ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Το «κλείδωσε»!

Ο επαγγελματίας Ολυμπιακός είπε «ευχαριστώ» στη γκέλα του Παναθηναϊκού, πέρασε 2-1 από τους Ζωσιμάδες, ξέφυγε στο +7 και είναι το απόλυτο φαβορί από την 3η αγωνιστική!
Έτσι έπαιξαν
Ο γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με βασικό πορτιέρε τον Φεγκρούς. Οι Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ και Πάντος απάρτιζαν την αμυντική τετράδα.
Στον άξονα ήταν οι Λίλα και Τσουκαλάς -που λειτουργούσαν αρκετά ως αμυντικά χαφ- με τον Ντε Βινσέντι μπροστά τους. Στα δύο... φτερά ήταν οι Γεωργίου και Πατσατζόγλου με τον Ίλιτς μοναδικό προωθημένο.
Για τον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Παπάζογλου, τα δύο στόπερ οι Μανωλάς και Σιόβας και το αριστερό μπακ ο Χολέμπας.
Οι Μοντέστο και Γκρέκο ήταν τα δύο δύο αμυντικά χαφ με τον Ιμπαγάσα να είναι ο επιτελικός. Στις πτέρυγες ήταν οι Μασάντο και Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.
Το πρώτο μέρος
Σε έναν αρκετά βαρύ χώρο λόγω βροχόπτωσης ο Ολυμπιακός προσπάθησε να σκοράρει από νωρίς απέναντι σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα που είχε στηθεί αρκετά αμυντικά για να τον αντιμετωπίσει. Το πρώτο σουτ του αγώνα έγινε στο 4' από τον Αμπντούν.
Ο Γκρέκο από την άλλη -που όπως και ο Μανωλάς έκανε επίσημο ντεμπούτο- είχε δύο σουτ στο 7' και το 11'. Οι Γιαννιώτες είχαν κατεβάσει ένα σχήμα με πολυπρόσωπη άμυνα με τους Πειραιώτες να προσπαθούν από την αρχή του αγώνα να την διασπάσουν.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν και τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας αλλά όχι την ουσία, ήτοι το γκολ. Ο ΠΑΣ πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να δυσκολέψει την ανάπτυξη του Ολυμπιακού από την άμυνα. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή αμυντική παρουσία στα πρώτα τριάντα λεπτά του πρώτου μέρους καθώς δεν είχαν δεχθεί κάποια καθαρή φάση.
Ευκαιρία από στημένο για Ολυμπιακό
Στο 34' μετά από ένα φάουλ του Μασάντο η κεφαλιά του Σιόβα πέρασε λίγο άουτ και έτσι ο Ολυμπιακός είχε μία πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ακολούθησε λίγο μετά και πιο συγκεκριμένα στο 37' ένα σουτ του Αμπντούν.
Ισοπαλία στα... δοκάρια!
Στο 38' ο Ολυμπιακός απώλεσε την πιο καλή του ευκαιρία. Μετά από φάουλ Ιμπαγάσα η κεφαλιά του Μανωλά βρήκε στο δοκάρι του Φεγκρούς και μετά κατέληξε στα χέρια του.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε όμως την... απάντηση στο 40ό λεπτό. Ο Ντε Βισέντι πήρε μία φοβερή πάσα από τον Ίλιτς, άδειασε Κάρολ και Σιόβα, όμως το πλασέ του στο τέλος ενώ έπεφτε βρήκε το δοκάρι και μετά πήγε άουτ. Έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.
Τι έγινε στην επανάληψη
Στο Β' μέρος ο Ολυμπιακός εξακολουθήσει να πρεσάρει τον ΠΑΣ Γιάννινα για να βρει δίχτυα. Η ανάπτυξη των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν γινόταν πάντα με ορθόδοξο τρόπο ενώ συνεχίστηκαν τα μακρινά σουτ.
Στο 52' υπήρξε μία μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Μασάντο ο οποίος έκανε δυνατό σουτ, ο Φεγκρούς απέκρουσε, η μπάλα πήγε στον Τζιμπούρ, που αντί να την γυρίσει επέλεξε να σουτάρει από πλάγια και νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Λάθος ο ΠΑΣ, γκολ ο Μήτρογλου!
Στο 60' ύστερα από λάθος των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα και πιο συγκεκριμένα του Τσουκαλά που έκανε περιττές ενέργειες έξω από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Αμπντούν. Εκείνος τροφοδότησε τον Τζιμπούρ, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και γύρισε την μπάλα στον Μήτρογλου.
Ο επιθετικός του Ολυμπιακού λίγο μετά την είσοδό του στο γήπεδο άνοιξε το σκορ με πλασέ στην πλάτη του Μιχαήλ. Συνολικά πάντως σε αυτήν την φάση η άμυνα των Γιαννιωτών λειτούργησε λανθασμένα.
2-0 με Τζιμπούρ
Στο 66' ο Ιμπαγάσα έβγαλε μία καταπληκτική μακρινή μπαλιά πάρε-βάλε στον Τζιμπούρ με τον Γαλλοαγλερινό να σκοράρει από κοντά κάνοντας το 2-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν να έχουν εδραιώσει την κυριαρχία τους.
Ζωντανός από... γκάφα ο ΠΑΣ
Μετά από λάθος του Τσουκαλά ακολούθησε λάθος των Σιόβα και Κάρολ για να μπει το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πάντος έβγαλε πάσα τον Γεωργίου, ο Σιόβας άφησε την μπάλα για τον Κάρολ, όμως ο παίκτης των γηπεδούχων μπήκε αναμεσά τους, πήρε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.
Αναμφίβολα ήταν γκάφα πρωτίστως του Σιόβα, που δεν έδιωξε την μπάλα με την μία αλλά και του Κάρολ που την περίμενε ενώ δεν κατάλαβε κανένας τους ότι ο Γεωργίου... καραδοκούσε. Έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε ζωνταντός στο ματς με το 2-1.
Πρέσινγκ για ισοφάριση
Στην συνέχεια στο 79' ο Ίλιτς έκανε ένα καλό σουτ που πέρασε έξω. Στο 81' ο Ιμπαγάσα απείλησε με φάουλ με την μπάλα όμως να μην βρίσκει τον επιθυμητό στόχο.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πάντως ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μία πολύ καλή διπλή ευκαιρία. Ο Τζάνης νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Κάρολ ενώ ο επερχόμενος Ντε Βινσέντι έκανε ένα σουτ που απέκρουσε ο Κάρολ.
Οι Τζιμπούρ και Ιμπαγάσα. Ο Γαλλοαλγερινός με ένα γκολ και μία ασίστ για τέρμα συνέβαλλε καθοριστικά στην επίτευξη μίας ακόμα σημαντικής νίκης για τον Ολυμπιακό.
Ο Ιμπαγάσα από την άλλη με την κλάση του βοήθησε σημαντικά δημιουργικά και επιθετικά. Επιπλέον ο Αργεντινός άσος έχει βγάλει την μπαλιά στο γκολ του Τζιμπούρ.
 Από μεριάς του ΠΑΣ Γιάννινα κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε ο Τσουκαλάς, κυρίως λόγω του λάθους που κάνει στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Όσον αφορά στους Πειραιώτες οι Κάρολ και Σιόβας βρέθηκαν σε κακή μέρα κάνοντας λάθη ιδίως στο γκολ του Γεωργίου.
Καλό παιχνίδι για τον ΠΑΣ Γιάννινα και επιθετικά και δημιουργικά έκαναν οι Ίλιτς και Ντε Βινσέντι. Θετικό πρόσημο λόγω του γκολ που έβαλε είχε ο Γεωργίου.
Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Μήτρογλου και Γκρέκο ενώ προσπάθησεαν αρκετά ο Μασάντο και Μανωλάς. Για τον Πορτογάλο πάντως είναι φανερό ότι πρέπει να παίζει στον άξονα. Δεν μπορεί να βοηθήσει τόσο στα άκρα.
Ανήκει στον Τσουκαλά στην φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού. Επίσης γκάφα είναι εκείνη των Κάρολ και Σιόβα στο τέρμα του ΠΑΣ.
Ο ρέφερι Κουκουλάκης είχε μία αρκετά καλή εμφάνιση. Ο Κρητικός διαιτητής δεν έχει κάνει το μεγάλο λάθος στο παιχνίδι, δείχνοντας κάρτες οπότε αυτό απαιτήθηκε. Οι Γιαννιώτες φώναξαν πάντως στο τέλος για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Ντάσιο.
Σούπερ εμφάνιση δεν έκανε ο Ολυμπιακός που δυσκολεύτηκε αρκετά για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού και αρκετά ποιοτικού και οργανωμένου ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως ακόμα και έτσι το αποτέλεσμα που ήθελε το πήρε.
Οι ερυθρόλευκοι συνάντησαν ουκ ολίγα εμπόδια απέναντι στους Γιαννιώτες, όμως έχοντας ένα καλό 25λεπτο σε όλο το ματς απέσπασε το τρίποντο. Συνολικά οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν... οριακά καλύτεροι από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους περισσότερους τομείς του αγώνα.
Κατέκτησαν μία δίκαιη και άκρως... επαγγελματική νίκη. Από την άλλη φάνηκαν ξεκάθαρα ορισμένα προβλήματα του Ολυμπιακού, κυρίως στην αμυντική γραμμή και ειδικά προς το τέλος. Τώρα στο λιμάνι κοιτάζουν την συνέχεια που είναι το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Σάλκε στο Καραϊσκάκη την Τρίτη.
Οι συνθέσεις
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Λίλα (62' Τζάνης), Πατσατζόγλου (89' Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Γεωργίου (72' Βίλα), Ντε Βινσέντι, Ίλιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μοντέστο, Γκρέκο (58' Μήτρογλου), Ιμπαγάσα, Μασάντο, Αμπντούν (73' Φουστέρ), Τζιμπούρ (85' Φέισα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου