ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΕυΧαριστημένοι και οι δυο!

Πανιώνιος και Ξάνθη μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας (1-1), που ήταν αρκετός για να τους δώσει και μαθηματικά την παραμονή, έπειτα από την ήττα του Εργοτέλη. Βασιλακάκης, Όμο τα γκολ.

Έτσι έπαιξαν
Με επιθετικό σχήμα παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος, καθώς ξεκίνησε με 4-4-2 και τους Σιδεράκη, Αντούνιες, Κούρντι, Πιερ, Σιόβα, Ρόκα, Μενδρινό, Σάμαρη, Όμο, Κούτσι, Ντιμπαλά.
Από τη μεριά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε το 4-2-3-1 και τους Λυμπερόπουλο, Μπέρτο, Στάσιακ, Μπαξεβανίδη, Κομεσίδη, Πλατέλλα, Βλαχοδήμο, Βασιλακάκη, Μαρσελίνιο, Ντάνι, Μαρκόφσκι.
Ο Πανιώνιος τις ευκαιρίες, η Ξάνθη το γκολ
Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες, ενώ η Ξάνθη η ομάδα που είχε το γκολ. Οι «κυανέρυθροι» είχαν, μάλιστα, και δοκάρι στο 18' σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αντούνιες, ενώ ο ίδιος παίκτης πλάσαρε στον Ντιμπαλά τρία λεπτά αργότερα για να αποκρούσει ο Λυμπερόπουλος το πλασέ του τελευταίου.
Έτσι, οι ακρίτες άνοιξαν το σκορ στο 25', με τον Βλαχοδήμο να βγάζει τη σέντρα και τον Βασιλακάκη να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σπαταλάνε ευκαιρίες και μια από αυτές ήταν στο 29', όπου ο Πιερ αστόχησε από κοντά με κεφαλιά, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Αντούνιες, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του συλλόγου της Νέας Σμύρνης.
Ένα σουτ του Όμο πέρασε άουτ στο 35', ενώ η Σκόντα είχε μια σπουδαία φάση στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Βλαχοδήμος έκλεψε την μπάλα από τον Σάμαρη έξω από την περιοχή κι έδωσε πάσα στον Μαρκόφσκι, που δεν κατάφερε να κάνει το 0-2 για τους ακρίτες, αφού ο Σιδεράκης απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του. Κάτι άλλο αξιόλογο δεν έγινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο σκορ.
Λίγα πράγματα, ισοφάρισε ο Πανιώνιος
Στην επανάληψη το ματς δεν είχε πολλές φάσεις και η μοναδική ήταν στο 72', όταν ισοφάρισε ο Πανιώνιος. Αρχικά, ο Αντούνιες έκανε ένα σουτ από πλάγια και έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Σιδεράκης.
Στη συνέχεια της φάσης, ο πρώτος το εκτέλεσε και ο Όμο με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-1 στη Νέα Σμύρνη. Έτσι, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας, που τελικά αποδείχτηκε αρκετός, καθώς τους εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ, έπειτα από την ήττα του Εργοτέλη.
Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Βιτορίνο Αντούνιες, που είχε ένα δοκάρι, είχε φάσεις, προσπαθούσε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, ενώ από τη δική του εκτέλεση κόρνερ ήρθε και η ισοφάριση.
 Οι άμυνες των δυο ομάδων στα γκολ. Βασιλακάκης και Όμο έκαναν ανενόχλητοι την κεφαλιά και σκόραραν.
Οι Βασιλακάκης και Όμο, οι οποίοι ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη.
Την έκανε ο Σάμαρης στο 36', όταν έχασε την μπάλα από τον Βλαχοδήμο έξω από την περιοχή, όμως αυτή δε στοίχισε στην ομάδα του.
Δεν είχε δύσκολες φάσεις ο Ηλίας Σπάθας, ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα όπου έπρεπε.
 Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο δεύτερο και οι δυο ομάδες έμειναν ευχαριστημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς ήταν αρκετός για να τους δώσει τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους στη Σούπερ Λιγκ.
Συνθέσεις ομάδων
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Αντούνιες, Κούρντι, Πιερ, Σιόβας, Ρόκας (55' Σκέμπρι), Μενδρινός, Σάμαρης, Όμο, Κούτσι, Ντιμπαλά (67' Αμπντουλάγιεφ).
Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Στάσιακ, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Πλατέλλας (57' Πόι), Βλαχοδήμος (80' Σταθάκης), Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο (57' Μάνταλος), Ντάνι, Μαρκόφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου