ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Άνοστη σούπα στην Ξάνθη

Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι στην Ξάνθη, Σκόντα και Κέρκυρα έμειναν στο μηδέν, πραγματοποιώντας μία πολύ κακή εμφάνιση. Ικανοποιημένοι οι Φαίακες από τον βαθμό, εκ νέου σε μπελάδες οι Ακρίτες.
Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν τον χώρο του κέντρου και να ψάχνουν διαδρόμους, ενώ οι Φαίακες από την μεριά τους περίμεναν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.
Ο ωραίος ρυθμός όμως σταδιακά έπεσε, με τους Ακρίτες να γίνονται εντελώς προβλέψιμοι και να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή της Κέρκυρας, ενώ από την μεριά τους οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν διατεθειμένοι να ανοιχτούν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες, με τους παίκτες του Ουζουνίδη να προσπαθούν να αναπτυχθούν από τα άκρα, όμως οι Φαίακες είχαν εκπληκτική αμυντική λειτουργία και έτσι η κατοχή των γηπεδούχων παρέμενε ανούσια.
Στο ίδιο μοτίβο παίχτηκε το ματς και στην επανάληψη, με την Ξάνθη να πιέζει στο 1/3 του γηπέδου, αλλά να μην μπορεί να κάνει ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία, με μοναδική εξαίρεση το σουτ του Ντιέ στο 85' το οποίο ο Αναστασόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους φιλοξενούμενους ικανοποιημένους από τον εκτός έδρας βαθμό, ενώ στην αντίπερα όχθη η Σκόντα επιστρέφει σε μπελάδες και πετάει στα σκουπίδια τις καλές εμφανίσεις κόντρα σε ΟΦΗ και Πανιώνιο.
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Μάνταλος (84’ Μαρκόφσκι), Σμιθ, Μαρίν, Ονουάτσι (57’ Ράνος), Ντάνι, Βασιλακάκης (57’ Βασιλακάκης), Κομεσίδης
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Πετρούσης, Σταμόγιαννος (69’ Ηλιάδης), Αγρίτης (62’ Σίμωσης), Λεόν (85’ Γκούμας), Έντερ, Τσουμάνης, Κοντοδήμος, Στάμου, Ζουμπουλάκης
ΑναστασόπουλοςΟ τερματοφύλακας της Κέρκυρας ήταν εκεί που έπρεπε όποτε χρειάστηκε, με κορυφαία στιγμή την πολύ καλή απόκρουση στο σουτ του Ντιε στο 85'. Η απόδοσή του ξεχώρισε στην γενική μετριότητα του παιχνιδιού.
ΓκέσιοςΚαλή εμφάνιση από τον νεαρό επιθετικό, που δείχνει να δένει με την ομάδα της Κέρκυρας και θα μπορέσει να βοηθήσει. Βέβαια δεν είναι ικανός να την σώσει μόνος του, όμως μπορεί να προσφέρει.
Η επιθετική λειτουργία της Ξάνθης. Ο Ουζουνίδης άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Μαρκόφσκι, ενώ ο Ονουάτσι ήταν ωσεί παρόν και αντικαταστάθηκε πολύ νωρίς. Οι Ακρίτες είχαν την κατοχή της μπάλας, πίεζαν όμως δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, ήταν εντελώς προβλέψιμοι και έδιναν την δυνατότητα στους αμυντικούς της Κέρκυρας να καθαρίζουν εύκολα κάθε φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου