ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Άσπρος «σίφουνας»!

Πάρτι του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια! Ο «δικέφαλος» πέρασε... αέρα από την Ξάνθη, νίκησε 3-0(Αθανασιάδης, Ρόμπερ, Λάζαρ) και πάει με σούπερ ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Άρη!Εύκολο απόγευμα είχε ο ΠΑΟΚ στα Πηγάδια κερδίζοντας την Ξάνθη με 2-0. Οι Θεσσαλονικείς με δύο γκολ στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων από τους Αθανασιάδη και Ρομπέρ, και ένα στο κλείσιμο του αγώνα με τον Λάζαρ «έσπασε» μια αρνητική παράδοση που είχε στην ακριτική πόλη τα τελευταία 3χρόνια. Η Ξάνθη παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και σίγουρα ο Ουζουνίδης από Δευτέρα θα έχει πολλά να πει και ν’ αλλάξει μέσα στην ομάδα του για να μην ξανά έρθουν τέτοιες εμφανίσεις.
Πως παρατάχθηκε η Ξάνθη
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να ξεκινήσει με τους Βιβιανί στο τέρμα. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπαξεβάνος, Βάλλας, Κομεσίδης και Μπέρτος. Στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ ο Ντάνι θα παίξει με τον Βασιλακάκη, αριστερά θα είναι ο Μαρσελίνιο, δεξιά ο Πλατέλλας, στον άξονα και σε πιο επιτελικό ρόλο ο Ουνουάτσι και στην επίθεση ο Μαρκόφσκι.
Οι «11» του ΠΑΟΚ
Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Έττο και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουμάλο και Κατσικά. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Λάζαρ και Κάτσε, δεξιά ο Φωτάκης και αριστερά ο Ρομπέρ. Ενώ τέλος στην επίθεση οι Λόρενς και Αθανασιάδης.
Βγήκε διαβασμένος
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε και τα κατάφερε, μάλλον εύκολα, να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του περιορίζοντας ταυτόχρονα τα ατού της Ξάνθης Μαρσελίνιο και Πλατέλλα. Οι γηπεδούχοι που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά στο γήπεδο υποχρεώθηκαν και κάτω από την πίεση των φιλοξενούμενων να περιοριστούν σε έναν ρόλο πιο παθητικό.
Έβαλε πρώτος γκολ
Στο 9ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει πρώτος το σκορ για πρώτη φορά φέτος. Ο συνδυασμός Λόρενς-Κάτσε έφερε ένα πέναλτι για τους Θεσσαλονικείς. Ο Αλβανός μέσος τρύπωσε στην άμυνα της Ξάνθης με τον Κομεσίδη να χάνει στον αέρα την μπάλα και στη συνέχεια να τραβάει τον Κάτσε με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Αθανασιάδης εκτέλεσε το πέναλτι και 0-1. Οι Ξανθιώτες διαμαρτυρήθηκαν στο ρέφερι από τα Δωδεκάνησα για φάουλ του Κάτσε πάνω στον Κομεσίδη.
Προσπάθησε να απαντήσει
Οι ακρίτες δύο φορές έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Γλύκου στο 22’ όταν ο Βασιλακάκης πάσαρε στον Ονουάτσι όμως το σουτ του τελευταίου ήταν αδύναμο με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να πέφτει και να μπλοκάρει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαρσελίνιο αφού πέρασε όποιος βγήκε μπροστά επιχείρησε το σουτ όμως ο Κατσικάς με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ.
Δεν μπορούσε να βρει ρυθμό
Η Ξάνθη μετά το 25ο λεπτό και παρότι νωρίτερα είχε δύο καλές στιγμές στην εστία του ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει ρυθμό, όμως πώς να τον βρει από την στιγμή που τα γεμίσματα ήταν κάτι σαν βούτυρο στο ψωμί των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο Ουζουνίδης επέμενε η μπάλα να παιχτεί από τα πλάγια και όχι από τον άξονα. Αυτή η επιλογή δεν είχε καμία τύχη καθώς δεν μπορούσαν να φτάσουν με επιτυχία στα καρέ του Γλύκου κάτι που αποδείχθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ακόμα και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία όπως αυτή στο 41ο λεπτό με το λάθος του Κάτσε Ο Μαρσελίνιο προ κενής εστίας την έστειλε άουτ.
Συμπαγές κέντρο
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατέβασε ταχύτητα όμως το κέντρο του παρέμεινε συμπαγές με τους Λάζαρ και Κάτσε να έχουν πολύ καλή χημεία στο παιχνίδι τους. Αυτό που έκανε επίσης εντύπωση ήταν ότι Κουμάλο και Καστικάς είχαν πολύ καλές αλληλοκαλύψεις μεταξύ τους.
Εύκολα, απλά και 0-2
Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πέτυχε το δεύτερο γκολ του. Οι Θεσσαλονικείς σε μια υποδειγματική ανάπτυξη στο 54’ ο Ρομπέρ από τα αριστερά και αφού ξέφυγε από τον Βάλλα νίκησε τον Βινιάν πετυχαίνοντας γκολ στην κλειστή γωνία του συμπατριώτη του.
Φρεσκάρισμα από τον Ουζουνίδη
Η Ξάνθη που ήλπιζε σε ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο δεν λειτούργησε και πάλι σωστά ανασταλτικά με αποτέλεσμα να παίζει για 35 λεπτά με την πλάτη στον τοίχο. Ο Ουζουνίδης θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα και πέρασε τους Μαρίν και Μάνταλο ελπίζοντας ότι η Ξάνθη θα γίνει πιο επιθετική στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έμεινε μόνο στην ελπίδα.
Με τον Άρη ασχολήθηκε ο κόσμος
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που ήταν υποδειγματική στα Πηγάδια μετά το 0-2 δεν ασχολήθηκαν με την Ξάνθη, αλλά με τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής στην Τούμπα κόντρα στον Άρη.
Διαστάσεις θριάμβου
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατέβασε ρυθμό στο παιχνίδι του όμως ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες για γκολ. Στο 81ο ο Αθανασιάδης βρέθηκε απέναντι από τον Βιβιανί όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας δεν νικήθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια νέα προσπάθεια του Λόρενς και πάλι ο τερματοφύλακας της Ξάνθης είπε όχι. Ο Βιβιανί δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει στο 88’ ανέπαφη την εστία του για τρίτη φορά. Ο Λάζαρ με εξαιρετική ενέργεια έγραψε το τελικό 3-0
Οι Ρομπέρ και Λάζαρ διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου παίκτη. Ο Γάλλος πέτυχε ένα παλικαρίσιο γκολ καθώς απέφυγε τον Βάλλα με μια προσποίηση και στη συνέχεια με δυνατό σουτ νίκησε τον συμπατριώτη του Βιβιάν. Ενώ ο Ρουμάνος με το γκολ που πέτυχε σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση που έκανε σήμερα στη Ξάνθη.
Το κέντρο της Ξάνθης κινήθηκε σε ρηχά νερά με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να δείχνουν κομμένοι στα δύο.
Η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ ήρθε από την πολύ καλή λειτουργία που είχε η μεσαία γραμμή. Λάζαρ και Κάτσε είχαν μια καλή χημεία μηδενίζοντας ταυτόχρονα το κέντρο της Ξάνθης.
Τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ προήλθαν από λάθη των παικτών της Ξάνθης. Στο πρώτο το πέναλτι του Κομεσίδη σε μια χαζή κίνηση του αμυντικού να κρατήσει τον Κάτσε. Ενώ στο δεύτερο ο Βάλλας χάνει τον Ρόμπερ και στην συνέχεια ο Βιβιάν τρώει το γκολ από την κλειστεί γωνία.
Ο Σιδηρόπουλος στο 9ο λεπτό πήρε την απόφαση να δώσει πέναλτι σε κράτημα του Κομεσίδη πάνω στον Κάτσε. Οι Ξανθιώτες διαμαρτύρονται ότι ο μέσος του ΠΑΟΚ έκανε νωρίτερα φάουλ στον αμυντικό της Ξάνθης. Ο ρέφερι από τα Δωδεκάνησα δεν υπέπεσε σε κάποιο μεγάλο λάθος εκτός από την ευκολία που είχε να βγάζει κίτρινες στους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το 2Χ2 σε μια έδρα που δυσκολευόταν τα προηγούμενα, Ξάνθη, και τώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Άρη στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν με ένα καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα να πάρουν μια θριαμβευτική νίκη 3-0. Οι παίκτες του Δώνη παρουσιάστηκαν διαβασμένοι και αυτό ήταν που έδωσε το τρίποντο στο Δικέφαλο.
Ξάνθη: Βιβιανί, Μπαξεβανίδης(70’ Καζούμπα), Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας(56’ Μαρίν), Ονουάτσι(56’ Μάνταλος), Μαρκόφσκι
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο(71’Σταφυλίδης), Κατσικάς, Κουμάλο, Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ(89’ Ιντζίδης), Φωτάκης, Αθανασιάδης, Λόρενς(86’ Γιάννου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου