ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Χαρακίρι υποβιβασμού

Το γκολ του Σουμπίνιο έσωσε οριστικά τον Λεβαδειακό και σε συνδυασμό με τη νίκη της Κέρκυρας, έστειλε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη τον Εργοτέλη της μίας νίκης στα 13 τελευταία...
Μία νίκη. Τόσο δύσκολο είναι να κάνεις μία νίκη σε 13 αγώνες; Εντάξει μία την έκανε, όταν νίκησε 1-0 την Κέρκυρα. Ακόμα μία ήθελε ο Εργοτέλης.
 Ενα «τρίποντο» έξτρα κάπου μεταξύ των επτά ηττών και πέντε ισοπαλιών. Κάπου θα μπορούσε να το έχει πάρει. Τζίφος όμως. Με μία επιτυχία λοιπόν σε τόσα πολλά παιχνίδια, σε έναν καταστροφικό δεύτερο γύρο, δεν σώνεσαι! Δεν αξίζεις να σωθείς! Τελεία και παύλα.
Ο Λεβαδειακός του την... έκανε. Ο Σουμπίνιο (56') πλάσαρε χαλαρά από τη μικρή περιοχή, ολοκληρώνοντας την υπέροχη προσπάθεια από τα αριστερά του Ναπολεόνι, ο οποίος έκανε... γιογιο δύο αντιπάλους. Αυτό ήταν το μοναδικό γκολ. Αυτό που έκρινε το Εργοτέλης – Λεβαδειακός (0-1) και είναι εξαιρετικά πιθανό να κρίνει και την υπόθεση παραμονής στην μεγάλη κατηγορία.
Η Λιβαδειά σώθηκε οριστικά, μαθηματικά και ό,τι άλλο θέλετε. Απομένουν πλέον Κέρκυρα, Εργοτέλης και οι μαθηματικές πιθανότητες του Παναιτωλικού (θέλει συνδυασμό τριών αποτελεσμάτων), για να παλέψουν. Η κέρκυρα πάντως του την... έκανε του Εργοτέλη. Διέλυσε 4-1 τον ΟΦΗ και τον προσπέρασε, αφήνοντας τον να ξεψυχά κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.
Το ματς στην Κρήτη αυτό καθ' αυτό δεν ήταν καλό. Είχε όμως κάποιες φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να βάλουν και δεύτερο γκολ. Παραδόξως, οι Βοιωτοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυνατά. Στα πέντε πρώτα λεπτά είχαν τρεις καλές στιγμές για να σκοράρουν με τους Πόποβιτς (δις) και Ναπολεόνι. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν σταδιακά και έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μπούντιμιρ να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά (14') και πάλι με το κεφάλι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι (27') έπειτα από σέντρα του Φραγκουλάκη και τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, Κυριακίδη να βάζει το χεράκι του.
Μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο. Στην επανάληψη, ακριβώς με το ξεκίνημα (46') και μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή, ο Τζανακάκης έπιασε βολίδα από 20 μέτρα, αλλά και πάλι ο Κυριακίδης ήταν παρών και έδιωξε, κάτι που επανέλαβε λίγο αργότερα (47') σε τετ α τετ με τον Φραγκουλάκη. Μετά το γκολ του Λεβαδειακού που περιγράψαμε στο ξεκίνημα, οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν το 2-0 με τον Κόρμπο (58') και τον Ναπολεόνι (84').
Οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και δεν είχαν καθόλου καθαρό μυαλό, ειδικά από το γκολ και μετά. Ετσι λοιπόν φτάσαμε στην δεύτερη νίκη του Λεβαδειακού κόντρα στον Εργοτέλη σε οκτώ μεταξύ τους συναντήσεις. Πλέον η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου χρειάζεται μόνο νίκη στην Ξάνθη και ήττα τη Κέρκυρας στον Αρη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας (νίκη Εργοτέλη, ισοπαλία Κέρκυρας) θα υπάρξει μπαράζ παραμονής.
Ο Δημήτρης Κυριακίδης έκανε σπουδαίο ματς. Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού κράτησε όρθιους τους Βοιωτούς με τέσσερις πολύ σημαντικές επεμβάσεις και τους χάρισε μία νίκη παραμονής, για την οποία σίγουρα δεν θα αρκούσε το γκολ του Σουμπίνιο. Η επίθεση του Εργοτέλη. Η μεσαία γραμμή πέρασε κάποιες σέντρες κυρίως με τον Φραγκουλάκη, αλλά οι Μπούντιμιρ, Κουτσιανικούλης και Κατσικοκέρης δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα και ειδικά ο πρώτος.
Ο Σουμπίνιο έχει συμβάλει απεριόριστα στην παραμονή του Λεβαδειακού. Από τον Γενάρη που μετακόμισε από τον ΟΦΗ, σκοράρει σημαντικά γκολ και μοιράζει πολύτιμες ασίστ. Ετσι και τώρα έκανε το πρώτο.
Η κεφαλιά του Μπούντιμιρ στο 14' ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη της φήμης του ως κεφαλοσφαιριστή. Εχασε μοναδική ευκαιρία από μισό μέτρο να βάλει τον Εργοτέλη μπροστά στο σκορ και αν αλλάξει όλο το ματς. Δεν είχε προβλήματα ο Σιδηρόπουλος (δεν του έκατσε δύσκολη φάση) που ωστόσο, μοίρασε αρκετές κίτρινες κάρτες.
Ο Εργοτέλης εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Από το ξεκίνημα δεν έδειξε να έχει το απαιτούμενο για τέτοιο ματς πάθος. Μόλις έμαθαν οι παίκτες του το τι συνέβαινε στην Κέρκυρα, λύγισαν και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να αντιδράσουν. Δίκαιη η νίκη του Λεβαδειακού που έπαιξε έξυπνα και είχε σε καλή κατάσταση τον τερματοφύλακα του Κυριακίδη.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:
Καβουσάκης, Τζανακάκης, Σασιασβίλι (75' Μπέτο), Ολίσε, Σαρρής, Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Σίλβα, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ (57' Λεάλ), Κουτσιανικούλης (75' Χαντί)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Ζησόπουλος, Ιωάννου, Κόρμπος, Κουτσόπουλος, Σουμπίνιο (89' Μαχαίρας), Φαβάλι, Ναπολεόνι, Πόποβιτς (85' Ντιανά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου