ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τρελαίνει κόσμο!

Η πορεία πρωταθλητισμού συνεχίζεται με... σπασμένα φρένα από τον Πανιώνιο! Τα τρομερά μωρά του «Ελέ» πέρασαν και από την Κομοτηνή(2-1) χάρη σε δύο γκολ του Αραβίδη!Τα προηγούμενα χρόνια η έδρα του ήταν η μεγάλη του δύναμη. Ο Πανθρακικός, όμως, μετά από ένα παιχνίδι από το οποίο μπορεί να έλειψε το πάθος και η δύναμη, κατάφερε να επιστρέψει, παρότι έπαιζε με 10 παίκτες μόλις από το 6', κυνήγησε ακόμη και τη νίκη, όμως έπεσε πάνω στον Αραβίδη, ο οποίος στο 87' πέτυχε το δεύτερό του γκολ, για να δώσει τη νίκη 2-1 στον Πανιώνιο.
Ντεμπούτο ο Αθανασιάδης, στην κορυφή ο Αραβίδης
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και τους Χρήστου, Σερφά, Σαρακατσάνο και Σκλιοπίδη από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή Λαδάκης και Μουφάνο ήταν τα αμυντικά χαφ, στο αριστερό άκρο ξεκίνησε ο Μπαϊκαρά, στο δεξί ο Λουσέρο, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Παπαδόπουλο ήταν ο Βαϊρουά.
Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αποφάσισε να αλλάξει κάποια πράγματα. Στην εστία ήταν ο Περιστερίδης, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Κούρος, στο δεξί ο Σπυρόπουλος, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αυλωνίτης και Λαμπρόπουλος. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε μεσαία γραμμή και άμυνα ήταν ο Ρόβας, ενώ λίγο μπροστά του έπαιξαν οι Γουνδουλάκης και Σάμαρης. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Αραβίδης, που είχε για στηρίγματά του τους Οκόγιε από τα δεξιά και Κολοβό από τα αριστερά.
Ξεκίνημα στο... κόκκινο
Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως τα περισσότερα ματς της Σούπερ Λιγκ, με τους παίκτες να ψάχνουν τα πατήματά τους. Στο 6', όμως, έγινε η φάση που ουσιαστικά έκρινε και το παιχνίδι. Η βαθιά μπαλιά για τον Αραβίδη βγήκε, εκείνος κατέβασε, ο Αθανασιάδης έκανε την έξοδο, τον ανέτρεψε και ο Ντίτσος θεώρησε ότι ο επιθετικός του Πανιωνίου βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ, δείχνοντας την κόκκινη στον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Από το φάουλ προήλθε και η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι, με τον Αντίλοβιτς να βγάζει δύσκολα την εκτέλεση του Γουνδουλάκη.
Η συνέχεια βρήκε τους κυανέρυθρους να έχουν τον έλεγχο, τους παίκτες του Παντελίδη να μην μπορούν να απειλήσουν και το παιχνίδι να κυλάει χωρίς πολλές ευκαιρίες και χωρίς άλλο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στην επόμενη καλή στιγμή ήρθε και το γκολ για τον Πανιώνιο, με τον Σπυρόπουλο να βγαίνει δεξιά, να κάνει τη συρτή σέντρα και τον Αραβίδη από κοντά να ανοίγει το σκορ για το 0-1, σε μία φάση που το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Πανθρακικού έχασε τελείως τη φάση...
Ο Παντελίδης πέρασε δεξιά τον Παπαδόπουλο και τν Βαϊρουά στην κορυφή της επίθεση και στο 22' ήρθε το πρώτο σουτ για τους γηπεδούχους με τον Λαδάκη. Στο 31' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, όταν ο Κολοβός έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, έκανε το σουτ, ο Αντίλοβιτς έβγαλε δύσκολα, όμως ο Αραβίδη αιφνιδιάστηκε και από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αντίλοβιτς έβγαλε τα σουτ των Αραβίδη και Σάμαρη, ενώ στο 44' το σουτ του Παπαδόπουλο πέρασε λίγο άουτ, για την σημαντικότερη ευκαιρία του Πανθρακικού.
Το πάλεψε ο Πανθρακικός, «λύτρωσε» τον Πανιώνιο ο Αραβίδης!
Στην επανάληψη η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Ο Παντελίδης έριξε στη μάχη τον Κυβελίδη, που την περασμένη εβδομάδα ήταν εξαιρετικός και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά, να ισορροπούν το παιχνίδι και να ψάχνουν την ισοφάριση. Οι παίκτες του Ελευθερόπουλου έδειξαν να επαναπαύονται στο προβάδισμά τους και στην αριθμητική τους υπεροχή και μόλις στο 45' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Πανθρακικό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος έξοδο του Περιστερίδη ο Σαρακατσάνος βρήκε την μπάλα, όμως ο Ρόβας ήταν πάνω στη γραμμή και έσωσε τον Πανιώνιο! Λίγο αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, όταν το μακρινό σουτ του Κολοβού, που ήταν για ακόμη μία φορά πολύ κινητικός, κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αντίλοβιτς!
Το παιχνίδι είχε ρυθμό και στο 59' ήρθε η ισοφάριση. Ο Κυβελίδης έστρωσε την μπάλα στον Μουνάφο, ο οποίος σχεδόν από το ύψος της περιοχής έκανε το δυνατό σουτ και νίκησε τον Περιστερίδη, που φέρει ευθύνη, για το 1-1! Οι παίκτες του Παντελίδη δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό - κάτι λογικό - ενώ από την άλλη πλευρά οι Νεοσμυρνιώτες έδειχναν αιφνιδιασμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν. Στο 82' ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, με τον Περιστερίδη να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 85' οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία.
Ο Παπαδόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά, όμως το κοντινό πλασέ του Κυβελίδη κόντραρε και κατέληξε κόρνερ! Οι γηπεδούχοι έχαναν τις ευκαιρίες, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έφτασαν στο γκολ και στη νίκη, με τον Αραβίδη να κάνει το πλασέ από πλάγια θέση στο 87', την μπάλα να κοντράρει, τον Αντίλοβις να κάνει λάθος εκτίμηση και εκείνη να καταλήγει στο βάθος της εστίας του για το 1-2! Μέχρι το τέλος ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε 3ο τέρμα, όμως τίποτα δεν άλλαξε, με το 1-2 να παραμένει.
Ποιος άλλος από τον άνθρωπο που έκρινε το παιχνίδι. Ο Χρήστος Αραβίδης έχει ακούσει πολλά για την απόδοσή του από το ξεκίνημα της σεζόν, όμως με τα γκολ του έδωσε στον Πανιώνιο μία ακόμη πολύ σημαντική νίκη. Ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, στη συνέχεια πέρασε στα άκρα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις έδωσε τη λύση στην ομάδα του.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν μαζί με τον Κυβελίδη οι καλύτεροι του Πανθρακικού. Ο έμπειρος επιθετικός ξεκίνησε στην κορυφή, πέρασε στα άκρα και έψαξε το σκορ, όντας ο πιο επικίνδυνος παίκτης για τους Θρακιώτες. Αν και σε άχαρο ρόλο στην επανάληψη, έδωσε τις μάχες του μέχρι το τέλος και ήταν από τους διακριθέντες, έστω και αν η ομάδα του δεν πήρε τίποτα από το παιχνίδι.
Ο Αθανασιάδης έκανε το ντεμπούτο του και στη φάση του 6', όταν και αντίκρισε την κόκκινη, φάνηκε η απειρία του. Αποφάσισε να βγει πολύ νωρίς, προκειμένου να κόψει τον Κολοβό, και ενώ είχε πιθανή κάλυψη από δύο συμπαίκτες του, ανέτρεψε τον αντίπαλό του και αποβλήθηκε. Όχι αυτό που λέμε «ιδανικό ντεμπούτο»...
Ο Ντίτσος είχε μόλις μία δύσκολη απόφαση να πάρει στο παιχνίδι και φαίνεται ότι αποφάσισε σωστά. Αναφερόμαστε φυσικά στην αποβολή του Αθανασιάδη. Από εκεί και πέρα, πέρασε απαρατήρητος μέχρι το τέλος, ενώ και οι βοηθοί του τα πήγαν εξαιρετικά, καθώς δεν έκαναν κανένα λάθος.
Ήταν ένα παιχνίδι οριακό για τον Σάββα Παντελίδη, καθώς η νίκη για τον Πανθρακικό ήταν μονόδρομος. Τελικά, ήρθε η ήττα, όμως τα θετικά για τους Θρακιώτες είναι αρκετά, ειδικά με την εμφάνισή τους στο δεύτερο μέρος. Ο τεχνικός των γηπεδούχων δε φέρει ευθύνη για την ήττα, όμως το μέλλον του στον πάγκο του Πανθρακικού μοιάζει δυσοίωνο...
Ήταν ακόμη ένα παιχνίδι, που ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει σχεδόν το μάξιμουμ από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, όμως το γεγονός ότι οι παίκτες του επαναπαύτηκαν στο 1-0 και στο αριθμητικό τους πλεονέκτημα θα πρέπει να προβληματίσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που στο τέλος έφτασε στη νίκη και συνεχίζει την πορεία... πρωταθλητισμού!
Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Σκλιοπίδης, Τσέρφα, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης (76' Μακρυδημήτρης), Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (46' Κυβελίδης), Λουσέρο (8' Αντίλοβιτς), Παπαδόπουλος
Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόβας (76' Ρόκας), Σάμαρης (67' Διαμαντάκος), Γουνδουλάκης, Κολοβός (89' Ανδράλας), Αραβίδης, Όκουε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου