ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Adios España!

Η μεγάλη έκπληξη έγινε καθώς μετά τις μεγάλες επιτυχίες σε Mundial, Euro και το under-19, η Ισπανία έχασε 1-0 (και) από την Ονδούρα και αποχαιρέτισε τους Ολυμπιακούς!
Ηταν ένα από τα μεγάλα φαβορί -μαζί με την Βραζιλία- για τον τίτλο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όμως δεν θα είναι καν παρούσα στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Η Ισπανία μετά από διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα, μετά από δύο σερί Euro (2008, 2012), το Mundial του 2010 και τα 5 Euro under-19 ετών τα τελευταία 7 χρόνια δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει μετάλλιο αφού μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ιαπωνία, έχασε με 1-0 και από την Ονδούρα και βρίσκεται και μαθηματικά εκτός συνέχειας. Οι Φούριας Ρόχας στάθηκαν άτυχοι, έχοντας 3 δοκάρια ενώ προς το τέλος του αγώνα δεν τους δόθηκε πέναλτι στον Μουνιαΐν, όμως αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την επιτυχία της ομάδας από την Κεντρική Αμερική που έφτασε τους 4 βαθμούς και χρειάζεται έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί. Το χρυσό γκολ πέτυχε στο 7' ο Μπένγκτσον μετά από πάσα του Εσπινόσα.
Περισσότερα σε λίγο...
Η ομάδα του Μάνο Μενέσες, που για πολλούς είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλιού, μετά την πρεμιέρα και το 3-2 επί της Αιγύπτου, πέτυχε ξανά 3 γκολ και έδειξε και στο χορτάρι ποιος είναι το αφεντικό στον τρίτο όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά. Οι Λευκορώσοι μπόρεσαν να προηγηθούν μόλις στο 8' με ωραία σκαστή κεφαλιά του Μπρεσάν, όμως δεν κράτησαν για πολύ το προβάδισμα αφού ο Νεϊμάρ βρισκόταν σε τρελά κέφια. Στο 15' έκανε γλυκιά σέντρα για τον Πάτο, ο οποίος απάντησε από αέρος με το ίδιο νόμισμα για το 1-1, ενώ ο ίδιος στο 65' με μαγικό φάουλ έκανε το 2-1 για την Σελεσάο. Το αστέρι της Σάντος έκανε πάρτι στην αντίπαλη άμυνα στις καθυστερήσεις και με εκπληκτικό τακουνάκι έδωσε πάρε-βάλε στον Οσκάρ (3-1), για τον οποίο πρόσφατα η Τσέλσι έδωσε ένα καράβι λεφτά στην Ιντερνασιονάλ.
Σύνθεση Βραζιλίας: Νέτο, Ραφαέλ, Τιάγκο Σίλβα, Ζουάν, Μαρσέλο, Ρομούλο, Σάντρο (64' Γκάνσο), Οσκάρ, Νεϊμάρ, Χουλκ (86' Χουλκ), Πάτο (84' Λούκας).
Στον άλλο αγώνα του ομίλου Αίγυπτος και Νέα Ζηλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στον δεύτερο αγώνα τους στο ολυμπιακό τουρνουά και έμειναν πίσω από την Λευκορωσία, που έχει 3 βαθμούς από την πρεμιέρα. Ο Γουντ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Νέα Ζηλανδία για να ισοφαρίσουν οι Αφρικανοί με γκολ του Σαλάχ στο 40'.
Η βαθμολογία
(2 αγώνες)

1. Βραζιλία 6 (6-3)
2. Λευκορωσία 3 (2-3)
3. Αίγυπτος 1 (3-4)
4. Νέα Ζηλανδία 1 (1-2)
Τα αποτελέσματα
Αίγυπτος-Νέα Ζηλανδία 1-1
(40' Σαλάχ - 17' Γουντ)
Βραζιλία-Λευκορωσία 3-1
(15' Πάτο, 65' Νεϊμάρ, 93' Οσκάρ - 8' Μπρεσάν)
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αφεντικό η Σενεγάλη!
Παλικαρίσια και συνάμα τεράστια νίκη πέτυχε η Σενεγάλη σε βάρος της Ουρουγουάης παρότι βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο για πάνω από μία ώρα. Με 2-0 έφτασε τους 4 βαθμούς και είναι πλέον στην 1η θέση του πρώτου ομίλου, με τον 19χρονο επιθετικό, Παπέ Μούσα Κονατέ, της Μακάμπι Τελ Αβίν, μετά το γκολ στο πρώτο ματς κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία να πετυχαίνει και τα δύο κόντρα στους Λατινοαμερικάνους και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Τουρνουά. Στο 27' ο Αμπντουλαγιέ Μπα είδε δεύτερη κίτρινη ενώ οι Αφρικανοί ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε με ψυχωμένη εμφάνιση να πετύχουν και δεύτερο γκολ και να κρατήσουν το καθαρό σκορ μέχρι το τέλος.
Η βαθμολογία
(2 αγώνες)

1. Σενεγάλη 4 (3-1)
2. Ουρουγουάη 3 (2-3)
3. Μεγάλη Βρετανία 1 (1-1)*
4. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 0 (1-2)*
*Ματς λιγότερο.
Τα αποτελέσματα 
Σενεγάλη-Ουρουγουάη 2-0
(10', 37' Μούσα Κονατέ)
Μεγάλη Βρετανία-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (21.45)
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Επιασε το Μεξικό η Νότια Κορέα

Στην κορυφή του 2ου ομίλου μαζί με το Μεξικό (4 βαθμούς) πέρασε η Νότια Κορέα, η οποία στην 2η αγωνιστική του γκρουπ επικράτησε της Ελβετίας με 2-1. Ολα τα γκολ του αγώνα ήρθαν μαζεμένα στο δεύτερο μέρος με τους Ασιάτες να ανοίγουν το σκορ στο 57' με τον Παρκ Σι Γι, τον Εμεργκάρα να ισοφαρίζει άμεσα (60') για την Ελβατία και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται από τον Κιμ στο 64'. Σε αγώνα που έγινε νωρίτερα, το Μεξικό επικράτησε 2-0 της Γκαμπόν χάρη σε δύο γκολ του Ζιοβάνι Ντος Σάντος, ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή στον αγώνα και τέθηκε επικεφαλής στο γκρουπ. Για τους Αφρικανούς αποβλήθηκε στο 91' με δεύτερη κίτρινη ο Ν' Ντονγκ.
Η Βαθμολογία
(2 αγώνες)

1. Μεξικό 4 (2-0)
2. Νότια Κορέα 4 (2-1)
3. Ελβετία 1 92-3)
4. Γκαμπόν 1 (1-3)
Τα αποτελέσματα
 Μεξικό-Γκαμπόν 2-0
(63', 92' πεν. Ζιοβάνι Ντος Σάντος)
Νότια Κορέα-Ελβετία 2-1
(57' Παρκ Σι Γι, 64' Κιμ - 60' Εμεργκάρα)
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Big in Japan

Είχε την ευκαιρία και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Η Ιαπωνία έχτισε στα θεμέλια που δημιούργησε με τον θρίαμβο επί της Ισπανίας στην πρεμιέρα και με νέα νίκη με το ίδιο σκορ (1-0) επικράτησε του Μαρόκο και θα δώσει το «παρών» στην επόμενη φάση του ολυμπιακού τουρνουά. Οι Ασιάτες μπορεί να μην πήραν ξεκούραστα τους 3 βαθμούς, αλλά το γκολ του Ναγκάι στο 84' έκανε τη δουλειά.
Η βαθμολογία
(2 αγώνες)

1. Ιαπωνία 6 (2-0)
2. Ονδούρα 1 (2-2)*
3. Μαρόκο 1 (1-2)
4. Ισπανία 0 (0-1)*
*Ματς λιγότερο.
Τα αποτελέσματα
Ιαπωνία-Μαρόκο 1-0
(84' Ναγκάι)
Ισπανία-Ονδούρα (21.45)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου