ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Champions League για όλους

Ευστοχήσαμε. Στα τέσσερα χρόνια, γράφαμε προ λίγων εβδομάδων, εκτιμούσαμε ότι η κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα θα εμφανιζόταν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ναι, λοιπόν.Απ' την έναρξη της σεζόν 2016-2017 είναι πλέον και ανεπίσημα επίσημο πως απ' τα τρία ευρωπαϊκά Κύπελλα (Πρωταθλητριών, Κυπελλούχων, ΟΥΕΦΑ) που είχαμε κάποτε, θα έχουμε ένα. Το ένα. Το Τσάμπιονς Λιγκ.Το Γιουρόπα Λιγκ να ζήσουμε να το θυμόμαστε και αυτό. Απέτυχε. Οχι αγωνιστικά, μια χαρά παιχνίδια έχουμε δει και λογικά θα δούμε και στα χρόνια που του απέμειναν, αλλά εμπορικά. Τι να κάνουμε; Δεν πουλάει. Δεν εξιτάρει. Δεν χαρίζει κέρδη. Περνάει λοιπόν στην ιστορία.Ο πρόεδρος των «μικρών» όμως, ο Μισέλ Πλατινί, δεν θα παρεκκλίνει της πορείας του. Δεν θα «τελειώσει» τους ταπεινούς και οικονομικά καταφρονημένους. Θα τους ανοίξει την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ, που διπλασιάζεται.Από τριάντα δύο ομάδες πηγαίνει στις εξήντα τέσσερις απ' το 2016. Ετοιμαστείτε να δείτε ποδοσφαιρικά μεγαθήρια όπως η Ζεσταφόνι ή η Σκεντέρμπεου να μετέχουν σε όμιλο αυτού. Να μη βασανίζονται άλλο με τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Να αποκτούν και αυτές δικαίωμα στο όνειρο. Οχι της συμμετοχής, βρε ρομαντικοί, των εκατομμυρίων ευρώ για το ταμείο τους.
Και οι μεγάλοι; Χαλαροί και λάιτ. Με το Τσάμπιονς Λιγκ στο τσεπάκι. Εξι ομάδες θα βγάζουν σε αυτό οι πρώτες τρεις χώρες της βαθμολογίας της UEFA, σύμφωνα με το καινούργιο πλάνο. Πέντε οι επόμενες. Πώς είπατε; Ετσι θα παίζουν συνέχεια σε αυτό;
Για δώστε και την ερμηνεία λοιπόν. Τι σημαίνει εξασφαλισμένο; Πρακτικά εξασφαλισμένο έστω; Κλειστό φυσικά. Μία εξασφάλιση παρουσίας στη διοργάνωση που φέρνει χρήματα, με ελάχιστο ρίσκο απουσίας απ' αυτή. Το πολύ πολύ, κάνα πλέι οφ να χρειαστεί να δώσουν τον Αύγουστο.
Champions League για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου