ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Για τα λιοντάρια...

Ο Πλατανιάς έκανε τα λιοντάρια του θηριοδαμαστή Φάμπρι να φαίνονται γατάκια και το λάθος του Καπίνο στο 88' (1-0) στέρησε από τον Παναθηναϊκό τον τελευταίο φετινό στόχο του Κυπέλλου.
Ανοιχτοί λογαριασμοί...
Λίγο πολύ η εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος ήταν γνωστή πριν από την έναρξη της. Ο Πλατανιάς έψαξε συντηρητικά το γκολ που θα του έδινε σκορ πρόκρισης και ο Παναθηναϊκός έκατσε πάνω στο... μαξιλαράκι του πρώτου παιχνιδιού, περίμενε τον αντίπαλο και επί της ουσίας δεν απείλησε ούτε στιγμή την εστία των Κρητικών, δείχνοντας πως «κατέβηκε» για την ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους αλλά εκτός από δύο καλά σουτ του Ναζλίδη και του Αργυρόπουλου, που εξουδετέρωσε εύκολα ο Καπίνος, δεν είχαν την μεγάλη φάση.
Εξάλλου η διάθεση της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν να μείνει... ζωντανή, να μην ρισκάρει και να ψάξει ένα γκολ, φορτσάροντας στην επανάληψη. Όλα αυτά απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, ο οποίος ανασταλτικά έκανε τα απαραίτητα και δημιουργικά απολύτως τίποτα, χαρίζοντας συνεχώς την μπάλα με εύκολα λάθη.
Ο Αναστασάκος έγραψε ιστορία!
Στην επανάληψη, ο Πλατανιάς ήταν εκείνος που ρίσκαρε, εκείνος που έδειξε ότι θέλει την πρόκριση και εκείνος που είχε τον τρόπο να την πάρει. Οι Κρητικοί κυρίως από τα δεξιά δημιούργησαν ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, χτύπησαν... καμπανάκια τρεις φορές αλλά το «τριφύλλι» είχε τον Καπίνο σε εξαιρετικό απόγευμα.
Ο νεαρός πορτιέρο κρατούσε μόνος του τον Παναθηναϊκό αλλά στο 88' κατάφερε να κάνει το λάθος του αγώνα. Δεν απόκρουσε σωστά το σουτ του Κάλαιτζιτς, άθελά του την... έστρωσε στον Αναστασάκο, ο οποίος είχε ξεφύγει από τον Βύντρα και σε κενό τέρμα έκρινε την αναμέτρηση! Το 1-0 ήταν το... ζητούμενο για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος παρέταξε μαεστρικά την ομάδα του, πήγε το ματς εκεί που το ήθελε και στο τέλος πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση εις βάρος του Παναθηναϊκού.
Ηλίας Αναστασάκος. Μπήκε στο παιχνίδι για να κάνει την δουλειά του, να σκοράρει και να χαρίσει μια επική πρόκριση στην ομάδα του. Το έκανε. Δικαίωσε τον Αναστασιάδη, ήταν στην σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έγινε ο ήρωας των Κρητικών. Έγραψε ιστορία.
Ο Τετέ. Ο μέσος του Πλατανιά ήταν εξαιρετικός. Έκοψε στη μεσαία γραμμή αρκετές επιθέσεις του Παναθηναϊκού, κάλυψε χώρους και ήταν καθοριστικός. Πολύ μεγάλο παιχνίδι, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι. Ήταν από τους λόγους που οι «πράσινοι» δεν δημιούργησαν παρά ελάχιστους κινδύνους.
Η αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού». Τόσο ο Βύντρα όσο και οι Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ στο διάστημα που πιέστηκε ο Παναθηναϊκός ήταν για τα... λιοντάρια και έχουν μεγάλη ευθύνη για τις ευκαιρίες και το γκολ που πέτυχαν οι Κρητικοί.
Κρατάει μόνος του τον Παναθηναϊκό όρθιο στα Χανιά. Πραγματοποιεί εξαιρετικές αποκρούσεις και είναι ο κορυφαίος της ομάδας του. Και, όμως, στο 88' κάνει την γκέλα του αγώνα. Αποκρούει λανθασμένα, επί της ουσίας στρώνει την μπάλα στον Αναστασάκο και χαρίζει την ευκαιρία στον Πλατανιά να πάρει την πρόκριση.
Η αναμέτρηση θα είχε διαφορετική έκβαση αν ο Μάνταλος έκανε σωστά την δουλειά του. Στο 58' γίνεται πεντακάθαρο πέναλτι του Καστέλς πάνω στον Μαυρία αλλά ο διαιτητής κλείνει τα μάτια και δεν δίνει το πέναλτι.
Ο Παναθηναϊκός το κατάφερε και αυτό. Αποκλείστηκε από το Κύπελλο, ο Πλατανιάς που ήταν καλύτερος πήγε στην επόμενη φάση και στο «πράσινο στρατόπεδο» θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα, διότι έτσι δεν πάνε πουθενά. Ο Φάμπρι μπορεί να έχει ζητήσει λιοντάρια αλλά σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζονται... γατάκια που ντροπιάζουν την τιμημέμη φανέλα του Παναθηναϊκού. Καθοριστική η απόφαση του Μάνταλου να μην υποδείξει το πέναλτι στον Μαυρία, καθοριστικότατη και η... γκάφα του Καπίνο στο φινάλε.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου