ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ζωντανή στην ρώσικη ρουλέτα η Ξάνθη

Επεισοδιακή πρόκριση για την Ξάνθη στους «16» του Κυπέλλου. Η ακριτική ομάδα επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι και ενώ το ματς έληξε 1-1 στην κανονική διάρκεια.
Καρδιοχτύπησαν οι παίκτες της Ξάνθης στα Πηγάδια κόντρα στον πάρα πολύ καλό Εθνικό, όμως με τον αρχηγό της, τον Σπύρο Βάλλα που ευστόχησε στο καθοριστικό πέναλτι κατάφερε να κλείσει την χρονιά με πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου εκεί όπου θα παίξει με την Βέροια.
Η ομάδα των Σερρών προηγήθηκε με αυτογκόλ του Γούτα ενώ η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Ονουάτσι στο δεύτερο μέρος.
Το φιλμ του αγώνα
Η Ξάνθη που παρατάχθηκε με βασικές της μονάδες μπήκε σχετικά ορεξάτη στο γήπεδο και απείλησε στο 13' με το σουτ του Μάνταλου να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ονουάτσι μπήκε στην περιοχή, πήρε τις κόντρες, αλλά ο Βαλσαμάκης βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε τη μπάλα.
Ο Εθνικός Γαζώρου άνοιξε το σκορ στο 23' με αυτογκόλ του Γούτα, όταν ο Κωνσταντινίδης μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο αμυντικός της Ξάνθης στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.
Το γκολ των φιλοξενουμένων αιφνιδίασε την Ξάνθη και μάλιστα ο Εθνικός θα μπορούσε να πιάσει στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων σε μια από τις ξαφνικές αντεπιθέσεις του.
Η είσοδος του Μαρσελίνιο στο δεύτερο μέρος, έδωσε νέα πνοή στην Ξάνθη που ισοφάρισε 1-1 στο 61'. Ο Νιγηριανός μετά από σουτ του Πλατέλλα βρήκε τη μπάλα και της άλλαξε τροχιά αρκετά για να την στείλει στα δίχτυα αλλά φάνηκε να ήταν σε θέση οφσάιντ.
Εξι λεπτά αργότερα ο Μπέρτος με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Βαλσαμάκη σε εντυπωσιακή απόκρουση αλλά το 1-1 δεν άλλαξε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 92' ο Ονουάτσι έκανε την προβολή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Γενικά πάντως οι δύο ομάδες είχαν το μυαλό τους στην παράταση στο να μην φάνε γκολ παρά στο να το πετύχουν.
Τα Πέναλτι:
Μάνταλος 1-0
Κωνσταντινίδης 1-1
Μαρσελίνιο 2-1
Γκόγκας 2-2
Μπαξεβανίδης 3-2
Καππίας 3-3
Βασιλακάκης 4-3
Αλεξάντροβιτς 4-4
Νάκας αποκρούει ο Βαλσαμάκης
Ο Ναλμπάντης δοκάρι
Αστοχεί ο Ντάνι (άουτ)
Αποκρούει ο Λυμπερόπουλος το πέναλτι Σαββίδη
Ο Βάλλας 5-4
Ο Γεωργιάδης δοκάρι!
ΣΚΟΡΕΡΣ: 61' Ονουάτσι - 23' αυτ. Γούτας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38' Μάνταλος, 41' Μαρκόφσκι, 98' Βάλλας, 121' Γούτας - 79' Γεωργιάδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-
Οι συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μαρκόφσκι (46'), Ονουάτσι (115' Νάκας), Μάνταλος, Μπαξεβανίδης, Ντάνι, Πλατέλλας (77' Ράνος).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ: Βαλσαμάκης, Κοσμίδης, Νίρλας, Κατσαβάκης, Καππίας, Σαββίδης, Γεωργιάδης, Αλεξάντροβιτς, Μαχαιρούδης (59' Ναλμπάντης), Μπεκιάρης (72' Γκόγκας), Κωνσταντινίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου