ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Χάρις-ε τον βαθμό...

Η ΑΕΚ, υπό το βλέμμα του Κιθ Χάρις, ήταν καλύτερη από τον Αρη αλλά πάλι δεν νίκησε (1-1) καθώς δέχθηκε γκολ στη μοναδική φάση του αντιπάλου της. O Κιθ Χάρις και Δημήτρης Βιντιάδης ήταν στα επίσημα του ΟΑΚΑ και οι περίπου 15.000 ΑΕΚτζήδες στις εξέδρες δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα, βοηθώντας έτσι την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου να μπει καλά στο ματς. Με αρκετό πάθος και με σωστή λειτουργία στο χώρο του κέντρου η Ένωση πήρε τον έλεγχο εκεί και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνει αυτή παιχνίδι, με τον Αρη να είναι στην άμυνα του.
Το καθαρό μυαλό του Γκερέιρο σε κάποιες περιπτώσεις και η έντονη διάθεση του Φούντα από δεξιά βοηθούσαν την ΑΕΚ στο να δημιουργεί δύσκολες συνθήκες στην αντίπαλη άμυνα αλλά όπως και στους προηγούμενους αγώνες έτσι και τώρα, στην τελική πάσα γινόταν λάθος... Οι γηπεδούχοι είχαν συνεχώς το πάνω χέρι και προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο για να σκοράρουν, με τους πάντες στο ΟΑΚΑ να πιστεύουν ότι αυτός βρέθηκε στο 32'... Ο Φούντας, όμως, δεν βρήκε στόχο στο τετ α τετ από την μπαλιά του Κορδέρο.
Ο Αρης ήθελε να βγει μπροστά και να ισορροπήσει την κατάσταση αλλά δεν μπορούσε καθώς οι παίκτες του έχαναν εύκολα την μπάλα ενώ ο Βαγγέλης Βλάχος, από την άλλη πλευρά, υποχρεώθηκε να κάνει αλλαγή στο 41', με τον Κατίδη να μπαίνει αντί του τραυματία Λαγού.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να απειλεί με ένα καλό σουτ του Κατίδη και γρήγορα έγινε ξεκάθαρο ότι η εικόνα του παιχνιδιού ήταν η ίδια. Η Ένωση είχε την μπάλα, την υπεροχή και προσπαθούσε για το γκολ ενώ ο Αρης έδειχνε να παίζει για την ισοπαλία... Σε τέτοιες περιπτώσεις, βέβαια, συνήθως έρχεται η... τιμωρία και ως τέτοια -και παράλληλα δικαίωση για την ΑΕΚ- έμοιαζε το γκολ του Γιάγκο στο 58' με κεφαλιά μετά το κόρνερ.
Ο Μάκης Κατσαβάκης αμέσως έκανε αλλαγή με τον Ασλανίδη να παίρνει τη θέση του Γιαννίτση, για να ακολουθήσει λίγο μετά η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή της ΑΕΚ. Αυτή τη φορά τραυματίστηκε ο Φούντας, με τον Παπαδημητρίου να παίρνει τη θέση του.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε αλλά στο 74' η άμυνα της ΑΕΚ -με δεδομένο και ότι ήταν μπροστά στο σκορ- ήταν... πολύ ψηλά και από την κάθετη μπαλιά που έγινε ο Αγκάνθο βγήκε τετ α τετ και ισοφάρισε για τους Θεσσαλονικείς!
Οι γηπεδούχοι έχασαν την ψυχολογία τους, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ικανοποιημένοι με το «Χ» και κάπως έτσι το 1-1 παρέμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα...
O Βαγγέλης Βλάχος εμπιστεύθηκε τον Βαλεντίνο Βλάχο για το δεξί άκρο της άμυνας και δικαιώθηκε. Ο πιτσιρικάς ήταν σωστός αμυντικά και ακόμη καλύτερος επιθετικά καθώς ανέβαινε από την πλευρά του, φτιάχνοντας και μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Κατσικοκέρη.
Ο Κορδέρο δε βοήθησε ουσιαστικά την ΑΕΚ ούτε σε αυτό το ματς... Αρκετά λάθη, που επισκίασαν όσα θετικά πήγε να κάνει.
Ο Αρης δεν είχε καλή παρουσία στο ΟΑΚΑ αλλά ο Καπετάνος με την υπέροχη ασίστ του για το γκολ της ισοφάρισης έκανε τη διαφορά για την ομάδα του.
Την έκανε η άμυνα της ΑΕΚ στο γκολ που δέχθηκε. Ηταν πολύ ψηλά, για ομάδα που προηγείται...
Δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος ο διαιτητής Κομίνης. Απλά, χωρίς να υπάρχει λόγος, γινόταν εκνευριστικός κάποιες φορές.
Ο κόσμος της ΑΕΚ συμπαραστάθηκε ξανά στην ομάδα αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει και αυτή να βοηθήσει τους οπαδούς. Η Ένωση παραμένει χωρίς νίκη μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τη συνέχεια... Ειδικά όταν είναι καλύτερη και δεν παίρνει το τρίποντο, η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Οσο για τον Αρη, έδειξε να κατέβηκε στο ΟΑΚΑ για να μη χάσει και έστω με μία φάση κατάφερε να σκοράρει και να πάρει τον βαθμό. Με τέτοιες εμφανίσεις στη συνέχεια, πάντως, θα έχει σοβαρά προβλήματα και η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου