ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Με... όραμα τελικού!

Ο ΠΑΟΚ είχε προκριθεί από το πρώτο ματς! Ο Αιγινιακός... μάζευε εμπειρίες! Ο «δικέφαλος» κέρδισε 2-1 και το μυαλό όλων είναι στα μεταγραφικά και στον... τελικό! Έχοντας ως προίκα το 3-1 του πρώτου αγώνα ο ΠΑΟΚ έκανε μια καλή προπόνηση στο τελευταίο παιχνίδι για το 2012 κερδίζοντας τον Αιγινιακό στην Τούμπα με 2-1(36’ Γιάννου,64’ Σταφυλλίδης, 77’ Γιακουμής (αυτογκόλ). Έτσι λοιπόν η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ για την συνέχεια υπήρχε η Πέγκυ Ζήνα ύστερα από εντολή του Ιβάν Σαββίδη.
Θέλουν Άρη
Ο δικέφαλος του Βορρά θα περιμένει την αυριανή ημέρα για να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του για την επόμενη φάση από το ζευγάρι Άρης- Καλλιθέα. Η προτίμηση των φιλάθλων ήταν ο συμπολίτης, αυτό φάνηκε και από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην Τούμπα.
Στο αγωνιστικό σκέλος οι Θεσσαλονικείς είχαν τις ευκαιρίες ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι χάνοντας ούτε λίγο πολύ στο πρώτο 20 λεπτό του αγώνα 3-4 ευκαιρίες για γκολ. Οι Πέλκας και Κίτσιου ήταν σε κέφια όμως η μπάλα δεν έμπαινε στο πλεχτό.
Έλλειπε η τελική προσπάθεια
Ο τεχνικός του Δικεφάλου ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να μην χαλαρώσουν και να κρατήσουν ψηλά τον ρυθμό τους. Αυτό που έδειχνε να τον προβληματίζει ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Έλειπε η τελική προσπάθεια καθώς οι προϋποθέσεις για κάποιο γκολ έβγαιναν.
Ασίστ του Λόρενς και γκολ
Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 36ο λεπτό με τον Γιάννου. Ο Πέλκας κουβάλησε την μπάλα από το κέντρο και την μοίρασε στον Λόρενς. Ο Ιρλανδός έβγαλε ασίστ για τον Γιάννου κι αυτός με κεφαλιά ψαράκι την έστειλε στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έφτασε κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ με τον Αποστολόπουλο.  Ο Ρομπέρ βρήκε τον Αποστολόπουλο αφύλακτο σε θέση μέσα δεξιά, αυτός ζύγισε το σουτ, αλλά απέκρουσε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι ο Λιόλιος.
Ο Σταφυλίδης το 2-0
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Ευκαιρίες με τσουβάλι όμως το γκολ δεν ερχόταν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 53΄σέντρα του Αποστολόπουλου, κεφαλιά του Πέλκα από το δεύτερο δοκάρι, η μπάλα περνά άουτ. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στο 64ο λεπτό με τον Σταφυλίδη. Ο Αποστολόπουλος από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα ο Ράπτης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σταφυλίδης με το στήθος έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Αιγινιακού.
Δεν τους άφησε να χαλαρώσουν
Ο ΠΑΟΚ που είχε 18 τελικές προσπάθειες και κατοχή μπάλας που έφτανε το 80% συνέχιζε το επιθετικό τέμπο, με τον Δώνη να ρίχνει στο παιχνίδι τους Πόποβιτς και Γεωργιάδη. Ο τεχνικός του Δικεφάλου δεν σταμάτησε να ζητάει πράγματα από τους παίκτες του στο γήπεδο, όπως πρέσινγκ, κατοχή μπάλας.
Το λάθος και το χειροκρότημα
Ένα λάθος του Γιακουμή έδωσε το δικαίωμα στον Αιγινιακό να μειώσει το σκορ σε 2-1. Από τα δεξιά ο Καθάριος έκανε την σέντρα, η μπάλα πήγε παράλληλα με την εστία, ο Γιακουμής πήγε να την μπλοκάρει, του έφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα.
ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Βιβιάν, Ιντζίδης, Παναγιωτούδης, Κίτσιου(60’ Πόποβιτς), Πέλκας, Ρομπέρ(70’ Γεωργιάδης), Λόρενς, Γιάννου.
Αιγινιακός: Ράπτης, Αχαλινόπουλος, Ζούρκος, Μπαμίχας(69’Γούτσιος), Καθάριος, Κυρτέγος (63’Μήτρακας), Τασίδης, Λιόλιος, Κοσμίδης, Πλατάκης(42’ Γιαούτζης), Έξαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου