ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Βάλτο ρε αγόρι μου!

Ο Τοτσέ έχασε την ευκαιρία των 15εκ. για το χρυσό γκολ πρόκρισης και η... άλλου επιπέδου Μάλαγα με το καθαρό 2-0 είναι αγκαλιά με την πρόκριση!
Βασικός ο Φαμπρίς
Το πιο... hot όνομα αυτή την στιγμή στη Μάλαγα είναι ο 16χρονος Φαμπρίς. Ο Αφρικανός φορ σκόραρε και έδωσε τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στη Θέλτα και όπως ήταν λογικό δεν θα μπορούσε να βρίσκεται έξω από τους εκλεκτούς του Πελεγκρίνι.
Ο Χιλιανός προπονητής ξεκίνησε με τον Καμπαγέρο κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Μονρεάλ, δεξί τον Γκάμες και τους Ντεμικέλις, Ουέλιγκτον στα στόπερ. Μαρέσκα, Τουλαλάν τα αμυντικά χαφ, αριστερό εξτρέμ ο Ελισέου, δεξί ο Χοακίν, ο Ίτσκο σε ελεύθερο ρόλο και κορυφή ο Φαμπρίς σε ένα 4-4-1-1.
«Πρώτη» για Φορναρόλι
Από την στιγμή που ο Λάζαρος κρίθηκε από τον Φερέιρα ότι δεν είναι απόλυτα έτοιμος για να ξεκινήσει, η επιλογή του Πορτογάλου ήταν μία και άκουγε στο όνομα του Μπρούνο Φορναρόλι, ώστε να... χτυπήσει με την ταχύτητα του Ουρουγουανού την αργή και προβληματική άμυνα των Ισπανών.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε το... κλασσικό 4-2-3-1. Ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Βελάσκες με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της αμυνας. Κατσουράνης και Βιτόλο τα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Σισοκό, δεξιά ο Ζέκα, ο Μαυρίας σε ελεύθερο ρόλο και κορυφή ο Φορναρόλι.
Η... κατηφόρα με τα ρόδα!
Ροσαλέδα σημαίνει στα ισπανικά «ο κήπος των ρόδων». Μόνο που ο Παναθηναϊκός βίωσε την άσχημη όψη αυτού του κήπου με τα ρόδα. Δεν είχε κήπο αλλά κατηφόρα. Μεγάλη και μάλιστα με το... καλημέρα. Οι Ισπανοί ήταν τουλάχιστον δύο ταχύτητες πάνω. Τόσο στη ταχύτητα της σκέψης όσο και σε εκείνη της πράξης. Εξαιρετικό πασινγκ γκέιμ, ο Τουλαλάν έκοβε και έραβε και με κορυφαίο τον... δαίμονα Ελισέου η Μάλαγα έριξε από νωρίς τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο.
Ο Καρνέζης κράτησε το μηδέν μέχρι το 17'. Σε εκείνο το σημείο η άμυνα του «τριφυλλιού» άφησε μόνο του τον Ντεμικέλις, όπως και τον Γουέλιγκτον στην αρχή, με τον Αργεντινό να λέει... ευχαριστώ στο δώρο και να ανοίγει το σκορ.
Από κει και έπειτα, η ομάδα του Φερέιρα ισορρόπησε για λίγο αλλά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να απειλούν. Στο 34' χάθηκε το τόπι, ο Ελισέου έγραψε το 2-0 και έκανε πολύ δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού.
Ενός Παναθηναϊκού που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στο κέντρο, που είχε εκτός αγώνα τουλάχιστουν την μισή ενδεκάδα(ένας εξ αυτών ο Ζέκα που τον άλλαξε ο Λάζαρος στο 39'), που «πουλούσε» εύκολα μπάλες ακόμη και έξω από την περιοχή. Χώροι υπήρχαν αλλά δεν αξιοποιήθηκαν. Στο 15' αν ο Μαυρίας είχε δώσει σωστά την μπάλα στο κενό για τον Φορναρόλι, ίσως το «τριφύλλι» να είχε απειλήσει ουσιαστικά.
Ροντέο αλλά θα μπορούσε!
Στην επανάληψη, η Μάλαγα συνέχισε να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες. Ο τραυματισμός του Μπουμσόνγκ έφερε τον Πίντο στο παιχνίδι και μαζί έξτρα... τρικυμία στα μετόπισθεν. Οι Ισπανοί έχασαν τα... άχαστα μπροστά από την εστία του Καρνέζη, στον κενό χώρο ήταν... φωτιά αλλά ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει το 2-1 και να μπει γερά στο κόλπο. Φορναρόλι, Μαυρίας και κυρίως το τετ-α-τετ του Τοτσέ που έβγαλε ο Καμπαγιέρο ήταν οι τεράστιες ευκαιρίες του «τριφυλλιού» που δεν κατέληξαν στα δίχτυα και κράτησαν μέχρι τέλους το καθαρό 2-0 για την Μάλαγα.
Ο Ελισέου. Ο Πορτογάλος ακραίος της Μάλαγα έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού με τις κινήσεις του. «Σφαίρα», τελείωσε ιδανική μία υπέροχη φάση για το 2-0 και ήταν ο καλύτερος σε μία σειρά από διακριθέντες για τους γηπεδούχους, όπως ο Τουλαλάν, ο Καμπεγέρο και ο Ίτσκο.
Από έναν Παναθηναϊκό που είχε την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών του κάτω του μετρίου, ο Σισοκό ξεχώρισε. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν ο μοναδικκός που κρατούσε μπάλα, όσο και στην επανάληψη. Ο Ιβοριανός έφτιαξε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Την πρώτη με... μαγικό και πάσα στον Μαυρία και την δεύτερη με κάθετη στον Τοτσέ. Καλός σε γενικές γραμμές και ο Κατσουράνης.
Η αδυναμία του Παναθηναϊκού, παρότι η Μάλαγα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο, να αξιοποιήσει τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε στην επανάληψη. Φορναρόλι, Μαυρίας και Τοτσέ σπατάλησαν σπουδαίες στιγμές για να βάλουν στο... κόλπο το «τριφύλλι» και να μειώσουν το σκορ.
Ανήκει στον Λουκά Βύντρα στη φάση του πρώτου γκολ των Ισπανών. Ο δεξιοπόδαρος μπακ του Παναθηναϊκού(που έχει ευθύνη και στο δεύτερο γκολ) αφήνει ολομόναχο τον Ντεμικέλις στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Αργεντινός στόπερ... τιμώρησε αυτό το λάθος και άνοιξε πολύ εύκολα το σκορ.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Γάλλου, Τόνι Σαπρόν που κράτησε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και μοίρασε τα... σπόρια στη Μάλαγα.
Η Μάλαγα ήταν σε... άλλο επίπεδο στην αρένα του Ροσαλέδα, κυριάρχησε μέσα στο γήπεδο και θα μπορούσε να νικήσει και με μεγαλύτερο σκορ. Όπως και ο Παναθηναίκός θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ και να μειώσει το σκορ. Το 2-0 δεν είναι απαγορευτικό αλλά με βάσει την εικόνα των δύο ομάδων το «τριφύλλι» θέλει ένα μικρό θαύμα στο ΟΑΚΑ για να πάρει την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου