ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

"Σκότωσε" τον "Φονέα" στο "Ελ Πάσο"!

Σε ένα γήπεδο που είναι ευρύτερα γνωστό ως... Ελ Πάσο, ο "Φονέας των γιγάντων", Φωστήρας θεωρητικά θα είχε το προβάδισμα. Ομως υπολόγιζε χωρίς τον "Αγιαξ της Ηπείρου", τον ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε 3-2 και πήρε εμφατικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Κι όμως. Το ξεκίνημα του αγώνα δημιούργησε προσδοκίες για το κατά πόσο ο Φωστήρας θα ήταν σε θέση να πάρει μια ακόμα πρόκριση κόντρα σε αντίπαλο από τη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Ταύρου μπήκε δυνατά και θέλησε να αιφνιδιάσει σε συνδυασμό με τον αγωνιστικό χώρο που είχε επιβαρυνθεί πολύ από τη βροχή. Και τα κατάφερε μόλις στο 4' με τον Μπούμπα, που βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ταμπάση. Εκεί φάνηκε πως μπορεί να γίνει το θαύμα.
Ομως η χαρά για τους τυπικά γηπεδούχους κράτησε μόλις για δύο λεπτά. Τόσο χρειάστηκαν οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου για να πετύχουν την ισοφάριση και να πάρουν ουσιαστικά και το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το γκολ του Γιάγκου σήμαινε πως πλέον ο Φωστήρας θα έπρεπε να κερδίσει με 4-1 προκειμένου να είναι αυτός που θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δύσκολα πράγματα, που έγιναν ακόμα δυσκολότερα από τη στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.
Ο Λίλα με ένα δυνατό σουτ έκανε το 2-1 και ουσιαστικά έδωσε τέλος στην αναμέτρηση, καθώς πλέον η πρόκριση είχε κριθεί. Παρά το γεγονός αυτό όμως το παιχνίδι δεν έχασε σε τίποτα από τον ρυθμό του και την φρεσκάδα του, καθώς οι δύο ομάδες συνέχισαν να μην πτοούνται από τον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Οι μονομαχίες συνέχισαν να είναι δυνατές, αλλά επίσης και οι ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Με τον ΠΑΣ να κρατάει εύκολα το προβάδισμά του, αλλά και να το διευρύνει σε 3-1 με τον Βίλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε, με τον ΠΑΣ όμως να τον ελέγχει πλήρως και τον Φωστήρα να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει απλά το σκορ στο τελευταίο λεπτό με τον Βλάχο και να φύγει έτσι από το κύπελλο με ψηλά το κεφάλι, έχοντας πάρει ως παράσημο τον αποκλεισμό του Πανιωνίου στον προηγούμενο γύρο. Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ Γιάννινα, συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του και στο κύπελλο μετά από αυτή που κάνει στο πρωτάθλημα και δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά σε δύο ταμπλό.
ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπούμπας - Ρουμπουλάκου
Οι συνθέσεις:
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κώστας Ψυρρόπουλος): Μπότος, Κόπελας, Πεταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας (65΄ Τασούλης), Τσαγκαράκης, Βαβάτσικος (55΄ Βλάχος), Στάμος, Δωροβίνης, Κάμπας (56΄ Κετσετζόγλου).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης (20΄ Φεγκρούς), Λίλα (64΄ Αυγενικού), Κεϊτά, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Τζημόπουλος, Βίλα, Γιάκος, Νικλητσιώτης, Ντε Βινσέντι (70΄ Οικονόμου), Ντάσιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου