ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Europa... Star!

O Aστέρας Τρίπολης έλαμψε ξανά! Κέρδισε στα πέναλτι 4-2 την Μπακού κι έγραψε ιστορία μιας και στο πρώτο του ευρωπαϊκό ταξίδι προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League!
Έτσι έπαιξαν
Ο Τσιώλης κράτησε το 4-4-1-1 στον Αστέρα Τρίπολης με τον Μπαντή να είναι ο βασικός πορτιέρο. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Τσαμπούρης, Χουανίτο, Μπαρτολίνι και Πιπίνης. Οι Ουσέρο και Αλβάρες αποτέλεσαν τα δύο αμυντικά χαφ.
Μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Ράγιος, που κινούταν σε έναν χώρο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Περόνε. Στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Ναβάρο και Φορμίκα.
Η Ίντερ Μπακού κατέβηκε με σχηματισμό 3-4-3. Είχε τον Λομάγια κάτω από τα δοκάρια. Μπροστά του ήταν μία τριάδα κεντρικών αμυντικών, ήτοι οι Μπάρμετλερ, Αμπντουλάγιε και Λέβιν.
Στο κέντρο ήταν οι Καντελάκι με τους Ντασντεμίροφ στα άκρα. Οι Ζλατίνοφ και Γκεοργκιέφσκι ήταν οι δύο εσωτερικοί χαφ. Οι Αντάμια και Χαζίγιεφ ήταν στα άκρα της επίθεσης με τον Σούτζ στην κορυφή.

Το δυνατό ξεκίνημα της Ίντερ Μπακού
Η Ίντερ Μπακού μπήκε... φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τρίπολης. Πίεσε από την αρχή τον Αστέρα και στο 6ο λεπτό απείλησε με σουτ του Σούτζ που πέρασε πάνω από την εστία του Μπαντή. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι Αζέροι ήταν ανώτεροι των γηπεδούχων όμως οι Αρκάδες επανήλθαν άμεσα στο ματς.
Η μεγάλη φάση του Αστέρα
Στην συνέχεια της αναμέτρησης ο Αστέρας ανέβασε για τα καλά στροφές, ισορρόπησε το ματς και έκανε την καλύτερη φάση του πρώτου μέρους. Πιο συγκεκριμένα στο δέκατο λεπτό ο Γκεοργκιέφσκι έσωσε την Ίντερ διώχνοντας την μπάλα πριν περάσει την γραμμή μετά από κεφαλιά του Μπαρτολίνι.
Επρόκειτο για την πιο καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη γενικότερα πατούσαν πιο καλά από την Ίντερ Μπακού στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, έχοντας πιο καλή εικόνα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.
Στο 26' ο Αμπντουλάγιε έκοψε έγκαιρα την μπάλα μπροστά από τον Ναβάρο που πήγαινε για κεφαλιά μετά από μπαλιά του Πιπίνη. Συνολικά στο πρώτο μέρος έγινε πιο πολύ παιχνίδι κέντρου με λίγες φάσεις μπροστά στα δύο καρέ και τους γηπεδούχους να παρουσιάζουν καλύτερο αγωιστικό πρόσωπο στην μεγαλύτερη διάρκειά του.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι όποτε οι δύο αντίπαλοι έβρισκαν κενούς χώρους έδειχναν ότι είναι δύο καλές ομάδες και στην ανάπτυξη και στην κυκλοφορία της μπάλας. Τα πρώτα λοιπόν 46 λεπτά του ματς (σ.σ. υπήρξε ένα λεπτό καθυστερήσεων) βρήκαν τον Αστέρα με την Ίντερ Μπακού στο 0-0.
Βολίδα ο Ναβάρο και 1-0!
Στο 68ο λεπτό έμελλε η ανωτερότητα του Αστέρα Τρίπολης να μετουσιωθεί σε γκολ με τον Χίμο Ναβάρο. Ο παίκτης των Αρκάδων με σουτ κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο γκολκίπερ κάνοντας το 1-0, μετά από λάθος γύρισμα παίκτη της Ίντερ Μπακού και κόντρες.
Ο Αστέρας είχε προειδοποιήσει πάντως στο 49' με κεφαλιά του Ράγιος, την οποία δεν μπόρεσε να πιάσει καλά αλλά και στο 56' με πολύ καλό σουτ από τον Ουσέρο με την μπάλα να βγαίνει κόρνερ από κόντρα.
Η ευκαιρία του Μπακασέτα, η αδράνεια και το 1-1
Στο 85' ο Μπακασέτας από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Λίγα λεπτά μετά η Ίντερ Μπακού θα κατάφερνε να βρει δίχτυα και να στείλει το ματς στην παράταση. Στο 88' ο Αστέρας ισοφαρίστηκε με κεφαλιά του Σούτζ που σηκώθηκε ανενόχλητος στο κέντρο της άμυνας των Αρκάδων και έκανε το 1-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του ματς.
Οι δύο ομάδες είχαν λίγο πριν λήξει ο αγώνας από δύο φάσεις. Στο 90'+ το σουτ του Σουτζ πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία ενώ λίγο μετά Ναβάρο απώλεσε σημαντική ευκαιρία με την μπάλα να μην βρίσκει τον επιθυμητό στόχο.
Άτυχος με Μπαρτολίνι και Πιπίνη
Στο περιθώριο του αγώνα με την Ίντερ Μπακού ο Αστέρας είχε δύο απώλειες με τραυματισμούς. Η μία ήταν του Μπαρτολίνι με την πρώτη εκτίμηση να κάνει λόγο για τράβηγμα και η άλλη του Πιπίνη. Αμφότεροι έγιναν αλλαγή.
1-1 και στην παράταση
Οι δύο αντίπαλοι αν και με κόπωση μπήκαν πολύ αποφασισμένοι στο πρώτο μέρος της παράτασης. Στο 98' έγινε μία πολύ καλή κίνηση από τον Περόνε που προσπάθησε με τεχνικό τρόπο να στείλει την μπάλα στο... παραθυράκι της αντίπαλης εστίας με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Στο 107' ένα καλό σουτ του Γκένοφ βγήκε λίγο άουτ ενώ στο 108' ο Ράγιος μπήκε πολύ ωραία στην περιοχή της Ίντερ Μπακού με τον αντίπαλο γκολκίπερ να του λέει... όχι και μετά ο Ντασντεμίροφ να διώχνει μακριά την μπάλα. Ήταν το δίχως άλλο μία μεγάλη ευκαιρία για τους Αρκάδες.
Εν τέλει φτάσαμε στο 118', όπου ο Περόνε δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-1 ήταν το σκορ και της ημίωρης παράτασης στην Τρίπολη.
Μπαντής και Περόνε έδωσαν την πρόκριση!
Η διαδικασία των πέναλτι ήταν εκείνη που έκρινε τον νικητή. Οι δύο ήρωες για τον Αστέρα ήταν οι Μπαντής, που απέκρουσε το πέναλτι Μπάρμετλερ και Περόνε που με εκπληκτικό πέναλτι διαμόρφωσε το 4-2, δίνοντας μία μεγάλη και ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ για τους Αρκάδες.
Τα πέναλτι:
Τσαμπούρης αστόχησε
Γκεοργκιέφσκι έστειλε την μπάλα έξω
Ράγιος: 1-0
Τσχαντάτζε: 1-1
Ουσέρο: 2-1
Μπάρμετλερ νικήθηκε από τον Μπαντή
Χουανίτο: 3-1
Γκένοφ: 3-2
Περόνε: 4-2 και πρόκριση.
Αναμφίβολα ο τίτλος πηγαίνει σε Περόνε και Μπαντή. Οι δύο παίκτες του Αστέρα Τρίπολης είχαν άκρως καθοριστική συμβολή στα πέναλτι, δίνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Και στην κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν ιδιαίτερα θετικοί.
Από κοντά και ο σκόρερ του γκολ των Αρκάδων στο ματς, Χίμο Ναβάρο. Ο Σούτζ στον αντίποδα αν και δεν έκανε σούπερ ματς βρήκε δίχτυα και ταλαιπώρησε σε κάποιες περιπτώσεις την άμυνα του Αστέρα.
 Κυρίως ο Γιαλούσης. Ήταν μαζί με τον Μπακασέτα ένας από τους παίκτες του Αστέρα που δεν πήγαν όσο καλά έπρεπε και μπορούσαν. Και από τους δύο ο Τσιώλης περίμενε πιο πολλά... Αδύναμος κρίκος και ο Μπάρμετλερ για το καθοριστικό πέναλτι που χάνει με τον Μπαντή να του αποκρούσει το σουτ.
 Για τους Αρκάδες δέσποσαν ακόμα οι Τσαμπούρης, Ράγιος, Ουσέρο και Πιπίνης, που συνέβαλλαν σημαντικά στον αγώνα. Όσον αφορά στην Ίντερ Μπακού ξεχώρισαν οι Γκεοργκιέφσκι, Αμπντουλάγιε και Καντελάκι.  
 Ως προς την κανονική διάρκεια του αγώνα την εντοπίζουμε στην φάση του γκολ του Σούτζ που κάνει το 1-1. Ο Βραζιλιάνος πηδάει ανενόχλητος για την κεφαλιά και σκοράρει εύκολα. Επρόκειτο για γκάφα της άμυνας του Αστέρα.
Ακόμα ανήκει στον... φίλαθλο κόσμο του Αστέρα Τρίπολης. Σε ένα τέτοιο ευρωπαϊκό παιχνίδι όφειλε να γεμίσει το γήπεδο όμως δεν το έπραξε. Μπορεί ο κόσμος να ήταν αρκετός αλλά δεν υπήρξε ικανοποιητικός για ένα τόσο σημαντικό και ιστορικό παιχνίδι.
Την ίδια ώρα η Ίντερ Μπακού είχε περίπου 20 οπαδούς στις κερκίδες, που φώναζαν όσο πιο συχνά μπορούσαν υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας. Η διοίκηση των Αρκάδων περίμενε περισσότερη στήριξη.
Ο Δανός Κριστόφερσεν είχε μία καλή παρουσία. Δεν έκανε σοβαρά λάθη και δεν επηρέασε σε καμία των περιπτώσεων την ροή του αγώνα με τις υποδείξεις του.
Ο Αστέρας Τρίπολης την ήθελε πολύ αυτήν την πρόκριση. Είναι γεγονός πως για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα με την Ίντερ Μπακού ήταν και πιο σοβαρός και πιο οργανωμένος και πιο προσηλωμένος. Μία στιγμή αδράνειας, ένα λάθος της άμυνας που αξιοποίησε ο Σούτζ τον λαχτάρησε, όμως η αλήθεια είναι ότι συνολικά ήταν ανώτερος των Αζέρων και άξιζε να συνεχίσει στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το όμορφο ταξίδι του λοιπόν στην Ευρώπη συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου