ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

O παλιός... Κρητικός ειν' αλλιώς!

Ο Πλατανιάς Χανίων είναι το νέο... καμάρι της Κρήτης! Όμως ο ΟΦΗ ως... παλιός έδειξε ότι  παραμένει αφεντικό στο νησί και πέρασε νικητής με 2-1 από τα Περιβόλια! Γκολάρα από Σίσιτς!
Έτσι έπαιξαν
Το 4-2-3-1 επέλεξαν αμφότεροι οι προπονητές του Πλατανιά και του ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο. Για τους γηπεδούχους ο Κηπουρός ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κανακούδης αριστερά, ο Παληγεώργος δεξιά και οι Ποτουρίδης, Τζανής στόπερ. Κάλαϊτζιτς, Αγκιλέρα ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Ουντότζι, Ουκάρ Μαρτσάκη να αποτελούν την τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αναστασάκο.
Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Γουναρίδης υπερασπίστηκε την εστία, το αριστερό άκρο κάλυψε ο Μονιάκης και το δεξί ο Ζαχαράκης, με τους Κουρδάκη, Ζόουζα να συμπληρώνουν την αμυντική τετράδα. Αμυντικά χαφ οι Βερόν, Σίσιτς, που είχαν μπροστά τους Κουτσιανικούλη, Ζορμπά, Βιτώρο. Στην κορυφή ήταν ο Παπάζογλου.
Πρώτη φάση και 0-1
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει πολλά στους φιλάθλους τόσο του Πλατανιά, που γέμισαν το γήπεδο, όσο και του ΟΦΗ, οι οποίοι... έφαγαν 1,5 ώρα ταλαιπωρία για να μεταβούν σε αυτό. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή έγινε στο 33', όταν και προηγήθηκε ο ΟΦΗ.
Ο Σίσιτς έκανε το σουτ από πλάγια λίγο έξω από την περιοχή και με ένα γκολ... ποίημα έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Μάλιστα, οι Ομιλίτες είχαν άλλη μια φάση στο 36', με τη σέντρα-σουτ του Κουτσιανικούλη να αποκρούει δύσκολα ο Κηπουρός και να παραχωρεί κόρνερ. Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι είχε δυο ευκαιρίες να ισοφαρίσουν.
Στο 42' ο Ουκάρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Γουναρίδης δεν απέκρουσε σταθερά την μπάλα και ο Βερόν την έδιωξε προ των επιθετικών της ομάδας των Χανίων. Τρία λεπτά αργότερα ο Αναστασάκος θέλησε να πετύχει παρόμοιο τέρμα με τον Σίσιτς, όμως το εξαιρετικό πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γουναρίδη.
Ισοφάριση με το... καλησπέρα!
Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη ο Πλατανιάς σημείωσε με το... καλησπέρα την ισοφάριση. Ο Μαραγκουδάκης έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά και έβγαλε συρτά τη σέντρα, οι Κουρδάκης, Μονιάκης μπερδεύτηκαν, ο Γουναρίδης δεν μπλόκαρε την μπάλα και ο Αναστασάκος την έσπρωξε στα δίχτυα.
Ο Πλατανιάς της ευκαιρίες, ο ΟΦΗ το γκολ
Στη συνέχεια, αυτό φαίνεται πως έδωσε άλλον... αέρα στον Πλατανιά, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες να κάνει την ανατροπή και να φύγει νικητής από το τοπικό ντέρμπι της Κρήτης. Δυο λεπτά μετά το τέρμα, ο Αναστασάκος θα μπορούσε να εξελιχτεί σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, όμως ο Γουναρίδης του είπε «όχι» στην κεφαλιά-ψαράκι, ύστερα από τη σέντρα του Αγκιλέρα.
Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ «έβγαλε» στο 65' το πλασέ του Ουντότζι, με τη φάση να ξεκινάει και πάλι από ενέργεια του Μαραγκουδάκη, ενώ αυτό του Αναστασάκου στο 77' το απέκρουσε σε κόρνερ. Ωστόσο, εκεί που οι γηπεδούχοι πίεζαν για το 2-1 δέχτηκαν το γκολ, με τον Σίσιτς να είναι και πάλι πρωταγωνιστής.
Ο Σλοβένος έβγαλε ωραία ασίστ στον Λαμπρόπουλο, που με έναν κοντινό... κεραυνό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κηπουρό. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος, με το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία των δυο ομάδων να είναι... ασπρόμαυρο.
Ο Μίρνες Σίσιτς. Ο Σλοβένος άνοιξε το σκορ με γκολάρα, που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου, ενώ ήταν αυτός που δημιούργησε το δεύτερο, με την εξαιρετική ασίστ στον Λαμπρόπουλο.
Σε δυο φάσεις έχασε τους παίκτες του ΟΦΗ η άμυνα του Πλατανιά και δέχτηκε δυο γκολ. Στο πρώτο έδωσε χώρο στον Σίσιτς και συνάμα την ευκαιρία να κάνει το σουτ, ενώ στο δεύτερο παρουσίασε κενό, με αποτέλεσμα ο Σλοβένος να βγάλει την ασίστ στον Λαμπρόπουλο.
Τόσο ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ο οποίος ήρθε απ' τον πάγκο για να δώσει τη λύση και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, όσο και ο Στέφανος Γουναρίδης, που πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις.
Την έκαναν οι Κουρδάκης και Μονιάκης στο 48'. Οι δυο παίκτες μπερδεύτηκαν στο γύρισμα του Μαραγκουδάκη, δεν έδιωξαν την μπάλα και ο Αναστασάκος ισοφάρισε από κοντά.
Καλή η διαιτησία του Γιάχου, που δε δίσταζε να βγάλει από την τσέπη του την κίτρινη κάρτα (μοίρασε εννιά συνολικά στο ματς), ενώ καλή δουλειά έγινε και από τους βοηθούς του.
Ο Πλατανιάς μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι, όμως ο ΟΦΗ προηγήθηκε στην πρώτη φάση σε ένα μέτριο έως κακό πρώτο μέρος. Η εικόνα άλλαξε στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες για την ανατροπή, όμως ο ΟΦΗ έδειξε ότι ο... παλιός ειν' αλλιώς και πήρε τη νίκη στο 80', με την οποία σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Συνθέσεις ομάδων
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Παληγεώργος, Τζανής, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Μαρτσάκης (46' Μαραγκουδάκης), Αγκιλέρα (87' Ναζλίδης), Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ (75' Γκονζάλες), Ουντότζι, Αναστασάκος.
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Κουρδάκης, Σόουζα, Ζαχαράκης, Μονιάκης, Βερόν, Μπανούσης (68' Λαμπρόπουλος), Σίσιτς (84' Περογαμβράκης), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Ζορμπάς (46' Βιτώρος).παραμένει αφεντικό στο νησί και πέρασε νικητής με 2-1 από τα Περιβόλια! Γκολάρα από Σίσιτς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου