ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δεν μας... «Χ»άλασε!

Η Πολωνία έμεινε στο «Χ» με τους Ρώσους (1-1) κάνοντας μας το... χατήρι. Η Ελλάδα με νίκη την τελευταία αγωνιστική περνά στα προημιτελικά.Όπως στην πρεμιέρα έτσι και κόντρα στους Ρώσους οι Πολωνοί μπήκαν δυνατά, έπιασαν ρυθμό και ανάγκασαν τους Ρώσους σε έναν όχι γνώριμο ρόλο, αυτό της... άμυνας. Οι γηπεδούχοι είχαν ταχύτητα, δύναμη, έμπαιναν πρώτοι στις φάσεις και ο άξονας έδινε λύσεις.
Ο Σμούντα είχε φροντίσει να ενισχύσει το κέντρο με τρεις κεντρικούς, Πολάνσκι, Μουράφσκι, Ντούντκα, οι οποίο έκαναν εξαιρετική δουλειά και εγκλώβισαν το κέντρο των Ρώσων. Ο Βασιλέφσκι βοηθούσε αρκετά και επιθετικά, οι λύσεις ήταν πολλές, όμως οι Πολωνοί δεν είχαν τη σωστή τελική προσπάθεια.
Έτσι, ούτε ο Λεβαντόφσκι, ούτε ο Βασιλέφσκι μπόρεσαν να σκοράρουν όταν βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση. Στο 18' οι Πολωνοί... σηκώθηκαν στον αέρα, ωστόσο ο Πολάνκι έμεινε μόνος του να πανηγυρίζει το γκολ, αφού ο βοηθός είχε σηκώσει σημαιάκι και το τέρμα ακυρώθηκε. Στον αντίποδα, οι Ρώσοι έπαιζαν αρκετά με κάθετες, όμως η οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων τους έκανε δύσκολη τη ζωή.
Επειδή όμως υπάρχουν και τα στημένα, η Ρωσία μπόρεσε να σκοράρει με τον... συνήθη ύποπτο. Ο καλύτερος παίκτης της στο α' μέρος, ο Αρσάβιν εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζαγκόεβ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο φορ της ΤΣΣΚΑ πέτυχε το 3ο του τέρμα, ενώ έγινε ο 9ος παίκτης που σκοράρει 3 γκολ σε 2 αγώνες στο Euro μετά τους Γκ. Μίλερ, Ντ. Μίλερ, Άλοφς, Πλατινί, Φαν Μπάστεν, Ζάχοβιτς, Μιλόσεβιτς και Βίγια.
Σούπερ Μπλαζικόφσκι
Δυνατό ξεκίνημα για τους Πολωνούς και στην επανάληψη, με τον Λεβαντόφσκι να χάνει με το... καλημέρα μεγάλη ευκαιρία. Ο πρώτος σκόρερ της Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε ούτε στο 50' να σκοράρει, με την νευρικότητα να τον... κερδίζει. Ωστόσο, υπήρχε ο συμπαίκτης του και στη Μπορούσια που μπήκε ορεξάτος. Ο Μπλαζικόφσκι ήταν πηγή κινδύνου για την Πολωνία και στο 57' με ένα υπέροχο γκολ έφερε το ματς στα ίσα βάζοντας την Πολωνία ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Το ματς στην συνέχεια άνοιξε, οι Ρώσοι βγήκαν μπροστά, ισορρόπησαν, ωστόσο ακόμα ένα κακό βράδυ του Κερζάκοβ, αλλά και το γεγονός πως η απόδοση του Αρσάβιν έπεσε στέρησαν την ευκαιρία για νίκη- πρόκριση. Ο Τζαγκόεβ είχε την καλύτερη φάση της ομάδας του, ωστόσο νικήθηκε από τον Τίτον
 Ο Μπλαζικόφσκι παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου του ματς, πέτυχε το γκολ που κράτησε την Πολωνία στην μάχη της πρόκρισης και με την εμφάνισή του έδωσε ελπίδες και για... Τσεχία. Η δεξιά πτέρυγα βοήθησε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι, ωστόσο δεν είχε την ανάλογη βοήθεια από Λεβαντόφσκι.
Ο Τζαγκόεβ πέτυχε το 3ο τέρμα σε δυο ματς και έβγαλε τη Ρωσία από το επιθετικό αδιέξοδο. Ένα στημένο ήταν αρκετό για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να μπει σε μια τιμητική λίστα γι' αυτόν. Όταν Κερζακόβ και Αρσάβιν δεν μπορούσαν να σκοράρουν ο φορ της ΤΣΣΚΑ το έβαλε και με κεφαλιά.
 Δεν του πάει το... Euro! O Κερζακόβ δεν μπόρεσε ούτε κόντρα στην Πολωνία να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα, αν και αυτή τη φορά είχε λιγότερες ευκαιρίες απ' ότι στην πρεμιέρα. Για ακόμα ένα ματς αντικαταστάθηκε.
Μπορεί να μην είχε την δύσκολη φάση, όμως τα... σπόρια πήγαν στους γηπεδούχους. Ο Βόλφγκανκ Σταρκ άφησε σε κάποιες φάσεις το σκληρό ματς, όμως δεν είχε και τις σωστές αποφάσεις σε κίτρινες κάρτες που αφορούσαν τους Ρώσους. Η κάρτα έβγαινε πιο... εύκολα την «αρκούδα» παρά για την Πολωνία.
 Η Πολωνία ήθελε αλλά δεν μπορούσε και ένα στημένο έδωσε την ευκαιρία στους Ρώσους και τον Τζαγκόεβ να σκοράρει. Ο Μπλαζικόφσκι όμως την κράτησε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης, αφού το γκολ του της έδωσε βαθμό. Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, εγκλώβισαν τους Ρώσους, ομως δεν είχαν σε καλή μέρα τον Λεβαντόφσκι.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Πολωνία: Τίτον, Μπένις, Πέρκις, Βασιλιέφσκι, Πίστσεκ, Ντούντκα(73’ Μιετσέγέφσκι) , Πολάνσκι (85' Μάτουσικ), Μουράφσκι, Ομπράνιακ (92' Μπρόζεκ), Μπλαστσικόφσκι, Λεβαντόφσκι
Ρωσία: Μαλαφέεφ, Ζιρκόφ, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Ανιούκοφ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Σιρόκοφ, Αρσάβιν, Τζαγκόεφ (79’ Ισμαίλοφ), Κερζάκοφ (70' Παβλιουτσένκο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου