ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Βγάζει... τρέλα η ομάδα του Κουρέλλα

Η Μπλάκμπερν δεν είναι Πρέστον και η ΑΕΚ δεν είναι η ΑΕΚ που ξέραμε. Οι πιτσιρικάδες του Βλάχου όμως ξεθαρρεύουν και έχασαν τιμητικά 2-1, με γκολάρα του... Κουρέλλα!
Με δύο προπονήσεις στα πόδια της η ΑΕΚ έπαιξε δεύτερο φιλικό σε δύο μέρες και ο αντίπαλος αυτή τη φορά ήταν πιο δυνατός. Κόντρα στην Μπλάκμπερν ο Βαγγέλης Βλάχος παρέταξε την Ένωση με τον Αραμπατζή στο τέρμα, Μπουγαΐδη-Τσαμουρλίδη στα στόπερ, τον Λαγό αριστερό μπακ, τον Αρκούδα δεξί μπακ, τον Ρίκκα με τον Γιάγκο αμυντικά χαφ, τον Γκερέιρο μπροστά τους, τον Παπαδημητρίου αριστερά στην επίθεση, τον Καλογέρη δεξιά και τον Τσίτα σέντερ φορ.
Για το άγχος των πιτσιρικάδων τα γράφαμε και μετά το φιλικό με την Πρέστον οπότε το γρήγορο 1-0 της Μπλάκμπερν, με την κεφαλιά του Γκόμεζ από κοντά, έκανε πιο βαριά τα πόδια των Κιτρινόμαυρων. Η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στο να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή τους, η αριστερή πλευρά με Λαγό-Παπαδημητρίου δε λειτουργούσε καλά και ο Βλάχος γύρισε το σύστημα σε 4-4-1-1, με τους Γιάγκο-Ρίκκα στα χαφ και τον Γκερέιρο ελεύθερο πίσω από τον Τσίτα.
Από εκείνο το σημείο -το 15'- και για ένα 10λεπτο η Ένωση έδειξε να βελτιώνει κάπως την εικόνα της αλλά σε μια ανύποπτη φάση, στο 29', ο Μπεστ πήρε τη βαθιά μπαλιά, απέφυγε τον Τσαμουρλίδη και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Ο Βλάχος έκανε αμέσως δύο αλλαγές, με τους Γροντή και Σταματή αντί των Παπαδημητρίου και Τσίτα, με την παράταξη της ομάδας να διαμορφώνεται ως εξής: Μπουγαΐδης και Γιάγκο στο κέντρο της άμυνας, Τσαμουρλίδης αριστερό μπακ, Αρκούδας δεξιά, οι Γκερέιρο και Ρίκκα στα χαφ, ο Γροντής μπροστά τους και ο Σταματής στην κορυφή.
Μέχρι και το τέλος του 45λεπτου, πάντως, το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ο τραυματισμός του Μπεστ που έφυγε με φορείο από το γήπεδο για να μπει στη θέση του ο Φορμίκα.
Βελτίωση στο β' και... γκολάρα!
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βλάχος πέρασε στο ματς τον Φούντα (που πήγε δεξί εξτρέμ) αντί του Καλογέρη και ακολούθησε η αντικατάσταση του Αραμπατζή με τον Κωνσταντόπουλο. Η ΑΕΚ έδειχνε διάθεση να πιέσει ψηλά και γενικά οι παίκτες της κρατούσαν τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος στα μετόπισθεν.
Η Ένωση με την πάροδο του χρόνου έδειχνε σίγουρα βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και η εικόνα της ήταν καλή, αν υπολογίσουμε ότι οι πιτσιρικάδες αντιμετώπιζαν μια ομάδα πολύ καλύτερη από την Πρέστον. Ο Κουρέλλας πέρασε στον αγώνα αντί του Γκερέιρο, ο Τομαράς αντί του Λαγού και ο Βαγγέλης Βλάχος γύρισε το σύστημα σε 4-3-3, έχοντας τους Ρίκκα-Φούντα-Γροντή στα χαφ και μπροστά τους αριστερά τον Κουρέλλα, δεξιά τον Τομαρά και φορ τον Σταματή.
Η ΑΕΚ κυκλοφορούσε την μπάλα καλύτερα πλέον, έψαχνε τον τρόπο για να κάνει ευκαιρίες και στο 76' πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ καθώς ο Γροντής έβγαλε υπέροχη κάθετη μπαλιά για τον Κουρέλλα και αυτός από αριστερά μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για να μειώσει (2-1).
Οι αλλαγές συνεχίστηκαν για τους Κιτρινόμαυρους με τους Ματεντζίδη, Φέτση, Βλάχο και Νικολιά αντί των Γιάγκο, Ρίκκα, Τσαμουρλίδη, Μπουγαΐδη, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να έχει πλέον στόπερ τους Φέτση-Ματεντζίδη, κόφτη τον Φούντα και μπροστά του στο κέντρο τους Γροντή-Νικολιά.
Ετσι αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά η Ένωση, που για δεύτερο φιλικό σε δύο μέρες και μόνο δύο προπονήσεις επί αγγλικού εδάφους... δεν τα πήγε κι άσχημα.
Δείχνει τον δρόμο η ORIGINAL Λονδίνου!
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για το συνεχές τραγούδι, επί 90 λεπτά, από τα παιδιά της ORIGINAL Λονδίνου που δείχνουν και στους οπαδούς της ΑΕΚ στην Ελλάδα τι πρέπει να κάνουν φέτος. Δίπλα στην ομάδα, στήριξη στους πιτσιρικάδες του Βλάχου και... όπου βγει!
Δύο φιλικά σε δύο μέρες -με μόνο δύο προπονήσεις- δεν είναι καθόλου εύκολο για πιτσιρικάδες που είναι ακόμη αρκετά αγχωμένοι. Το ξέρει καλά αυτό ο Βαγγέλης Βλάχος και γι' αυτό επιμένει πολύ στον τομέα της ψυχολογίας αλλά η αλήθεια είναι πως η εικόνα των πιτσιρικάδων σε αυτά τα δύο ματς βοηθάνε πρώτα από όλα τους ίδιους. Κόντρα στην Μπλάκμπερν -που πριν λίγους μήνες έπαιζε στην Premier League- η Ένωση άρχισε άσχημα αλλά με την πάροδο του χρόνου κατάφερε -όπως και το Σάββατο με την Πρέστον- να βελτιωθεί.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα -παρά το γεγονός ότι άλλαξε 2-3 συστήματα αυτή τη φορά- είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ανασταλτικά δεν απειλήθηκε καθόλου και πέτυχε και ένα γκολ που αν μη τι άλλο δείχνει ότι το ταλέντο υπάρχει! Μπροστά τους, πάντως, ο Βλάχος και οι παίκτες του έχουν πάρα πολλή δουλειά και το ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου