ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αλγερινοί βομβιστές!

Το τηλεφώνημα για βόμβα στο Καραϊσκάκη αποδείχθηκε φάρσα. Ο Τζιμπούρ και ο Αμπντούν «βομβάρδισαν» όμως το τέρμα του ΠΑΣ (2-0) στο ντεμπούτο του Νικοπολίδη!
Έτσι ξεκίνησαν
Για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό η διάταξη στο 4-3-3 ήταν η εξής: ο Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, οι Ντιακιτέ και Χολέμπας στα άκρα της άμυνας και οι Μανωλάς και Κοντρέρας τα δύο στόπερ. Στον άξονα ήταν οι Μανιάτης και Μασάντο και πιο μπροστά ο Γκρέκο. Στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Αμπντούν και Πίνο και μοναδικός προωθημένος ο Τζιμπούρ.
Στον αντίποδα γάντια βασικού είχε ο Ταμπάσης. Την αμυντική τετράδα απάρτιζαν οι Λίλα, Οικονόμου, Τζημόπουλος και Κολοβέτσιος. Τα δύο αμυντικά χαφ στο 4-2-3-1 του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν οι Μιχαήλ και Τσουκαλάς, στις πτέρυγες πήραν οι Βίλα και Γεωργίου, επιτελικός ο Κοροβέσης και φορ ο Ίλιτς.
Δυνατά και με πίεση ο Ολυμπιακός
Οι ερυθρόλευκοι έχοντας για πρώτη φορά τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο τους ως πρώτο προπονητή μπήκαν δυνατά στο ματς και έδειξαν από την αρχή την δυναμική τους. Μόλις στο 11ο λεπτό απώλεσαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Πίνο να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή να βγαίνει απέναντι στον Ταμπάση και να σουτάρει ελάχιστα άουτ.
Ένα λεπτό μετά ο Τζιμπούρ σε τετ α τετ με τον πορτιέρε του ΠΑΣ σούταρε πάνω του, αδυνατώντας να σκοράρει. Στο 13’ μετά από μπαλιά του Αμπντούν ο Γκρέκο δεν μπόρεσε να «τσιμπήσει» την μπάλα από πολύ κοντά για το γκολ.
Στο 14’ οι Γιαννιώτες φώναξαν για ένα οφσάιντ που υποδείχθηκε ενώ έβγαινε μπροστά ο Ίλιτς ενώ στο 15’ ένα καλό σουτ του Μασάντο αποκρούστηκε δύσκολα. Ο Ολυμπιακός γενικά όμως έδειχνε πιο ορεξάτος και ανεβασμένος όσο περνούσε η ώρα.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την μεριά του προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μία καλή φάση με τον Κοροβέση στο 28’. Το πρέσινγκ των γηπεδούχων όμως ολοένα και αυξανόταν. Στο 33’ μετά από μπαλιά του Ντιακιτέ ο Τζιμπούρ θα χάσει ακόμα μία ευκαιρία με σουτ από κοντά.
Και πάλι όμως παρότι ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία βελτίωση συγκριτικά με το προηγούμενό του παιχνίδι δεν μπόρεσε να… τρυπήσει τον καλά στημένο ΠΑΣ Γιάννινα (που παρεμπιπτόντως λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ίλιτς στην μικρή περιοχή) για να προηγηθεί στο σκορ. Επίσης είχε ξανά πρόβλημα στις τελικές του προσπάθειες. Στο 44’ ο Μασάντο είχε ένα πολύ καλό σουτ που βγήκε λίγο έξω.
Το τηλεφώνημα για βόμβα
Στις 5 το απόγευμα και ενώ υπολείπονταν 15 λεπτά για την έναρξη του αγώνα άγνωστοι τηλεφώνησαν στην «Ελευθεροτυπία» και τον «Real» αναφέροντας ότι στις 5.50 θα έσκαγε βόμβα στο Καραϊσκάκη! Εν τέλει κάτι τέτοιο δεν συνέβη ενώ από τους υπεύθυνους του γηπέδου δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση ούτε κάποια κίνηση για τυχόν εκκένωση του γηπέδου.
«Τρομοκρατία» στις καθυστερήσεις!
Η… βόμβα έμελλε να σκάσει αλλού. Στο γήπεδο. Ένα λάθος του Ταμπάση μετά από φάουλ του Γκρέκο επέτρεψε στον… τρομοκράτη και… βομβιστή Τζιμπούρ να σκοράρει ξανά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Μετά το φάουλ του Ιταλού ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε ασθενώς και μπροστά από τον Αλγερινό την μπάλα με τον Τζιμπούρ να παίρνει το… ριμπάουντ και να κάνει από πολύ κοντά το 1-0 εν μέσω αποθέωσης.
Ανέβηκε και πρέσαρε ο ΠΑΣ
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και στο Β’ μέρος. Ο Χολέμπας που διακρίθηκε ιδιαίτερα στο ματς και αμυντικά και επιθετικά έκανε ένα καλό σουτ στο 56’ που κόντραρε και πήγε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο Πίνο είχε στο ενεργητικό του μία σέντρα-σουτ που πέρασε λίγο έξω.
Οι Γιαννιώτες όμως βγήκαν ξανά μπροστά και του δημιούργησαν προβλήματα. Στο 58’ είχαν ένα καλό σουτ του Γεωργίου που βγήκε ελάχιστα άουτ. Στο 61’ υπήρξε ένα ακόμα καλό σουτ από τον Βίλα άουτ.
Οι παίκτες του Χριστόπουλου πήραν μέτρα στο γήπεδο και από την μεριά τους άρχισαν να πιέζουν για τα καλά τους ποδοσφαιριστές του Νικοπολίδη. Ο ΠΑΣ έτσι και αλλιώς είναι μία καλοστημένη και δουλεμένη ομάδα και ικανή για την ζημιά σε κάθε αντίπαλο.
«Καθάρισε» με Αριέλ για το 2-0!
Στο 67ο λεπτό ο Αριέλ Ιμπαγάσα που είχε μπει λίγο πριν ως αλλαγή για να κάνει ξανά την διαφορά την έκανε. Μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Αμπντούν και αφού είχε κλέψει την μπάλα έπειτα από λάθος του ΠΑΣ του έδωσε έτοιμο γκολ με τον Αλγερινό να το αξιοποιεί κάνοντας το 2-0 και… κλειδώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι με την 2η... βόμβα.
Στην συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά. Οι παίκτες του Νικοπολίδη επεδίωξαν να βάλουν και άλλο τέρμα δίχως όμως να τα καταφέρουν. Πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε στις καθυστερήσεις του ματς ο Ιμπαγάσα που έστειλε την μπάλα σωστά πάνω από τον Ταμπάση όμως λίγο πριν αυτή πάει στα δίχτυα ο Ντάσιος την έδιωξε. Παρά και τις όποιες προσπάθειες του ΠΑΣ το 2-0 στον ηλεκτρονικό πίνακα δεν άλλαξε.
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός με το που μπήκε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μία στιγμή που η ομάδα του έψαχνε εναγωνίως το γκολ έβγαλε την ασίστ που έπρεπε στον Τζαμέλ Αμπντούν δίνοντας την καίρια λύση με το 2-0. Ο άσος των Πειραιωτών έκανε και άλλες καλές πάσες για γκολ ενώ γύριζε να βοηθήσει και στην άμυνα. Φανέρωσε ότι έχει ακόμα να δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό.
Ο Ταμπάσης. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα με το λάθος που έκανε έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να σκοράρει με τον Τζιμπούρ. Σοβαρό το ατόπημα του τερματοφύλακα της ομάδας των Ιωαννίνων που στοίχισε στην ομάδα του.
Οι δύο σκόρερ του Ολυμπιακού Τζιμπούρ και Αμπντούν και ο Χολέμπας. Ο πρώτος για το γκολ που έβαλε στις καθυστερήσεις και οι άλλοι δύο για την επιθετική, δημιουργική και αμυντική τους παρουσία. Θετικό πρόσημο είχε και ο Πίνο στο πρώτο μέρος. Από τον ΠΑΣ πάλεψαν αρκετά οι Ίλιτς και Γεωργίου.
Ο γκαφατζής είναι το δίχως άλλο ο Ταμπάσης. Η απόκρουσή του στο τέρμα του Τζιμπούρ επέτρεψε στον Αλγερινό να πάρει την μπάλα και να σκοράρει σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ένα σημείο-κλειδί όπου έτσι έγινε το 1-0.
Ο διαιτητήςΔασκαλόπουλος συγκέντρωσε παράπονα από τον ΠΑΣ Γιάννινα βασικά για δύο φάσεις στο πρώτο μέρος: ένα οφσάιντ στον Ίλιτς και ένα μαρκάρισμα του ίδιου παίκτη στην μικρή περιοχή του Ολυμπιακού. Στην επανάληψη ο Γιάκος ζήτησε πέναλτι για χτύπημα του Μέγιερι στα πόδια του μετά από λάθος γύρισμα του Μανωλά και λανθασμένη ενέργεια και του Ούγγρου τερματοφύλακα.
Στην 2η περίπτωση φάνηκε ο Μέγιερι πάντως να βρίσκει τα πόδια του Γιάκου. Πέναλτι αξίωσε στο 85’ και ο Ολυμπιακός σε μαρκάρισμα του Κολοβέτσιου στον Μήτρογλου. Γενικά έκανε λάθη στο παιχνίδι, όπως και οι βοηθοί του όμως το παιχνίδι πήγε στην καλύτερη ομάδα του γηπέδου.
Σούπερ δεν ήταν. Ήταν όμως και ανεβασμένος και βελτιωμένος και πιο ορεξάτος απέναντι σε μία αποδεδειγμένα καλή και επικίνδυνη ομάδα όπως ο ΠΑΣ. Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε τα λάθη της ομάδας των Ιωαννίνων, ήταν καλύτερός της σε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, πίεσε αρκετά, έκανε φάσεις και μπόρεσε να φτάσει σε μία όχι και τόσο άνετη αλλά δίκαιη επικράτηση. Το πρώτο τεστ με τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο κρίνεται αρκετά θετικό και οι ερυθρόλευκοι πήραν πόντους από τον κόσμο τους, κέρδισαν ηρεμία και χρόνο και συνέχισαν αήττητοι στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι πάντως προσπάθησαν αρκετά και έβγαλαν και φάσεις για γκολ στο Καραϊσκάκη.
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μασάντο, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο (65’ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (77’ Φετφατζίδης) και Πίνο (72’ Μήτρογλου).
ΠΑΣ Γιάννινα: Ταμπάσης, Λίλα, Οικονόμου (55’ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Βίλα (81’ Γιάκος), Γεωργίου (72’ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος και Κοροβέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου