ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Στο συν οι βαθμοί, στο... μείον η εικόνα

Από τη στιγμή που στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από τη νίκη του με 1-0 επί του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά.
Μια νίκη που βοήθησε τους «πράσινους» να κάνουν ποδαρικό με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα, να καλύψουν το «-2», με το οποίο ξεκίνησαν τη σεζόν, λόγω της τιμωρίας τους για επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, να πάρουν ηθικό ενόψει του επαναληπτικού με την Μάλαγα, αλλά και να φύγουν με το τρίποντο από μια έδρα, όπου η ήττα τους πέρσι τους είχε βγάλει, ουσιαστικά, από τη διεκδίκηση του τίτλου.
Από εκεί και πέρα, όμως, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να φέρνει χαμόγελα στον Παναθηναϊκό, η εικόνα του οποίου κυμάνθηκε σε επίπεδο κάτω του μετρίου στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ενενηντάλεπτου.
Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που δικαιούται τον τίτλο του πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, αφού είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, πίεσε τους φιλοξενούμενους και έχασε ευκαιρίες να πάρει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.
Με την ομάδα κομμένη στα δύο, με το αριστερό άκρο της να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από το αντίστοιχο δεξί των Βοιωτών και με τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα να δυσκολεύονται ακόμη και να αλλάξουν δεύτερη πάσα, οι «πράσινοι» θα πρέπει να μακαρίζουν την τύχη τους που απέφυγαν τα χειρότερα.
Αν, πάντως, κάποιος θελήσει να κρατήσει και κάτι άλλο (πέραν του αποτελέσματος) από την εικόνα του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να σταθεί σε τρεις παραμέτρους.
Ήτοι, την σταθερότατη απόδοση του Καρνέζη που έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 79' σε γυριστό σουτ του Πόι, στην πολύ καλή παρουσία του Βύντρα που μέσα σε ένα πεντάλεπτο άνοιξε το σκορ (34') και αποσόβησε την ισοφάριση, διώχνοντας πάνω στην γραμμή το πλασέ του Κόρμπου (39') και τη «σταθερή αξία» που ακούει στο όνομα Σισοκό, ο οποίος μπήκε στην επανάληψη και ήταν ο μοναδικός παίκτης που ξεχώρισε από τους μετριότατους «πράσινους».
Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο Λεβαδειακός έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίζει ότι δικαιούταν κάτι περισσότερο από την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος.
Οι Βοιωτοί παρουσίασαν ένα καλοδουλεμένο σύνολο που κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ.
Εκτός από τη μεγάλη επέμβαση του Καρνέζη στο 79' και την «από μηχανής θεός» παρέμβαση του Βύντρα στο 39', οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν και στο 19', αλλά η σέντρα σουτ του Ναπολεόνι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Παρά την ήττα, πάντως, ο Λεβαδειακός έδειξε ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει εύκολη λεία για κανέναν αντίπαλο και ότι έχει ξεφύγει από την κατηγορία των ομάδων που θα παλέψουν για την εξασφάλιση της παραμονής.
ΣΚΟΡΕΡ: 34' Βύντρα.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 19' Ναπολεόνι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31' Κόρμπος, 33' Μάρτινς, 86' Ζαουί - 35' Χριστοδουλόπουλος, 49' Μαρίνος, 53' Πετρόπουλος, 67' Σεϊταρίδης.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μεντί (85' Κουτσόπουλος), Ακόστα (78' Ζαουί), Μουλόπουλος, Ναπολεόνι, Κόρμπος, Μάρτινς, Πόι, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βύντρα, Λαγός, Ζέκα (65' Σπυρόπουλος), Μαρίνος, Μαυρίας (46' Φορναρόλι), Μπαρμπαρούσης, Χριστοδουλόπουλος (46' Σισοκό), Πετρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου