ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Έπεσαν οι μάσκες, αγκάλιασε σεντόνι!

Στο α΄μέρος ο Νίνης έπαιξε με μάσκα! Στο β' έδειξε το αληθινό του πρόσωπο! Πέτυχε γκολάρα, έδωσε την νίκη (1-0 τον Ατρόμητο) και με Χ στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κλειδώνει η πρωτιά για τον Παναθηναϊκό!
Ενδεκάδα ανάγκης και 4-4-2
Μισή… ντουζίνα απουσίες μετρούσε ο Γιώργος Δώνης πριν την έναρξη του παιχνιδιού και όπως είναι λογικό κατέβασε ενδεκάδα ανάγκης. Τάτος, Τομάς, Μπρίτο, Σκόνδρας, Πίτου Γκαρσία ήταν εκτός μάχης, με τον Έλληνα προπονητή να κατεβάζει το καλύτερο δυνατό σύνολο.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ιτάνζ, αριστερά ο Γιαννούλης, δεξιά ο Νάστος και ο Ζουέλα με τον Φυτανίδη στο κέντρο της άμυνας. Σφακιανάκης, Δημούτσος τα αμυντικά χαφ, με τον Επστάιν αριστερό χαφ, τον Καραμάνο δεξί και τους Μήτρογλου, Αναστασάκου στη κορυφή του 4-4-2.

Μέσα ο Νίνης
Στην απέναντι πλευρά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Σωτήρη Νίνη που αγωνίστηκε με ειδική μάσκα και να αφήσει στον πάγκο τον Σιμάο ενώ ξεκίνησε με μοναδικό φορ τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Τοτσέ.
Ο Καρνέζης ξεκίνησε στη «πράσινη» εστία, αριστερό μπακ ο Καντέ, δεξί ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι στα στόπερ. Βιτόλο και Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, με τον Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο. Νίνης αριστερό «φτερό», Ζέκα δεξί και στη κορυφή του 4-2-3-1 ο Λάζαρος.
Απόλυτη ισορροπία
Ατρόμητος και Παναθηναϊκός δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν στο πρώτο μέρος. Καλοί και με διάθεση στο πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι, ανέβηκαν και δημιούργησαν φάσεις στη συνέχεια οι «πράσινοι». Αμφότεροι δεν μπόρεσαν να κυριαρχήσουν, σε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη και λιγοστές ευκαιρίες μπροστά στα δύο καρέ.
Οι «κυανόλευκοι» απείλησαν με ένα καλό φάουλ του Φυτανίδη στο 17’ και μια κεφαλιά του Μήτρογλου στο 30’ ενώ το «τριφύλλι» στο καλό του δεκάλεπτο(20’-30’) σπατάλησε τις καλές στιγμές με τον Ζέκα(22’) και τον Κλέιτον(28’).
Πέραν τούτου ουδέν, σε μία αναμέτρηση που κύλησε… σβηστά και χωρίς σκορ για την λήξη του πρώτου μέρους.
Η… προίκα του Σωτήρη
Με την έναρξη της επανάληψης, Δώνης και Φερέιρα ανακάτεψαν την τράπουλα. Ο Ατρόμητος το γύρισε από 4-4-2 σε 4-3-3, με την είσοδο του Ιγκλέσιας αντί του Γιαννούλη να μεταφέρει τον Επστάιν στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Δημούτσο στην πτέρυγα. Ο Παναθηναϊκός σε 4-3-3 με τους Νίνη και Κατσουράνη να παίζουν εσωτερικοί μέσοι, τον Λάζαρο αριστερό «φτερό» και τον Κλέιτον στη κορυφή.
Ο Παναθηναϊκός, αν και δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Παρά μόνο μία φορά. Μία και μοναδική φορά στο παιχνίδι που η μπάλα κύλησε γρήγορα στο ανοιχτό γήπεδο και την τελείωσε ιδανικά ο Σωτήρης Νίνης!
Ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε από αριστερά στον Κατσουράνη, εκείνος είδε την κάθετη κίνηση του Κλείτον, με τον Βραζιλιάνο να βλέπει με… κλειστά μάτια τον Νίνη.
Ο… φευγάτος «Ελ Νίνιο» την έφερε ιδανικά στο δεξί και με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Ιτάνζ.
Ο Νίνης αν και μετράει μέρες στην Παιανία, ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού, έκανε την διαφορά και αφήνει πίσω του προίκα το σεντόνι, το οποίο είναι αποκλειστικά και μόνο στα πόδια των παικτών του «τριφυλλιού» την τελευταία αγωνιστική. Εκτός και αν η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ αναδειχθούν ισόπαλοι, οπότε από σήμερα το «τριφύλλι» θα βρίσκεται στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Σωτήρης Νίνης ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει ο Παναθηναϊκός σήμερα στο Περιστέρι. Ο μικρός είχε διάθεση, κίνηση με και χωρίς την μπάλα και κρίνει την αναμέτρηση με το εξαιρετικό κοντρόλ και το ιδανικό τελείωμα. Αν και φευγάτος για την Πάρμα δείχνει 100% επαγγελματίας, βοηθώντας το «τριφύλλι» να φύγει με το «διπλό».
 Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός έκανε πολλά χιλιόμετρα, έκοψε αρκετές επιθέσεις των γηπεδούχων και στο δεύτερο μέρος, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν υποφερτός, βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας.
 Ο Κώστας Μήτρογλου. Ο σέντερ φορ και… βαρόμετρο του Ατρομήτου ήταν εκτός ρυθμού, δεν βοήθησε καθόλου στην κυκλοφορία της μπάλας ενώ στη μοναδική καλή στιγμή που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση τελείωσε πάνω στην Καρνέζη την φάση με το κεφάλι.
Ανήκει στην ανασταλτική λειτουργία του Ατρομήτου στη φάση του γκολ. Αν και με περισσότερους παίκτες στη άμυνα, χάθηκε η ισορροπία, ο Νίνης ήταν τελείως μόνος του και «τιμώρησε» τον Ιτάνζ.
Κανένα πρόβλημα από τον διαιτητή Τριτσώνη και τους βοηθούς του, οι οποίοι δεν είχαν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα στο σημερινό παιχνίδι.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε το γνωστό πρόσωπο των πλέι-οφ αλλά κατάφερε να φύγει νικητής από το Περιστέρι. Χάρη στην ποιότητα του Κλέιτον αλλά και του Νίνη που έγραψε το 1-0, είναι το απόλυτο φαβορί για την 1η θέση στο μίνι πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου