ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

«Τυπάρα» κερνούσε, «Πετρό» σκόραρε!

Αυτοί τουλάχιστον σέβονται τον Παναθηναϊκό! Ο Καραγκούνης δημιουργούσε, ο Πετρόπουλος σκόραρε δις και ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 3-0 του Πανιωνίου. Ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ στο 47'.
Επιστροφή Καπίνο
Μετά από τρεις μήνες και την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Στέφανος Καπίνος επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού», με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να τον προτιμά από τον Ορέστη Καρνέζη που έμεινε εκτός αποστολής.

Από κει και πέρα, αριστερό μπακ ξεκίνησε ο Βύντρα, δεξί ο Μαρίνος και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο, Κατσουράνης και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Κουίνσι και Κλέιτον στις πτέρυγες και τον Χριστοδουλόπουλο στη κορυφή της επίθεσης.
«Πράσινη» αγγαρεία, «κυανέρυθρες» ευκαιρίες!
Ο Πανιώνιος αν και αδιάφορος, καθώς έχει «καπαρώσει» την παραμονή του στην κατηγορία, ήταν εκείνος που μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και προσπάθησε να εκμεταλλευθεί τα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Εν μέρει τα κατάφερε, απείλησε την εστία του Καπίνου αλλά Μενδρινός(3’) και Ντιμπαλά(20’) σπατάλησαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες απέναντι από τον Έλληνα πορτιέρο.
Οι «πράσινοι» έκαναν ξεκάθαρα αγγαρεία εντός αγωνιστικού χώρου, είχαν το μυαλό τους αλλού και για αυτό οι «κυανέρυθροι» στο πρώτο εικοσάλεπτο δημιουργούσαν προβλήματα με σχετική ευκολία. Οι παίκτες του Φερέιρα πουλούσαν εύκολα μπάλες, δεν είχαν καθόλου κίνηση στους χώρους και η μοναδική καλή στιγμή ήταν ένα μακρινό σουτ του Κατσουράνη(11’) που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη.
Από το 20’ και μετά το παιχνίδι πήγε… σβηστό μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το άδειο ΟΑΚΑ και την εικόνα του παιχνιδιού να συνεισφέρουν σε όποιον ήθελε να κοιμηθεί.
«Κάρα» κερνούσε, «Πετρό»… σκόραρε!
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε πρόσωπα και σχήμα, δίνοντας στον Παναθηναϊκό ώθηση αλλά και πιο ορθολογική ανάπτυξη. Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε τους Μαρίνο και Κλέιτον και έριξε στη μάχη τους Ρούντολφ και Πετρόπουλο. Ο Ούγγρος πέρασε πίσω και κοντά στον «Πετρό» που ήταν στην κορυφή της επίθεσης, ο Χριστοδουλόπουλος πήγε αριστερά και δεξιά ο Κουίνσι, με τον Ζέκα δεξί μπακ.
Οι «πράσινοι» έγιναν πιο απειλητικοί, παίζοντας με «καθαρό» σέντερ φορ και βρήκαν γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στο 47’. Ο Πετρόπουλος έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Λάζαρο, ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και να γράψει το 1-0.
Στο 64’ ο σκόρερ έδωσε τη θέση σου στον Καραγκούνη, ο οποίος μπήκε… σεληνιασμένος και έκανε την διαφορά! Ο «τυπάρας» έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Πανιωνίου και… κέρασε δύο γκολ τον Πετρόπουλο που έδειξε «ζεστός», σκοράροντας δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά(84’, 88’) και διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.
ΟΑντώνηςΠετρόπουλος. «Παρών» και στα τρία γκολ του Παναθηναϊκού. Από δική του ωραία ενέργεια φτάνει η μπάλα στον Λάζαρο για το άνοιγμα του σκορ ενώ ο διεθνής επιθετικός τελειώνει με ιδανικό τρόπο τόσο το 2-0 όσο και το… κερασάκι στη τούρτα για το 3-0. ‘Εδειξε «καυτός», δείχνοντας πως με εκείνον στη ενδεκάδα το «τριφύλλι» μπορεί να παίξει πιο ορθολογικά.
Ο Γιώργος Καραγκούνης. Η «τυπάρα» είχε πολλά κέφια και με την είσοδο του ανέβασε στροφές ο Παναθηναϊκός. Κάνει εξαιρετικές ενέργειες στα δύο γκολ του Αντώνη Πετρόπουλο.
Η εικόνα του Πανιωνίου στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εικόνα αποσύνθεσης που έδωσε στο «τριφύλλι» την ευκαιρία να καθαρίσει μέσα σε τέσσερα λεπτά την υπόθεση νίκη.
Ανήκει πέρα για πέρα στον Κούτσι, ο οποίος στο 80’ ολομόναχος προ κενής εστίας… κατάφερε να αστοχήσει.
Το παιχνίδι δεν έβαλε… δύσκολα στον Γιάχο, με τον ρέφερι από την Χίο να μην έχει πρόβλημα. Από κει και πέρα, ο επόπτης Σταθόπουλος έδειξε λανθασμένα στο 73’ οφ-σάιντ τον Κούρο. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα κατέληξε στον Κούτσι που ήταν στο σημείο του πέναλτι και σκόραρε.
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού σέβονται την φανέλα που φοράνε και παρά την κατάσταση διάλυσης στα διοικητικά, κάνουν το καθήκον τους. Νίκησαν με καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο τον Πανιώνιο και δείχνουν πως δεν θέλουν να χάσουν με τίποτα το πλεονέκτημα ενόψει των πλέι0-οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου