο Μιρτσέτα στο 17'. Ο Αργυρόπουλος έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο αρχηγός του Πλατανιά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Το γκολ άνοιξε την όρεξη των γηπεδούχων και στο 19' από το ίδιο σημείο ο Γιακουμάκης αστόχησε σε κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν ένα λεπτό αργότερα με τον Ντε Μπλάσιτς να μην μπορεί να πλασάρει σωστά μόνος απέναντι από τον Λαζαρίδη.
Ο ρυθμός όπως αναφέραμε ήταν γρήγορος, οι παίκτες και των δύο ομάδων προσέφεραν όμορφο θέαμα και στο 31' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με τον Μπαρτολίνι να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Φορμίκα έκανε τη σέντρα και ο αρχηγός του Αστέρα επίσης με κεφαλιά νίκησε τον Λαζαρίδη κάνοντας το 1-1.
Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Λαζαρτίδη να διώξει με εξαιρετική επέμβαση το δυνατό σουτ του Τσαμπούρη στο 43' κρατώντας το 1-1 για την ομάδα του.
Το απόλυτο μηδέν πριν το 89'
Η επανάληψη ήταν μια σούπα. Καμία ομάδα δεν έκανε απολύτως τίποτα και ο κόσμος σίγουρα θα βαρέθηκε από το θέαμα που έβλεπε. Ο Πλατανιάς έδειχνε πως έχει στραμμένο το βλέμμα του στο πρωτάθλημα, ενώ ο Αστέρας με το γκολ που είχε πετύχει, έδειχνε πως δεν τον χαλούσε καθόλου το 1-1. Όλα αυτά μέχρι το 89' όταν μετά από μια εντυπωσιακή πάσα του Ράγιος, ο Ναβάρο βρέθηκε μόνος απέναντι από Λαζαρίδη και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-2 δίνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του, η οποία αν περάσει στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή του ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός.
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Αγκιλέρα, Ποτουρίδης, Κουρτεσιώτης (Δημήτρης 46'), Δέντσας, Μιρτσέτα, Τετέ (Στόλερ 62'), Λαμπάρθε (Ναζλίδης 67'), Ονιέμα, Γιακουμάκης.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Φορμίκα, Φραγκουλάκης (Ναβάρο 63'), Κοντοές (Κάφα 54'), Σέτι, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Λέντσε (Πιπίνης 74').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου