ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΠΑΣ Αγγελε και του χρόνου στη Superleague


Ο στόχος του ΠΑΣ και του αναμορφωτή, Αγγελου Αναστασιάδη επετεύχθη. Τα Γιάννινα εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στη Superleague επικρατώντας στους «Ζωσιμάδες» με 2-1 της ΑΕΚ που μπήκε σε περιπέτειες στη μάχη της εξασφάλισης μίας θέσης στα play-off.


Ο ΠΑΣ νίκησε την Ενωση, διότι πολύ απλά ήταν καλύτερος. Ηταν πιο αποφασιστικός κόντρα σε μία ΑΕΚ που ελλείψει βασικών στελέχων, όπως οι Μάκος, Λυμπερόπουλος, Δέλλας και Μανωλάς, έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει ακόμα και μετά το 1-0.
Καλύτερος ο ΠΑΣ, ευκαιρία στο 32'
Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος σε συνδυασμό με τη βροχή δεν επέτρεψαν στις δυο ομάδες να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στο πρώτο 45λεπτο στην αναμέτρηση των «Ζωσιμάδων». Παρόλα αυτά, όμως, αν κάποια ομάδα δικαιούταν να προηγηθεί, αυτή ήταν ο ΠΑΣ.
Από την άλλη, η «Ενωση» δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο. Το σουτ του Κλωναρίδη στο 5' και δυο-τρία στημένα του Λεονάρντο δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κηπουρό. Επί της ουσίας η ΑΕΚ πλήρωνε την κακή της λειτουργία στη μεσαία γραμμή, όπου ο Λαγός ήταν κάκιστος, ο Βάργκας έτρεχε για όλους και ο Καφές δεν βγήκε στο γήπεδο. Ως εκ τούτου οι επιθετικοί της Ενωσης δεν πήραν καμία μπάλα και ήταν πολύ λογικό να απειλήσουν ελάχιστα.
Τρία γκολ και σημαντική νίκη για ΠΑΣ
Πολύ δυνατά μπήκε στην έναρξη του β' ημιχρόνου η ΑΕΚ και ήταν αυτή που στο 52' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς με τον Λεονάρντο. Η Ενωση σε μία ξαφνική αντεπίθεση έβγαλε σε θέση βολής τον Βραζιλιάνο, ο οποίος, όμως, σούταρε αδύναμα με το αριστερό με την μπάλα να αποκρούεται εύκολα από τον Κηπουρό με το 0-0 να παραμένει.
Και ό,τι δεν κατάφερε σ' αυτή τη φάση ο Λεονάρτο, το πέτυχε στο 58' ο ΠΑΣ με τον Μπεσέρα. Ο άσος των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε το ασθενές διώξιμο του Παντελή Καφέ και την ολιγωρία της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και με ένα σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου. Πλέον, ο ΠΑΣ προηγούταν με 1-0 και επί της ουσίας έπαιρνε αυτό που στερούταν από το πρώτο 45λεπτο του ματς.
Η ΑΕΚ σάστισε… Και πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, είδε τον ΠΑΣ να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Στο 62' ο Ζαμπρέλα βρέθηκε σε θέση βολής, όμως έκανε ένα εντελώς «άψυχο» πλασέ δίνοντας το δικαίωμα στον Κωνσταντόπουλο να αποκρούσει την μπάλα και να διατηρήσει το 1-0.
Το 1-0 παρέμενε και η ΑΕΚ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. Σε ανύποπτη, όμως, στιγμή η Ενωση κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 81' ο Καράμπελας έβγαλε μία σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ και ο Βάντερσον στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων με το 1-1 να είναι, πλέον, γεγονός.
Οι Γιαννιώτες, όμως, δεν το έβαλαν κάτω… Δεν μούδιασαν και στο 85' κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Μπουγαΐδη με τον Κυριάκο να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου. Το 2-1 έμελλε να μην αλλάξει με τον ΠΑΣ να σφραγίζει την παραμονή του και την ΑΕΚ να μπαίνει σε περιπέτειες στη μάχη για την είσοδο στην πεντάδα των play off.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σελίμος (Λακωνίας)
ΣΚΟΡΕΡΣ: 58' Μπεσέρα, 85' Κυριάκος -81' αυτογκόλ Βάντερσον
ΔΟΚΑΡΙΑ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Μπεσέρα, Πάντος, Τζάνης – Μπουγαΐδης, Βάργκας, Καράμπελας, Κλωναρίδης, Γεωργέας.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Πάντος, Σκαρντοβέλι, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (86' Ντάσιος), Γεωργίου, Ζαμπρέλα (73' Τζάνης), Βίλα.
AΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Κοντοές (68' λ.τρ. Χοσέ Κάρλος), Μπουγαΐδης, Καράμπελας, Καφές, Βάργκας (73' Γκερέιρο), Λαγός (57' Φούντας), Λεονάρντο, Κλωναρίδης, Μπέλεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου