ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ζωντανή στο Μάντσεστερ!

Η Άρσεναλ έφυγε με βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το «Etihad» και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Η Σίτι προηγήθηκε από τραγικό λάθος του Μανόνε και οι Gunners ισοφάρισαν με πανομοιότυπο τρόπο.Για ένα ημίχρονο, η ομάδα του Βενγκέρ κυριάρχησε στο γήπεδο της περσινής πρωταθλήτριας, η οποία έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει. Προδόθηκε ωστόσο από τον τερματοφύλακα της στο 40', για να ισοφαρίσει στο 82' με τον Κοσιελνί και να πάρει τον βαθμό που δικαιούταν. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της αντιπάλου του Ολυμπιακού δεν ήταν η ίδια με το πρώτο, ωστόσο ανά διαστήματα έβγαζε πολύ ενέργεια, ωραίους συνδυασμούς και έδειξε ότι της ταιριάζει η υψηλός ρυθμός. Εννιά βαθμοί, τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες και για τις δύο ομάδες!
Η Σίτι ξεκίνησε το ματς με τον Χαρτ κάτω από τα δοκάρια, τους Σαμπαλέτα, Κλισί, Λέσκοτ και Κομπανί στην άμυνα, τον Χάβι Γκαρσία με τον Τουρέ στο κέντρο, δεξιά τον Σίλβα, αριστερά τον Σινκλέρ και τον Αγουέρο πίσω από τον Τζέκο. Από την άλλη, ο Βενγκέρ αναγκαστικά επέλεξε τον Μανόνε κάτω από την εστία, λόγω των απουσιών του Σέζνι και του Φαμπιάνσκι, τον Τζέκινσον δεξιά στην άμυνα, τον Γκιμπς αριστερά και τον Μερτεσάκερ με τον Κοσιελνί δίδυμο στο κέντρο. Ο Ντιαμπί με τον Αρτέτα ήταν μπροστά τους και οι Ράμσεϊ, Καθόρλα και Ποντόλσκι πίσω από τον Ζερβίνιο, με τους ρόλους στην επίθεση να αλλάζουν συχνά.
Τους... «κοίμισαν» οι «Κανονιέρηδες»!
Αν και κανείς θα περίμενε από τη Σίτι να είναι αυτή που θα επιβάλει τον ρυθμό της και να στριμώξει την Άρσεναλ... στα σχοινιά, η εικόνα της αναμέτρησης ήταν τελείως διαφορετική. Οι gunners ήταν τακτικά εκπληκτικοί, είχαν πολύ συμπαγές κέντρο και με τη συνεχή τους κυκλοφορία κατάφεραν να «υπνωτίσουν» τους Πολίτες. Ο Γκιμπς από τα αριστερά έπαιζε σχεδόν... μόνιμα ψηλά, με αποτέλεσμα να βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη και η ομάδα του να κερδίζει έναν ακόμα παίκτη, ενώ οι συνεχείς εναλλαγές και οι κινήσεις χωρίς την μπάλα από τους παίκτες του Βενγκέρ δημιουργούσαν χώρους. Συχνά ανέβαινε και ο Τζένκινσον. Μετά από ένα πρώτο σουτ του Αγουέρο στο 14΄, το οποίο απέκρουσε ο Μανόνε, οι παίκτες του Βενγκέρ κατάφεραν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία.
Δώρο από τον Μανόνε
Στο 16΄μετά από εκπληκτική μπαλιά του Ράμσεϊ ο Ζερβίνιο έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία για να απειλήσει, ενώ στο 36` το σου του Ιβοριανού στην κλειστή γωνία πέρασε άουτ. Στο ενδιάμεσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές επισκέψεις στην περιοχή του Χαρτ και παρότι δεν απείλησαν άμεσα, έδειχναν σαφώς καλύτερη εικόνα, ενώ το ματς γενικώς είχε καλό ρυθμό. Στο 40` όμως, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σίλβα και λάθος έξοδο του Μανόνε, ο Λέσκοτ με κεφαλιά έδωσε τη λύση στην ομάδα του! Το γκολ σαν κάπως να «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, που αμέσως μετά είχαν ένα καλό σουτ του Τζέκο, το οποίο ο νεαρός τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει.
«Έδεσε» το κέντρο ο Μαντσίνι
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μαντσίνι έβαλε τον Ρόντγουελ στη θέση του Σινκλέρ, για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του και να «ξεκουρδίσει» αυτή της Άρσεναλ. Η ομάδα του Μάντσεστερ παρουσιάστηκε σαφώς πιο βελτιωμένη, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Ένα σουτ του Τουρέ στο 46' πέρασε άουτ, ενώ στο 50` μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σίλβα, ο Αγουέρο, ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε ψηλά άουτ. Στο 53' οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά μετά από ωραία αντεπίθεση της Σίτι, με τον Αργεντινό να πιάνει ένα σουτ ενώ έπεφτε, το οποίο κατέληξε κόρνερ. Μια κεφαλιά του Γκαρθία στο 56' δεν ήταν δυνατή και πήγε κατευθείαν πάνω στον Μανόνε. Ο Μαντσίνι πέρασε στο ματς και τον Τέβες, ο οποίος δεν έχει σκοράρει ποτέ απέναντι στην Άρσεναλ, στη θέση του Τζέκο. Από την πλευρά του, ο Βενγκέρ έριξε στο 70' στο ματς τον Γουόλκοτ και τον Ζιρού αντί για τους Ποντόλσκι και Ντιαμπί, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του.
Απάντηση με Κοσιελνί!
Ο Ράμσεϊ γύρισε πιο πίσω και ο Ζιρού πήρε θέση φορ. Η Άρσεναλ ξεκίνησε να κυκλοφορεί ξανά τη μπάλα, με τη Σίτι να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 80` ο Μανόνε σταμάτησε τον Αγουέρο και δύο λεπτά αργότερα η Άρσεναλ πλήρωσε τη Σίτι με το ίδιο νόμισμα! Ο Καθόρλα έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, το οποίο ο Χαρτ έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση, οι αμυντικοί ολιγώρησαν, ο Λέσκοτ έδιωξε λανθασμένα και ο Κοσιελνί που είχε ανέβει ισοφάρισε! Οι Σίτιζενς έψαξαν την ισοφάρισαν και απώλεσαν μεγάλη διπλη ευκαιρία στο 84`, όταν πρώτα ο Κομπανί με ψαλίδι και εν συνεχεία ο Αγουέρο από την μικρή περιοχή δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η Άρσεναλ είχε και τη δική της ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη, αλλά ο Ζερβίνιο στο 90' σούταρε άουτ.
Mάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Χάβι Γκαρσία, Τουρέ, Σίλβα, Σινκλέρ (46' Ρόντγουελ), Αγουέρο (85' Μπαλοτέλι), Τζέκο (68' Τέβες)
Άρσεναλ (Βενγκέρ): Μανόνε, Τζέκινσον, Κοσιελνί, Μερτεσάκερ, Γκιμπς, Ράμσεϊ, Ντιαμπί (71' Ζιρού), Αρτέτα, Καθόρλα, Ζερβίνιο (90΄ Κοκλέν), Ποντόλσκι (72' Γουόλκοτ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου