ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Έγκλημα και... αδικία!

Ο έμπειρος Κωνσταντόπουλος έκανε ένα... παιδικό λάθος, ο Αλβάρεζ το εκμεταλλεύτηκε (64') και τα πιτσιρίκια της ΑΕΚ αν και καλύτερα, υποχρεώθηκαν σε ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (0-1).Οι περίπου 10.000 που πήγαν στο ΟΑΚΑ ήταν συνειδητοποιημένοι. Ηξεραν, δηλαδή, ότι η ΑΕΚ μπαίνει στην πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας της και ότι δε θα πρέπει να περιμένουν θαύματα. Αυτό που ήθελαν, πάντως, να δουν για αρχή, το είδαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
Οι Κιτρινόμαυροι είχαν αρκετό πάθος, έμπαιναν δυνατά στις φάσεις και έδειχναν διάθεση να πιέσουν παντού. Το έκαναν και έτσι δεν επέτρεψαν στον Αστέρα Τρίπολης, που είναι πολύ πιο έτοιμη ομάδα καθώς έπαιζε και Ευρώπη από νωρίς, να κάνει κάτι καλό. Τα λάθη ήταν πολλά εκατέρωθεν αλλά για την Ένωση ήταν πολύ θετικό το γεγονός ότι οι μικροί κρατούσαν τις θέσεις τους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην νιώσουν καμία απειλή στο πρώτο ημίχρονο ενώ αυτοί απείλησαν σε δύο περιπτώσεις. Και στις δύο ο Φούντας, με την εκτέλεση φάουλ στο ξεκίνημα να καταλήγει λίγο άουτ ενώ στο 41' το δυνατό σουτ που έπιασε, μετά από πολύ ωραία προσποίηση του Γροντή, έφερε την εντυπωσιακή απόκρουση του Φάλοπ.
Γενικά το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό αλλά είχε πάθος και ειδικά από την πλευρά της ΑΕΚ, για την οποία ο Παυλής έκανε πολλή δουλειά στην κορυφή. Πίεζε συνεχώς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κρατούσε την μπάλα όσο έπρεπε, προσπαθούσε συνεχώς να κάνει φάσεις για τον εαυτό του ή τους συμπαίκτες του.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σάκης Τσιώλης πέρασε στο ματς τον Ενρίκε αντί του Κουρμπέλη και γρήγορα έκανε και τη δεύτερη αλλαγή, με τον Φραγκουλάκη να παίρνει τη θέση του Μπακασέτα. Ο προπονητής της Τρίπολης προσπαθούσε να βελτιώσει την ομάδα του καθώς η εικόνα της δεν ήταν καθόλου καλή, σε αντίθεση με την ΑΕΚ.
Τα πιτσιρίκια του Βαγγέλη Βλάχου λειτουργούσαν καλύτερα στο κέντρο και άρχισαν να αναπτύσσονται από τα άκρα, χάνοντας και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γροντή μετά από γύρισμα του Κουρέλλα από αριστερά. Οι Κιτρινόμαυροι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήλεγχαν τον αγώνα, αλλά...
Στο 64' ο Κωνσταντόπουλος έκανε τραγικό λάθος, ο Αλβαρεζ έκανε το 0-1 για τον Αστέρα από το... πουθενά και η ψυχολογία της ΑΕΚ πήγε στο ναδίρ... Ο Βλάχος έβγαλε τους κουρασμένους Παυλή και Φούντα για να βάλει τους Φουρτάδο και Γκερέιρον αλλά ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα για την Ένωση καθώς οι παίκτες της, πλέον, δεν είχαν καθόλου ψυχολογία...
Ο Βλάχος πέρασε κι άλλον επιθετικό στο ματς στο τελευταίο 10λεπτο, με τον Σταματή να παίρνει τη θέση του Γροντή, αλλά τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης...
Πολύ καλό παιχνίδι από τον Παναγιώτη Λαγό. Είτε στο κέντρο είτε αριστερά σε κάποιες περιπτώσεις έκανε πάντα το σωστό. Βοηθούσε τα μέγιστα και προσπαθούσε ως το τέλος.
Ο Κωνσταντόπουλος... Το λάθος που έκανε στη φάση του γκολ έκρινε και τον αγώνα εις βάρος της ομάδας του.
Στο ύψος του: Ο Παυλής είναι ανέτοιμος αλλά βοήθησε πάρα πολύ την ΑΕΚ στην επίθεση. Εδινε συνεχώς μάχες με τους αντιπάλους του και στις περισσότερες έβγαινε νικητής.
Την έκανε ο Κωνσταντόπουλος στη φάση του 0-1.
Το στραγάλι: Απαρατήρητος πέρασε βασικά ο διαιτητής Παππάς, όπως και οι βοηθοί του.
Είναι κρίμα κι άδικο για τα παιδιά της ΑΕΚ, που τα περισσότερα έκαναν ντεμπούτο στην 11άδα, να μην συνδυάζεται με νίκη η προσπάθεια τους γιατί με βάση την εικόνα του αγώνα η Ένωση είχε την υπεροχή. Εκανε τρεις καθαρές φάσεις για γκολ, απειλήθηκε μόνο μία φορά και τελικά έχασε τους βαθμούς ή έστω τον βαθμό από ένα λάθος του πλέον έμπειρου παίκτη της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου