ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Εδώ είναι Ελλάδα!

Στο Τσάμπιονς Λιγκ τα... βρήκε σκούρα, αλλά εντός συνόρων ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα να κάνει το «4χ4» (4-1 τον Πανθρακικό) και να... αράξει μόνος στην κορυφή!
Μέσα ο Φετφατζίδης
Μπορεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Ζαρντίμ να δοκίμαζε διάφορα πρόσωπα, ωστόσο κόντρα στον Πανθρακικό είχε μόνο μια αλλαγή, τον Φετφατζίδη στη θέση του Μασάντο. Βέβαια, με αυτή την κίνηση ο Πορτογάλος θέλησε να γεμίσει την αριστερή πλευρά, μιας και ο συμπατριώτης του δεν έχει πείσει σε αυτή τη θέση. Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας, κεντρικό δίδυμο παρέμεινε Μανωλάς – Κοντρέρας. Μοντέστο αμυντικό χαφ, δίπλα του ο Μανιάτης και στον άξονα ο Ιμπαγάσα. Δεξιά ο Αμπντούν, αριστερά ο Φετφατζίδης και στην κορυφή ο Τζιμπούρ!
Χωρίς... κόσμο, φουλ πίεση!
Η απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στη Σάλκε στάθηκε εμπόδιο για την μικρή προσέλευση, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να μην ξεπερνούν τους 15.000! Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να μην είχαν αρκετά νέα πρόσωπα, ωστόσο είχαν διαφορετική φιλοσοφία. Οι Πειραιώτες με περσινή συνταγή μπήκαν από νωρίς πολύ δυνατά, πίεσαν ψηλά και με το καλημέρα ανάγκασαν τον αντίπαλο στο εύκολο λάθος. Μόλις στο 4' οι ερυθρόλευκοι είχαν σκοράρει, ο Ιμπαγάσα έκανε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Τζιμπούρ μετά από σύγχυση και ο Αλγερινός με γυριστό άνοιξε το σκορ. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για οφσάιντ και τον Τοροσίδη να επηρεάζει τη φάση. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, ο Πανθρακικός αδυνατούσε να βρει δρόμους και εκτός από κάποιες ατομικές ενέργειες δεν είχε λύσεις!
Ο Ολυμπιακός ανέβαζε ρυθμό και απειλούσε, έτσι στο 27' ήρθε το δεύτερο τέρμα. Ο Χολέμπας μετά από ωραία κάθετη του Αμπντούν και αφού απέφυγε και τον Σαρακατσάνο με ψύχραιμο σουτ πέτυχε το 2-0! Η πίεση ασφυκτική και ένα λεπτό αργότερα η... παράσταση έλαβε τέλος! Δυνατό σουτ του Αμπντούν, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Σκλιοπίδη και το 3-0 γεγονός! Ο Βαϊρουά ήταν ο μοναδικός παίκτης των φιλοξενούμενων που κατάφερε να διασωθεί από το... ναυάγιο, ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω για να βοηθήσει!
Κατέβασε ταχύτητα!
Ο Ολυμπιακός μπήκε με γκολ, καθώς στο 51' ο Ιμπαγάσα με εξαιρετική παράλληλη στον Τζιμπούρ έδωσε την ευκαιρία στον Αλγερινό να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά και σε τέταρτο σερί ματς! Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, αν και στο 59' ήρθε ο τραυματισμός του Τοροσίδη, με τον Φουστέρ να παίρνει τη θέση του. Στο 70' ο Ζαρντίμ θέλησε να δώσει ώθηση στην ομάδα του έβγαλε τον Αμπντούν και πέρασε στο ματς τον Μασάντο.
Ο Πορτογάλος είχε όρεξη και στο 76' ξεσήκωσε το «Καραϊσκάκη». Εξαιρετική ατομική ενέργεια, πάσα πάρε βάλε στον Μήτρογλου, αλλά ο διεθνής φορ από απόσταση βολής θέλησε να «κρεμάσει» τον Κουτσόπουλο, χωρίς όμως αποτέλεσμα... Ο Πανθρακικός πάντως εκμεταλλεύθηκε την ατονία του Ολυμπιακού, αλλά και την τρύπα στο αμυντικό δίδυμο και ο Κυβελίδης με διπλή προσπάθεια διαμόρφωσε το 4-1. Μήτρογλου και Μανωλάς θα μπορούσαν πάντως να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα, ωστόσο δεν είχαν την απαιτούμενη ουσία στην τελική προσπάθεια.
Ο Ράφικ Τζιμπούρ έδωσε λύσεις για ακόμα ένα ματς και έκανε ευκολότερο το έργο των ερυθρόλευκων. Σκόραρε σε τέταρτο διαδοχικό ματς στη Σούπερ Λίγκα και με τα δυο τέρματά του είναι πρώτος στη λίστα των σκόρερ με έξι γκολ.
Μπήκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, ωστόσο για ακόμα ένα εκτός έδρας ματς παρουσίασε πολλές αδυναμίες! Εκτός από τον Βαϊρουά που ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, κανείς άλλος δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις και στη μεσαία γραμμή. Πρόβλημα στα άκρα, πρόβλημα στον άξονα και τα τέσσερα γκολ ήρθαν φυσιολογικά...
Ο Άριελ Ιμπαγάσα στο βασικό σχήμα και ο Ολυμπιακός με πολλές λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι! Για ακόμα ένα ματς ο Αργεντίνος ήταν εξαιρετικός, έτρεξε αρκετά και μοίρασε, ενώ έδωσε και υπέροχη ασίστ στον Τζιμπούρ στο τέταρτο γκολ.
Στη φάση του 76' ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει ένα εξαιρετικό τέρμα! Ο Μασάντο με ιδανική ατομική ενέργεια, πέρασε κάθετη... πάρε – βάλε στον Μήτρογλου, ωστόσο ο διεθνής φορ από υπερβολική σιγουριά... κατόρθωσε να χάσει κάτι που δεν χάνεται από παίκτη της δικής του κλάσης.
Κόντρα στη Σάλκε δεν... μπορούσε, αλλά στην Ελλάδα δείχνει μέχρι στιγμής πως είναι το απόλυτο αφεντικό. Με πίεση από την αρχή, τον Ιμπαγάσα να κάνει ακόμα ένα μεγάλο ματς και τον Τζιμπούρ να «σκοτώνει», ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα από τον Πανθρακικό, πέτυχε το 4 στα 4 και είναι στο... +10 από τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, μετά το 50'... χαλάρωσε και κράτησε δυνάμεις για το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο. Ο Φετφατζίδης πήρε θέση βασικού και μπορεί να μην έβγαλε μάτια, αλλά γέμισε την πλευρά του!
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης (59' Φουστέρ), Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης (59' Μήτρογλου), Αμπντούν (72' Μασάντο), Τζιμπούρ.
Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Κασελάν (46' Μπαικαρά), Λουσέρο, Βαϊρουά (59' Μακρυδημήτρης), Παπαδόπουλος (72' Κυβελίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου