ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Στο 94’ η Μπάρτσα!

Ο Γιώργος Σαμαράς άνοιξε το σκορ για την Σέλτικ στο «Καμπ Νου», αλλά η Μπαρτσελόνα πήρε τελικά τη νίκη με 2-1 με γκολ του Ζόρντι Αλμπα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων!
Τα «χρειάστηκε η Μπάρτσα»
Ο Τίτο Βιλανόβα εμπιστεύτηκε τον 21χρόνο Μπάρτσα στην αρχική ενδεκάδα ως παρτενέρ του Μασεράνο στην άμυνα ενώ ο Αντριάνο ξεκίνησε ως δεξί μπακ.
Η Σέλτικ κατάφερε όμως να «παγώσει» το «Καμπ Νου» στο 18' κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Μάλγκριου εκτέλεσε φάουλ και ο Γιώργος Σαμαράς έπιασε την κεφαλιά. Η μπάλα βρήκε στον Μασεράνο και κατέληξε στα δίχτυα του Βαλδές!
Όμως στο 43' ο διεθνής Ελληνας επιθετικός στάθηκε άτυχος καθώς προσγειώθηκε άσχημα σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας και του γύρισε το γόνατο. Ο Φόρεστ πήρε την θέση του στη ενδεκάδα της Σέλτικ.
Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μέσι βρήκε τον Ινιέστα που αντάλλαξε μαγικές πάσες με τον Τσάβι πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ εκτός ισορροπίας! «Θεία δίκη» για τη Μπάρτσα που πίεζε για το γκολ.
Στο δεύτερο μέρος οι «μπλαουγκράνα» βγήκαν μπροστά και η σκοτσέζικη ομάδα πήγε να κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις με το ματς να ανοίγει πολύ. Ο Φρέιζερ Φόρστερ βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και στο 73' και στο 75' έσωσε την Σέλτικ με εκπληκτικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Αλέξις και Μέσι. Ο Νταβίδ Βίγια που είχε περάσει ως αλλαγή είχε δοκάρι στο 90'.
Τελικά ο Ζόρντι Αλμπα έδωσε την λύση για τους Καταλανούς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων! Μετά από σέντρα του Αντριάνο, ο πρώην άσος της Βαλένθια έκανε την προβολή και νίκησε τον Φόρστερ! Ετσι η Μπαρτσελόνα έκανε το «3 στα 3» στον 7ο όμιλο ενώ η Σέλτικ παρέμεινε 2η με 4 βαθμούς.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Μασεράνο, Μπάρτρα, Ζόρντι Άλμπα, Αντριάνο, Τσάβι, Ινιέστα, Σονγκ, Αλέξις (80' Βίγια), Μέσι, Πέδρο (76' Τέγιο)
ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Ιζαγκουάιρ, Άμπροουζ, Γουίλσον, Μούλγκρου (76' Καγιάλ), Λούστιγκ, Μπράουν (63' Κόμονς), Λέντλεϊ, Βανιάμα, Σαμαράς (43' Φόρεστ), Χούπερ.
Tα ματς της ημέρας:
Σπαρτάκ – Μπενφίκα 2-1
Μπαρτσελόνα-Σέλτικ 2-1
Σαχτάρ – Τσέλσι 2-1
Νόρτζελαντ – Γιουβέντους 1-1
ΜΠΑΤΕ – Βαλένθια 0-3
Λιλ-Μπάγερν 0-1
Μάντσεστερ Γ. – Μπράγκα 3-2
Γαλατάσαραϊ-Κλουζ 1-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου