ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δεν τα παρατάει!

Αν και... γκαντέμης, λόγω του απίθανου αυτογκόλ του Σεϊταρίδη, ο Παναθηναϊκός το πάλεψε, βρήκε στο 91' το γκολ με τον Τοτσέ (1-1 με Λάτσιο) και είναι ακόμη «μέσα στην πρόκριση»!
Στα... βαθιά ο Φουρλάνος
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πήγε να ρίξει σε... γκέλα τους εκπροσώπους του Τύπου, πλέκοντας το εγκώμιο του Χουχούμη μετά το σχετικό στοίχημα που έβαλε για τον νεαρό που θα ξεκινούσε σήμερα. Τελικά, όπως αναφέραμε από το βράδυ της Τετάρτης, ο Πορτογάλος εννοούσε τον Φουρλάνο και τελικά τον έριξε στη «μάχη», δίνοντας την ευκαιρία στον 19χρονο μέσο να κάνει ντεμπούτο με τα πράσινα και στην Ευρώπη.
Από κει και πέρα, ο 66χρονος κόουτς δεν είχε άλλες εκπλήξεις για το βασικό σχήμα. Ο Ορέστης Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Σεϊταρίδης και ο Πίντο με τον Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Ζέκα και Φουρλάνο. Αριστερό εξτρέμ ο Σισοκό, δεξί ο Λάζαρος και στην κορυφή του 4-3-3 ο Φορναρόλι.
Φλοκάρι ο «αντί-Κλόζε»
Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός των «λατσιάλι» Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δεν είχε στη διάθεση του το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας του, Μίροσλαβ Κλόζε και ο εκλεκτός του ήταν ο Φλοκάρι, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Ο Μπιζάρι ήταν στην εστία των Ρωμαίων. Αριστερά του στην άμυνα ο Καβάντα, δεξιά ο Κόνκο και ο Σιανί με τον Ντίας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Λεντέσμα ως αμυντικός μέσος, με τους Γκονζάλες και Ερνάνες εσωτερικούς. Δεξί «φτερό» ο Καντρέβα, αριστερό ο Μάουρ και στη κορυφή ο Φλόκαρι.
Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Pro!
Ο Παναθηναϊκός έκανε... καρμπόν το πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Τότεναμ. Περίμενε την Λάτσιο στο δικό του μισό γήπεδο, δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση το σουτ του Καντρέβα στο 2' και την κεφαλιά στο δοκάρι του Ντίαζ στο 18' ενώ δημιουργικά ήταν για ακόμη μία φορά ο γνωστός δίχως λύσεις και φαντασία Παναθηναϊκός που έκανε όλη και όλη μία καλή ευκαιρία στο 20' με τον Σισοκό. Παρόλα αυτά ήλεγχε τον ρυθμό της αναμέτρησης, η οποία κυλούσε... σβηστά. Ένα τέμπο που βόλευε το «τριφύλλι». Τα απλά και βασικά έφταναν για να κρατάει τους Ιταλούς μακριά από την εστία του Καρνέζη.
Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 26' όταν έγινε αυτό που ούτε στο... Pro δεν γίνεται! Αστείο γκολ, αυτοκτονία κανονονική! Ο Σεϊταρίδης γύρισε απρόσεκτα την μπάλα πίσω, ο Καρνέζης ήταν εκτός εστίας, ο Πίντο μακριά από την τροχιά της και αυτογκόλ! «Άγαλμα» ακόμη και οι Ρωμαίοι που δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν στο κωμικοτραγικό της υπόθεσης! Απίστευτο και όμως Παναθηναϊκό, με τον Γιούρκα να κάνει την μεγαλύτερη γκάφα της καριέρας του.
Άλλος Παναθηναϊκός και λύτρωση!
Ο Παναθηναϊκός έχει στο ποδοσφαιρικό του... dna τη φετινή αγωνιστική περίοδο να πετά τα ημίχρονα. Το πρώτο πήγε στράφι αλλά στην επανάληψη και με την είσοδο του κεφάτου Κουίνσι και του Τοτσέ, το «τριφύλλι» πίεσε την Λάτσιο και θα μπορούσε να φτάσει στο ισοφάριση πιο γρήγορα απ΄ ότι τελικά έγινε. Κουίνσι, Λάζαρος((δις) και Φορναρόλι χτύπησαν... καμπανάκια, οι Ιταλοί δεν τα άκουσαν και στο 89' ήταν η ώρα του Τοτσέ!
Ο Ισπανός στράικερ ήταν στη κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπιζάρι και λύτρωσε τον Παναθηναϊκό. Όπως ακριβώς είχε κάνει και κόντρα στη Τότεναμ, κρατώντας «ζωντανή» την ομάδα του στο κυνήγι της πρόκρισης.
Μπορεί ο Τοτσέ να ήταν εκείνος που λύτρωσε τους «πράσινους» αλλά ο Κάρλος Ζέκα έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Έτρεξε σε όλο το γήπεδο, μάρκαρε, έκοψε, δημιουργήσε έπαιξε και για τους άλλους δύο του άξονα. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Πορτογάλο μέσο.
Ήρθε από τον πάγκο και έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που έψαχνε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Το γκολ της ισοφάρισης. Μπορεί να μην είναι γρήγορος, μπορεί να μην είναι τεχνιτής αλλά το γκολ το «μυρίζεται» όσο κανείς άλλος αυτή την στιγμή στην Παιανία. «Τρύπωσε» στην άμυνα της Λάτσιο, επωφελήθηκε από την αδράνεια του Κόνκο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Χοσέ Τοτσέ έκανε σωστά την δουλειά του.
Η αντίδραση της Λάτσιο μετά το... τυχερό γκολ. Οι Ιταλοί έπαιξαν με την «φωτιά» στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός δεν την άφησε έτσι και την τιμώρησε, έστω και στο φινάλε της αναμέτρησης. Την... πάτησαν όπως και οι Άγγλοι της Τότεναμ, κάνοντας απλά συντήρηση δυνάμεων μέσα στο γήπεδο, μη πιστεύοντας ότι μπορούν να πάθουν την ζημιά.
Ανήκει χωρίς δεύτερη σκέψη στον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ο διεθνής μπακ του Παναθηναϊκού ανοίγει το σκορ για την... Λάτσιο, με ένα λάθος που δεν επιτρέπεται για την ποιότητα και την εμπειρία του. Με τον Καρνέζη εκτός εστίας, προσπαθεί να βρει τον Πίντο αλλά ο Πορτογάλος στόπερ είναι μακριά από την τροχιά της μπάλας, η οποία βασανιστικά καταλήγει στο πλεκτό και βάζει από το πουθενά τους Ιταλούς σε ρόλο οδηγού.
Εξαιρετική διαιτησία από τον Κάρλος Γκόμες και τους βοηθούς του, οι οποίοι δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να κάνουν μία ακριβοδίκαιη διαιτησία.
Σίγουρα η γεύση που μένει στον Παναθηναϊκό είναι γλυκόπικρη. Γλυκιά γιατί έστω και στο φινάλε μπόρεσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Πίκρή γιατί το γκολ που έκανε... δώρο στους Ρωμαίους δεν μπαίνει ούτε στο Pro, δεν γίνεται ποτέ! Οι «πράσινοι», πάντως, έχουν ακόμη πιθανότητες για πρόκριση αλλά δεδομένα χρειάζονται την υπέρβαση με ένα «διπλό» στη Ρώμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου