ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Σε ρηχά νερά...

Ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-0 από την Αϊντχόφεν στην Τούμπα, είχε ελάχιστες ευκαιρίες και έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά! Κρίσιμο ραντεβού αύριο(27/7) Βρυζα-Σαλπιγγίδη, όπου θα κρίνει και την παραμονή του τελευταίου στην Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε στο τελευταίο φιλικό πριν ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι ένα κακό πρόσωπο με αντίπαλο την PSV Αϊντχόβεν γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-0. Στις λίγες ημέρες που απομένουν ο Γιώργος Δώνης θα πρέπει να βρει και να βγάλει το καλό πρόσωπο των παικτών του πριν είναι αργά.
Η «11» του ΠΑΟΚ
Ο τεχνικός του Δικεφάλου ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-4-2 με τα χαφ στην ευθεία, με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Έττο και αριστερά τον Λίνο. Κεντρικί αμυντικοί οι Κουμάλο και Κατσικάς. Στα χαφ οι Λαζάρ και Γκαρσία στον άξονα, ενώ στα άκρα οι Ρομπέρ και Γεωργιάδης. Τέλος στην επίθεση οι Αθανασιάδη και Γιάννου.
Από μια ευκαιρία στο ξεκίνημα
Η Αϊντχόβεν θέλησε να πιάσει στον ύπνο τους παίκτες του ΠΑΟΚ και στο 3ο λεπτό με τον Στρούτμαν να μην μπορεί να πλασάρει ιδανικά τον Γλύκο και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ προς την Θύρα 4. Οι Θεσσαλονικείς που ισορρόπησαν το παιχνίδι απάντησαν στο 10’ με τον Λάζαρ σε τετ α τετ να μην μπορεί να πλασάρει τον Τίτον.
Ο Γιάννου βρήκε εξαιρετικά τον Λάζαρ ο οποίος βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της PSV, με τον Πολωνό να πέφτει στα πόδια του Ρουμάνου και να τον κερδίζει στην μονομαχία.
Έχασαν το κέντρο γρήγορα
Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη συνέχισαν να πιέζουν την εστία των Ολλανδών χωρίς όμως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Απλά είχαν την ευχέρεια να κρατάνε την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ καθώς οι φιλοξενούμενοι γρήγορα ανέκτησαν το κέντρο και με μια αντεπίθεση «φωτιά» πέτυχαν το γκολ στο 28ο λεπτό.
Γκολ και δύο δοκάρια οι Ολλανδοί
Όλα ξεκίνησαν από λάθος στο χώρο του κέντρου για τον ΠΑΟΚ με την μπάλα ύστερα από κάθετη πάσα να πηγαίνει στα πόδια του Νάρσινγκ. Την κατάλληλη στιγμή γυρίζει την μπάλα για τον Τόιβονεν, που με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι κάνει το 0-1. Οι Ολλανδοί προσπάθησαν στο 32’ να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Μέρτενς να εκτελεί απευθείας φάουλ όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Όπως και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Λενς με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γλύκου.
Προβληματικό 45λεπτό
Ο Δικέφαλος του Βορρά έδειχνε να δυσκολεύετε πολύ στην μεταφορά της μπάλας από τον χώρο του κέντρου προς την επίθεση. Σε γενικές γραμμές εκτός από την φάση του 10ου με τον Λάζαρ ο ΠΑΟΚ παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο ένα πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο το οποίο όμως δεν ήταν ικανό να θέλει προβλήματα στους Ολλανδούς. Οι Θεσσαλονικείς ένα ακόμη στοιχείο που έδειξαν είναι πως σε κόντρα αιφνιδιασμό δείχνουν αργή ως ομάδα. Τόσο στο γκολ, όσο και στην τελευταία φάση με το δοκάρι των Ολλανδών.
Οι αλλαγές και ο Λίνο
Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γιώργο Δώνη να κάνει τις πρώτες αλλαγές στο 60ο λεπτό με τους Κάτσε και Σαλπιγγίδη να περνάνε στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ βγήκε ορεξάτος για να ισοφαρίσει. Στο 55’ ο Λίνο με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα της PSV να διώχνει με δυσκολία.
Το πέναλτι που έγινε φάουλ και στη συνέχεια γκολ
Οι Ολλανδοί χωρίς να φορτσάρουν κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Όλα ξεκίνησαν από το φάουλ που είδε ο Θάνος σε ανατροπή του Λίνο πάνω στον Μέρντενς. Ο Στρούτμαν έστησε την μπάλα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα το τοίχος άνοιξε με αποτέλεσμα ο Κρέσιτς να μην μπορεί να αντιδράσει.
Μέχρι το τέλος του αγώνα μόλις μια ήταν η ευκαιρία που έγινε στο παιχνίδι και η οποία χάθηκε από τον ΠΑΟΚ στο 86’ με τον Σαλπιγγίδη. Ο Σταφυλίδης έβγαλε τετ α τετ τον διεθνή επιθετικό με την εστία της Αϊντχόβεν, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.
Γεμάτο το μπλοκάκι του Δώνη
Το δεύτερο γκολ της Αϊντχόβεν οι πολλές αλλαγές, αλλά και η ζέστη εμπόδισε τις προσπάθειες όχι μόνο ων παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά και των Ολλανδών. Ο Δικέφαλος δεν παρουσίασε καμία βελτίωση στο παιχνίδι του με την PSV να είναι σαφώς καλύτερη ομάδα και να το δείχνει στον αγωνιστικό χώρο με το κράτημα της μπάλας. Οι Θεσσαλονικείς στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι ήταν πολύ κακός και αυτό σίγουρα προβλημάτισε τον Γιώργο Δώνη που από αύριο(26/7) κιόλας θα πρέπει να βρει τις λύσεις ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα στο Ισραήλ.
Ποιος θα αποχαιρετήσει;
Το ενδιαφέρον από αύριο στην Τούμπα στρέφεται στην συνάντηση που θα έχει ο Ζήσης Βρύζας με την πλευρά του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ τότε το αποψινό φιλικό ήταν και το τελευταίο για τον 31χρονο φορ. Επίσης στον Δικέφαλο κάθονται σε ανάμενα κάρβουνα με την υπόθεση Μαλεζά, από την στιγμή που στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο προπονητής της Φορτούνα.
ΠΑΟΚ: Γλύκος(46’ Κρέσιτς), Κουμάλο(87’ Ιντζίδης), Κατσικά(67’ Μαλεζάς), Λίνο(68’ Σταφυλίδης), Έττο(74’ Αποστολόπουλος), Γκαρσία(68’ Παναγιωτούδης), Λάζαρ(59’ Κάτσε), Ρομπέρ(Πέλκας), Γεωργιάδη(80’ Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδη(80’ Δεληγιαννίδης), Γιάννου(60’ Σαλπιγγίδης).
Αϊντχόβεν: Τίτον, Μπούμα, Φίλιο, Φαν Μπόμελ, Τοϊβόνεν, Στρούτμαν, Λενς, Χάτσινσον, Μέρτενς, Βίλεμς(46’ Ριτζμάιερ), Νάρσινγκ(46’ Γιόργκενσεν).
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου