ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο Μπρένταν Ρότζερς νέος τεχνικός της Λίβερπουλ


 Ο διάδοχος του Κένι Νταλγκλίς στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ βρέθηκε.
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η Λίβερπουλ θα πληρώσει αποζημίωση από 5 ως 6,3 εκατ. ευρώ στην Σουόνσι, για να δώσει το «πράσινο» φως ώστε ο 39χρονος τεχνικός να αφήσει τη νεοφώτιστη ομάδα της αγγλικής Premier League και να βρεθεί στην τεχνική ηγεσία της. Μάλιστα επισημαίνει ότι η συμφωνία είναι 3ετής και ότι η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός των επόμενων 24 ωρών.
Η Λίβερπουλ απέλυσε τον Κένι Νταλγκλίς στις 16 Μαϊου μετά την κάκιστη πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, στο οποίο κατέκτησε την 8η θέση, 17 βαθμούς μακριά από τη διεκδίκηση της εξόδου στο Champions League.Την ίδια στιγμή ο Ρότζερς οδήγησε την Σουόνσι στην 11η θέση, στην πρώτη της σεζόν στην κορυφαία κατηγορία. Μάλιστα, οι νεοφώτιστοι είχαν επικρατήσει με 1-0 της Λίβερπουλ στην τελευταία αγωνιστική.
Ο Ρότζερς γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1973 στο Κάρλαφ της Βόρειας Ιρλανδίας, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα ως αμυντικός στην Μπαλιμένα Γιουνάιτεντ, αλλά ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να αποσυρθεί πρόωρα (μόλις 3 χρόνια μετά).
Το 2004 ο Ζοσέ Μουρίνιο τον έκανε προπονητή της ομάδας νέων της Τσέλσι, το 2006 έγινε τεχνικός της δεύτερης ομάδας των «μπλε», ενώ στη συνέχεια πέρασε από τον πάγκο των Γουότφορντ, Ρέντινγκ και Σουόνσι (καλοκαίρι 2010), την οποία ανέβασε στην Premier League, μέσω των πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου