ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

«Βαρέων Βαρών» η Γιουνάιτεντ!

Στη ματσάρα της Boxing Day η Νιούκαστλ (2 δοκάρια) σφυροκόπησε τους Κόκκινους Διαβόλους, οι οποίοι όμως βγήκαν νικητές με τρελή ανατροπή (4-3) στο 91'!Η παράσταση στο Θέατρο των Ονείρων» θύμισε αυτές τις ταινίες των Χριστουγέννων που παίζονται ξανά και ξανά στην τηλεόραση. Κάπως έτσι και η Γιουνάιτεντ έδωσε και πάλι τον γνωστό χιλιοπαιγμένο ρόλο της: αυτόν που την θέλει να έρχεται από πίσω στο σκορ και να το ανατρέπει... πόσο πρωτότυπα, ακόμα και στις καθυστερήσεις. Και όλα αυτά κόντρα σε έναν αντίπαλο που βγήκε στο τερέν για να δικαιολογήσει τον ορισμό της μέρας ως Boxing Day, μετατρέποντας το «Ολντ Τράφορντ» σε ποδοσφαιρικό ρινγκ.Στο 91' ο Κάρικ με εκπληκτική μπαλιά στα πόδια του Ερνάντες, ήταν εκείνος που ουσιαστικά χάρισε τη νίκη με 4-3 επί της ψυχωμένης, έξυπνης Νιούκαστλ που αντιμετώπισε στα ίσια τους γηπεδούχους. Με αυτό τον τρόπο ο Κάρικ εξιλεώθηκε για το λάθος του (πούλησε τη μπάλα στο κέντρο) στο ξεκίνημα του αγώνα που είχε ως συνέπεια το 0-1 για τις Καρακάξες. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά γιατί σε αυτή την εκπληκτική-χορταστική ματσάρα που σε κάνει να ζηλεύεις ξανά και ξανά τους Αγγλους που βλέπουν μπαλίτσα τέτοιες μέρες, έγινε έναν μεγάλος χαμός (με την καλή έννοια φυσικά).
Μόλις στο 4' ο Περτς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Ντε Χέα σε όχι και τόσο δυνατό σουτ του Μπα, κάνοντας το 0-1. Σταδιακά οι Κόκκινοι Διάβολοι που δεν ξεκίνησαν καλά, άρχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν για πρώτη φορά με τον Εβανς να παίρνει το ριμπάουντ (25') από το σουτ του Ερνάντες και την απόκρουση του Κρουλ. Ωστόσο, ο κεντρικός αμυντικών της Γιουνάιτεντ δεν πρόλαβε να το χαρεί, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα διαδραματίστηκε μία πολύ δύσκολη φάση και τελικά ο σκόρερ, χρεώθηκε αυτογκόλ.
Η φάση ξεκίνησε με το σουτ-προωθημένη του Σίμπσον προς τον Σισέ που ήταν ξεκάθαρα οφσάιντ. Η μπάλα όμως δεν έφτασε στα πόδια του, μιας και παρεμβλήθηκε ο Εβανς που την έστειλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η πρώτη απόφαση ήταν η ακύρωση του γκολ. Μετά όμως από 30 δευτερόλεπτα άλλαξε και έγραψε το 1-2. Είναι δύσκολο να πούμε εμείς ποιο είναι το σωστό και να πάρουμε ξεκάθαρη θέση, αλλά σύμφωνα με την αγγλική ιστοσελίδα «Skysports»... « προφανώς ήταν η σωστή απόφαση».
Και εκεί που περίμενε κανείς η Γιουνάιτεντ να αντιδράσει, η Νιούκαστλ ήταν που έκανε παιχνίδι και στάθηκε μάλιστα και άτυχη με φάουλ του Μαρβό να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ηταν το πρώτο σουτ στο σίδερο, μιας και ακολούθησε και εκείνο του Αμεόμπι στο 85', απόδειξη του πόσο επιθετικά στάθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Στην επανάληψη όμως ήρθε η εύλογη μετατροπή του σκηνικού. Στο 58' ο Εβρά με πολύ όμορφη προσποίηση και αριστερό πλασέ εκτός περιοχής έφερε και πάλι το ματς στα ίσια.
Ελα όμως που οι Καρακάξες δεν ήταν διατεθειμένες να παραδοθούν. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Ο Ομπερτάν στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα (69'), έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά και ο Σισέ με βολίδα στην κίνηση έγραψε το 2-3. Στο 71' ο Φαν Πέρσι με σουτ και κόντρα σουτ μετά από απόκρουση του Κρουλ έκανε το 3-3 και κάπου εκεί ξεκίνησε το σφυροκόπημα. Στο 78' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για (αμφισβητούμενο και σίγουρα χωρίς πρόθεση) χέρι του Κολοτσίνι εντός περιοχής που δεν υποδείχτηκε. Στο 79' η υπέροχη προβολή του Φαν Πέρσι έγλειψε το αριστερό δοκάρι. Στο 80' ο Ερνάντες πέταξε, αλλά το ψαράκι του ξύρισε το άλλο δοκάρι, με τον Μεξικανό φορ να σημαδεύει με το κεφάλι τον Κρουλ.
Για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις, όπου δικαιώθηκε για την επιμονή και το πείσμα του ο Τσιτσαρίτο, αλλά και όλη η ομάδα που έκανε ανατροπή για 5η φορά στην φετινή Πρέμιερλιγκ και από εκεί που έμοιαζε χαμένη να βρίσκεται στα σχοινιά, τελικά βγήκε διπλά νικήτρια με τη νίκη και το +7 που βρέθηκε χάρη και στην ήττα της Σίτι από τη Σάντερλαντ. Τούτη τη φορά βέβαια βοήθησε και ο αντίπαλος, καθώς η Νο1 αγαπημένη της Γιουνάιτεντ (της έχει πάρει συνολικά 78 κερδισμένους πόντους μόνο στην Πρέμιερλιγκ)  Νιούκαστλ παρέμεινε χωρίς νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» από το 1972, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να διευρύνουν το εκπληκτικό ρεκόρ τους στη Boxing Day από καταβολής Πρέμιερλιγκ, έχοντας μόλις μία ήττα!
* Ο Εβανς έγινε ο 3ος παίκτης της Γιουνάιτεντ που βάζει γκολ και αυτογκόλ στο ίδιο ματς μετά τους Ρούνεϊ ( 2012 Στόουκ) και Μπέκαμ (2001 Μπλάκμπερν)!
* Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, εκτός αποστολής της Γιουνάιτεντ ήταν οι Ρούνεϊ, Ράφαελ, Γιανγκ, Αντερσον, Καγκάβα, Τζόουνς, Γουέλμπεκ!
Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Σμόλινγκ, Εβανς, Φέρντιναντ, Κάρικ, Βαλένσια, Σκόουλς (69' Κλέβερλι), Γκιγκς, Ερνάντες (90' Φλέτσερ), Φαν Πέρσι
Νιούκαστλ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Σαντόν, Σίμπσον, Βίλιαμσον, Περτς, Ανίτα, Μπιγκιριμάνα (65' Ομπερτάν), Μαρβό, Σισέ (79'  Σα Αμεόμπι), Μπα (71' Σόλα Αμεόμπι).



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου