ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τους έσωσε ο Βαρέλα!

Ο Κριστιάνο ήταν... άφαντος, όμως η Πορτογαλία έμεινε ολοζώντανη χάρη στο γκολ του Βαρέλα (87'). Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ έχασε τα... άχαστα, όμως οι Ίβηρες λύγισαν τους Δανούς (3-2)!Με την πλάτη στον τοίχο η Πορτογαλία μετά την άσχημη πρεμιέρα και η ενδεκάδα της δεν είχε αλλαγές. Στον αντίποδα, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Όλσεν παρέταξε τους ίδιους έντεκα με αυτούς κόντρα στην Ολλανδία. Οι Σκανδιναβοί μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν ψηλά και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των Πορτογάλων.
Μετά το τέταρτο οι Ίβηρες ισορρόπησαν, ο Μεϊρέλες, ο Νάνι και ο Βελόσο πήραν πρωτοβουλίες, έδωσαν ώθηση, αλλά δεν απείλησαν όπως ήθελαν. Ωστόσο, το γκολ ήρθε από στημένη φάση, όταν στο κόρνερ του Μουτίνιο στο 24', ο Πέπε με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ.
Οι Δανοί προσπάθησαν να πιέσουν, ωστόσο η Πορτογαλία είχε βρει ρυθμό και έβγαινε ευκολότερα στην επίθεση. Αυτό έγινε και στο 36', ο Νάνι έστρωσε άψογα στον Πόστιγκα και ο Πορτογάλος με ιδανικό σουτ στην κίνηση πέτυχε το 2-0. Μάλιστα, έγινε ο 6ος παίκτης που σκοράρει σε 3 τελικές φάσεις Euro μετά τους Ανρί, Σμίσερ, Νούνο Γκόμες, Κλίνσμαν και Ιμπραΐμοβιτς.
Ωστόσο το τελείωμα δεν ήταν το ιδανικό για τους Ίβηρες, αφού οι Δανοί στην πρώτη καλή φάση μπήκαν στο ματς, όταν από ασίστ του Κρον Ντέλι ο Μπέντνερ δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε
2-1.
Παραλίγο... μοιραίος ο Κριστιάνο!
Στο πρώτο ημίχρονο έλαμψε δια της... απουσίας του, ωστόσο στην επανάληψη τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τον Κριστιάνο. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ έχασε δυο ανεπανάληπτα τετ α τετ στο 49' και το 78', με τους Πορτογάλους να χάνουν την ευκαιρία να κλειδώσουν το ματς. Το παιχνίδι δεν πήγαινε καθόλου στον Κριστιάνο, οι Ίβηρες  είχαν χάσει φρεσκάδα και ρυθμό, ενώ οι Δανοί έβγαιναν όποτε μπορούσαν και απειλούσαν όπως στο 62' με τη σουτάρα του Κβιστ. Το σοκ πάντως ήρθε για την Πορτογαλία στο 80' όταν ο Μπέντνερ με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Ο Ρονάλντο πάντως δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε στο 84' όταν από ασίστ του Νάνι δεν πλάσαρε σωστά.
Υπήρχε πάντως λύτρωση και αυτή δεν την έδωσε ο σταρ της Ρεάλ, αλλά ο Βαρέλα. Ο φορ της Πόρτο με γκολάρα στο 87' πέτυχε το 3-2 παγώνοντας τους Δανούς που βρέθηκαν μια ανάσα από την πρόκριση. Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, αν ο Σενέ στις καθυστερήσεις δεν αστοχούσε από πλεονεκτική θέση.
Άλλος είχε το όνομα πριν το ματς και άλλος την χάρη... Ο Κριστιάνο ήταν εκτός αγώνα, όμως η Πορτογαλία είχε Βαρέλα. Ο φορ της Πόρτο με γκολάρα στο 87' έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς βάζοντας τους Ίβηρες ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Βαρέλα μπήκε στο 84' και στη μοναδική φάση που βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει την έκανε γκολ!
Ο Νίκλας Μπέντνερ έκανε τα πάντα για να κρατήσει όρθια την Δανία, πέτυχε δυο γκολ και για 80 λεπτά η ομάδα του ήταν μια ανάσα από την πρόκριση. Εξαιρετικό ματς από τον Σκανδιναβό φορ, που όποτε βρήκε την ευκαιρία... σκότωσε την Πορτογαλία.
 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκτός αγώνα, δεν του πήγε τίποτα σωστά και με τον εκνευρισμό του λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος της Πορτογαλία. Δυο μεγάλα τετ α τετ χαμένα, μια καλή ευκαιρία στο 2-2 και πολλές κακές προσπάθειες. Δεν έδωσε ώθηση, δεν είχε φαντασία και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του
Κανένα πρόβλημα για τον Γκρεγκ Τόμσον. Ο Σκωτσέζος δεν είχε τη δύσκολη φάση και μόνο σε διαμαρτυρίες και σκληρό ματς έβγαζε κίτρινη. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις την... πλήρωσε ο Κριστιάνο
 Οι συμπαίκτες του είχαν τονίσει πριν το ματς πως θα παίξουν και για τον Κριστιάνο και κάτι τέτοιο το έπραξαν και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος σταρ ήταν άφαντος, όμως Πέπε, Πόστιγκα και Βαρέλα κάλυψαν το.... κενό του, με τον φορ της Πόρτο πάντως να πιστώνεται το τρίποντο, αφού το γκολ μπήκε στο 87'. Οι Δανοί μέχρι το 80' ήταν κοντά στην πρόκριση, όμως όλα πλέον αλλάζουν με τους τρεις βαθμούς των Ιβηρων
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Δανία (Όλσεν): Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κιάερ, Άγκερ, Πόουλσεν, Κβιστ, Ζίμλινγκ(16’ Γ. Πόουλσεν), Ρόμενταλ (60’ Μίκελσεν), Έρικσεν, Κρον Ντέλι, Μπέντνερ
Πορτογαλία (Μπέντο): Πατρίτσιο, Περέιρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Βελόσο, Νάνι, Ρονάλντο, Πόστιγκα (64’ Ολιβέιρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου