ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ήταν... Ατρόμητος!

Η Νιούκαστλ ήρθε με... τουπέ στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος έδειξε τα δόντια του και πήρε την ισοπαλία(1-1) που τον κρατά ζωντανό στο «θαύμα» της πρόκρισης!Στην ισοπαλία 1-1 έμεινε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι με αντίπαλο τη Νιούκαστλ και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα στη ρεβάνς της Αγγλίας για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
Ρεκόρ Μπάγεβιτς και 4-3-3
Το τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του Ατρομήτου συνοδεύτηκε από την 130η συμμετοχή του Ντούσαν Μπάγεβιτς σε ευρωπαϊκούς πάγκους. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δικαίωσε τις προβλέψεις σχετικά με τα αρχικά πλάνα του παρατάσσοντας την ομάδα του με 4-3-3.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ιτάνζ με την άμυνά του να αποτελείται από τους Φυτανίδη-Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας, τον Σκόνδρα δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά. Την τριάδα των χαφ συνέθεσαν οι Ιγκλέσιας, Δημούτσος και Μπρίτο. Σε ρόλο δεξί ο Μπέλιτς, στα αριστερά ο Επστάιν και σέντερ φορ ο Κούτσι.
Με τα «δεύτερα» ο Πάρντιου
Φαίνεται ότι ο Άλαν Πάρντιου είχε περισσότερο στο μυαλό του αγώνα με την Τσέλσι για το πρωτάθλημα και μετά την απόφασή του να αφήσει κάποια από τα μεγάλα αστέρια του στην Αγγλία, προτίμησε να ξεκινήσει τον αγώνα με αρκετούς αναπληρωματικούς.
Ο Άγγλος τεχνικός παρέταξε τη Νιούκαστλ με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο Χάρπερ έχοντας αμυντικό δίδυμο τους Περτς και Ουίλιαμσον, τον Ταβερνιέρ δεξί μπακ και τον Τέιλορ αριστερό. Αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Ανίτα και Μπιγκιριμάνα. Οι τρεις που επέλεξε στα χαφ ήταν ο Ομπερτάν (δεξιά), Γκόσλινγκ σε ελεύθερο ρόλο και ο Μαρβό (αριστερά), με τον Σισέ να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.
Δυνατό ξεκίνημα, ψυχρολουσία στο τέλος
Ο Ατρόμητος έπρεπε να το πιστέψει και αυτό έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του α΄ ημιχρόνου. Οι «κυανόλευκοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην εστία της Νιούκαστλ. Μόλις στο 8΄ ο Δημούτσος από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα αλλά ο Κούτσι που βρισκόταν μέσα στην περιοχή δεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε.
Ακόμα και ο ήρεμος Μπάγεβιτς σηκώθηκε από τον πάγκο και πέταξε από νωρίς το σακάκι ζώντας το ματς με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος από την αριστερή πλευρά με τον Επστάιν να δημιουργεί κινδύνους. Στο 20΄ ο Γερμανός δεν κατάφερε να γυρίσει στον Μπέλιτς, ωστόσο αυτή η φάση ήταν προάγγελος για αυτό που θα ακολουθούσε τρία λεπτά αργότερα.
Οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Μπέλιτς με μπαλιά από τα δεξιά βρήκε στην απέναντι πλευρά τον Γερμανό, εκείνος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο. Το γκολ ξύπνησε τη Νιουκάστλ, η οποία μετά το 30΄ πήρε τα ηνία στη μεσαία γραμμή και άρχισε να κάνει την εμφάνισή της γύρω από την εστία του Ιτάνζ.
Στο 35΄ ήρθε η πρώτη απειλητική στιγμή για την άμυνα των Περιστεριωτών μετά από εκτέλεση φάουλ του Τέιλορ και τον Ιτάνζ να διώχνει με υπερένταση. Μετά από ένα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Μπάγεβιτς ισορρόπησαν και πάλι το ματς, ωστόσο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε η ψυχρολουσία για τον Ατρόμητο, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τέιλορ να καταλήγει στα δίχτυα.
Ξανά με ενθουσιασμό
Παρά την ψυχρολουσία οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν στην επανάληψη με στόχο να επανακτήσουν το προβάδισμα. Έτσι στο 47’ο Κούτσι απείλησε τον Χάρπερ αλλά το σουτ του Φιλανδού κατέληξε άουτ.
Το παιχνίδι είχε ανοίξει με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτά με στόχο το δεύτερο γκολ και παραλίγο να το πετύχουν οι «καρακάξες» στο 58’ αλλά ο Ιτάνζ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Ομπερτάν. Στη συνέχεια οΝτούσαν Μπάγεβιτς έκανε διπλή αλλαγή με τους Καραμάνο και Σουμπίνιο, σε μία προσπάθεια να δώσει κίνηση τόσο στο κέντρο όσο και στην επίθεση χωρίς όμως επιτυχία.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να γίνουν απειλητικές χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού δεν υπήρχε τελική προσπάθεια. Παρόλα αυτά οι Περιστεριώτες θ μπορούσαν να είχαν πάρει ξανά προβάδισμα αλλά ο Γιαννούλης στο 79’ από πλεονεκτική θέση σούταρε με το κακό του πόδι (το δεξί) στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Μέχρι το τέλος το αγώνα το σκορ δεν άλλαξε με το 1-1 να παραμένει και τη Νιούκαστλ να παίρνει σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Τον ρόλο αυτό θα μπορούσαν να τον μοιραστούν με την ίδια επιτυχία ο Επστάιν και ο Δημούτσος. Ο πρώτος γιατί ήταν ο σκόρερ του Ατρομήτου, ενώ προκάλεσε και πολλά προβλήματα από τα αριστεράμ ενώ ο δεύτερος έκανε απλά τα πάντα. Έτρεξε, μάρκαρε, δημιούργησε ρήγματα από τα δεξιά και γενικότερα ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο παιχνίδι.
Ο Ιτάνζ. Ο Καμερουνέζος πορτιέρο όποτε χρειάστηκε δήλωσε παρών και κράτησε τον Ατρόμητο μέσα στο παιχνίδι. Ειδικά στην φάση του Ομπερτάν έδειξε την κλάση του.
Ο Μπρίτο. Ο Βραζιλιάνος άσος κινήθηκε σε ρηχά νερά και δεν βοήθησε την ομάδα του. Ίσως το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στα άκρα που είναι η θέση αλλά στο κέντρο αρχικά σε ελεύθερο ρόλο και στη συνέχεια σαν καθαρό αμυντικό χαφ δίπλα στον Ιγκλέσιας συντέλεσε στο να μην είναι ο γνωστός Μπρίτο.
Ανήκει στον Ματίας Ιγκλέσιας. Ο Αργεντινός μέσος έχασε το κοντρόλ λίγο έξω από την περιοχή του Ατρομήτου με συνέπεια στη συνέχεια να υποπέσει σε φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Ισραηλινού Αλόν Γιεφέτ ο οποίος δεν είχε να αντιμετωπίσει και την δύσκολη φάση.
Ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που μπορεί να είχε το όνομα αλλά όχι και τη χάρη, Και αυτό γιατί η ομάδα του Άλαν Πάρντιου (η οποία αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές) δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα το σπουδαίο, απλά εκμεταλλεύτηκε τόσο την απειρία όσο και τα λάθη (το γκολ προέρχεται από λάθος του Ιγκλέσιας) της ομάδας των Δυτικών προαστίων. Πλέον τα πράγματα για την πρόκριση γίνονται εξαιρετικά δύσκολα, αφού θα πρέπει ο Ατρόμητος να πάει την άλλη Πέμπτη στην Αγγλία για την υπέρβαση δλδ τη νίκη ή την ισοπαλία με πολλά γκολ για να πάρει την πρόκριση κόντρα σε μία ανώτερη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου