ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μοιρασιά... Μπάρκογλου-Μαρκόφσι!

Ο Μπάρκογλου έβαλε μπροστά στο σκορ με γκολάρα την Κέρκυρα, ο Μαρκόφσκι ισοφάρισε για τη Ξάνθη και οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1 και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας.
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 επέλεξαν να παρατάξουν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο τόσο ο Άκης Μάντζιος όσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός της Κέρκυρας ξεκίνησε τους Αναστασόπουλο, Βενέτη, Χαμπλ, Έντερ, Ζουμπουλάκη, Κοντοδήμο, Κρητικό, Λεόν, Καραλή, Μπάρκογλου, Αγρίτη.
Από τη μεριά του, ο προπονητής της Ξάνθης προτίμησε τους Βιβιανί, Μπέρτο, Γκλέισον, Βάλλα, Μπαξεβανίδη, Φλίσκα, Μάνταλο, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι, Ονουάτσι.
Λίγα πράγματα και 0-0
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε δίχως να σημειωθεί η μεγάλη φάση, με τη Ξάνθη να έχει την κατοχή και την Κέρκυρα να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς. Οι Φαίακες είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 5', με τον Αγρίτη να κάνει ωραία ενέργεια και να σουτάρει άουτ από πλάγια. Το ίδιο επιχείρησε και ο Μπάρκογλου στο 15', όμως είχε την ίδια κατάληξη, ενώ ο Βιβιανί μπλόκαρε το σουτ του Λεόν από αριστερά στο αμέσως επόμενο λεπτό.
Στη συνέχεια, η Ξάνθη ανέβηκε και προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Όμως, αυτό του Μπαξεβανίδη δεν ήταν ικανό να ανησυχήσει τον Αναστασόπουλο στο 36'. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Μάνταλου στο 44', που κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Κέρκυρας. Έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.
Καλύτερη η Ξάνθη, γκολ η Κέρκυρα
Στην επανάληψη η Σκόντα ήταν σαφώς καλύτερη έχοντας την κατοχή της μπάλας, όπως και στο πρώτο μέρος. Μάλιστα, είχε μια καλή ευκαιρία στο 50', με το γυριστό σουτ του Βάλλα να περνάει άουτ.
Ωστόσο, οι Φαίακες πέτυχαν πρώτοι το γκολ, με την μπάλα να στρώνεται στον Μπάρκογλου, που με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε στα δίχτυα του Βιβιανί. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά την κεφαλιά του Ντάνι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αναστασόπουλος στο 59'.
Καλό δεύτερο μέρος, ισοφάρισε η Ξάνθη
Το τέρμα αυτό φαίνεται πως άλλαξε την εικόνα του ματς, καθώς η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη, με τη Ξάνθη να πιέζει για την ισοφάριση. Ο Πλατέλλας, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, έκανε πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσε να είναι η «χρυσή αλλαγή» για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αν δεν καθυστερούσε στο 61', όταν πήρε την μπάλα από το γύρισμα του Ντάνι.
Βέβαια, ο μέσος των ακριτών δεν τα παράτησε και επιχείρησε ένα σουτ στο αμέσως επόμενο λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Αναστασόπουλος, ενώ ήταν ο καλύτερος των φιλοξενούμενων από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, η Σκόντα κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 69', με τον Μαρσελίνιο να βγάζει τη σέντρα από αριστερά, τον Μαρίν να γυρίζει στο δεύτερο δοκάρι και τον Μαρκόφσκι να σκοράρει με κεφαλιά.
Ευκαιρίες για Ξάνθη, έμεινε το 1-1
Μάλιστα, οι παίκτες του Ουζουνίδη θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το «διπλό» από το νησί, αλλά σπατάλησαν όποια ευκαιρία είχαν μέχρι το τέλος του αγώνα. Το σουτ του Μαρσελίνιο στο 71' κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ ο Μαρίν έστειλε την μπάλα πάνω στον Αναστασόπουλο στο 77', όταν έφυγε από κανονική θέση στην κόντρα και βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Κέρκυρας.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν τον Βιβιανί για την επίτευξη ενός ακόμα τέρματος, οι ακρίτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε στις καθυστερήσεις και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται το βαθμό της ισοπαλίας.
Μπορεί να μπήκε αλλαγή στο 46', όμως ο Βαγγέλης Πλατέλλας άλλαξε την εικόνα της Ξάνθης και ήταν ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο.
Οι άμυνες των δυο ομάδων στα γκολ. Τόσο η άμυνα της Ξάνθης, όσο και της Κέρκυρας, έχασαν τους Μπάρκογλου και Μαρκόφσκι, αντίστοιχα.
Οι δυο σκόρερ, Μπάρκογλου, Μαρκόφσκι, καθώς και οι Μαρσελίνιο, Ντάνι.
Την έκανε ο Μαρίν στο 77'. Ο Γάλλος θα μπορούσε να σκάψει την μπάλα ή να ντριμπλάρει τον Αναστασόπουλο, αλλά την έστειλε πάνω του χάνοντας σημαντική ευκαιρία να πετύχει την ανατροπή και να δώσει τη νίκη στη Ξάνθη.
Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του Βοσκάκη, που έδειξε όπου χρειαζόταν την κίτρινη κάρτα.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει πολλά, όμως το δεύτερο είχε δυο γκολ, φάσεις και θα μπορούσε να είχε ακόμα περισσότερα. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Κέρκυρα να παίρνει τον πρώτο της βαθμό και να πετυχαίνει το πρώτο της γκολ φέτος και τη Ξάνθη να παραμένει αήττητη (1 νίκη, 2 ισοπαλίες) στις 3 πρώτες αγωνιστικές.
Συνθέσεις ομάδων
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Χαμπλ, Έντερ, Ζουμπουλάκης, Κοντοδήμος, Κρητικός (72' Ηλιάδης), Λεόν (81' Τσουμάνης), Καραλής (64' Βασιλόγιαννης), Μπάρκογλου, Αγρίτης.
Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Γκλέισον, Βάλλας, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (64' Μαρίν), Μάνταλος (46' Πλατέλλας), Ντάνι, Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι, Ονουάτσι (46' Βασιλακάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου