ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Οε, οε, οε... Παπίς Σισέ!

Ο Σισέ σκόραρε δις, η Λίβερπουλ έχει παράπονα από τη διαιτησία και η Νιούκαστλ κέρδισε 2-0, «πιάνοντας» ξανά την Τσέλσι στη βαθμολογία! Νεύρα και αποβολή Ρέινα στο τέλος!
Ο Άντι Κάρολ αποτέλεσε το πρόσωπο της αναμέτρησης, επιστρέφοντας στο γήπεδο όπου αναδείχθηκε. Ο ίδιος συνεχίζει να δηλώνει οπαδός της ομάδας, αλλά αρκετοί τον... θεωρούν «Ιούδα»! Απέναντι στην πρώην του ομάδα τέθηκε για πρώτη φορά και ο Χοσέ Ενρίκε.
Το ματς ξεκίνησε έχοντας καλό ρυθμό, με τη Λίβερπουλ να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 9`, όταν μετά από ένα στημένο του Τζέραρντ η κεφαλιά του Σκρτελ πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, ενώ οι Ρεντς, που είχαν την κατοχή, δημιούργησαν την καλύτερή τους στιγμή στο 16`, όταν μετά από σέντρα του Μπέλαμι, η μπάλα κόντραρε στον Περτς και ο Κρουλ με τη βοήθεια του δοκαριού αποσόβησε το γκολ. Στο επόμενη λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για ξεκάθαρο χέρι του Σίμπσον, αλλά ο Άτκινσον διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν ζητήσει πέναλτι και οι «Καρακάξες», για τράβηγμα της φανέλας του Μπεν Αρφά από τον Ενρίκε.
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τη Λίβερπουλ στο 19`, όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μπεν Αρφά από τα δεξιά, η σέντρα του βρήκε τον Σισέ, που με δύσκολη κεφαλιά σημείωσε το έκτο του γκολ σε επτά παιχνίδια, δίνοντας το έναυσμα στην κερκίδα να φωνάξει στον Νταλγκλίς «Απολύεσαι το πρωί»! Η τριάδα των Τιοτέ, Γκάθρι και Καμπάι λειτουργούσε άψογα στο κέντρο, όπως και η επιθετική τριπλέτα με Σισέ, Μπα και Μπεν Αρφά. Από την άλλη, η ομάδα του Νταλγκλίς αναπτυσσόταν κυρίως από τα δεξιά με τον Μπέλαμι, ο οποίος στο 28` «έκοψε» την μπάλα στο κέντρο της περιοχής, η άμυνα της Νιούκαστλ αδράνησε, αλλά η κεφαλιά του Κάρολ πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για κάποια λεπτά, αλλά στο 34` ένα μακρινό σουτ του Μπα που κόντραρε στον Σκρτελ λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Ρέινα. Oι «Καρακάξες» έφεραν ξανά το ματς στα μέτρα τους, και στο 41` ο Σισέ με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής μετά από σέντρα του Γκάθρι, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι, με μια... βουτιά του Κάρολ στην περιοχή για να κερδίσει πέναλτι να συμπεριλαμβάνεται στα χάι λάιτ!
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος, η Νιούκαστλ έφτασε μια ανάσα από το 2-0. Ο Γουίλιαμσον με κεφαλιά από την περιοχή αιφνιδίασε τον Ρέινα, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στη βάση του δοκαριού! Στο 56` ο Τζέραρντ με καταπληκτική πάσα προσπάθησε να βρει τον Μπέλαμι στην περιοχή, αλλά ο Κρουλ βγήκε και με τη συμβολή του Γουίλιαμσον μπλόκαρε. Ένα μακρινό σουτ του Σέλβι δεν βρήκε στόχο και η Νιούκαστλ χτύπησε ξανά με τον Παπίς Σισέ στο 59`! Ο Σενεγαλέζος ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά ο επόπτης δεν τον έκοψε. Στη συνέχεια βρέθηκε ... onside, πήρε την μπάλα από τον Μπεν Αρφά και με απόλυτη ψυχραιμία μέσα στον περιοχή, κέρδισε τον Ρέινα, έχοντας πλέον 7 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια!

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, με τον Σουάρες να εκμεταλλεύεται την λάθος εκτίμησε του Κρουλ και να σουτάρει, αλλά τον Περτς να βάζει τελευταία στιγμή την κόντρα. Στη συνέχεια ωστόσο, η ομάδα του Νταλγκλίς έμεινε από... λύσεις. Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο «Βασιλιάς Κένι» έκανε και τις τρεις αλλαγές του, προσπαθώντας να ξαναδώσει πνοή στην ομάδα του, αλλά στο 80` το ματς πήγε να πάρει φωτιά! Ο Περτς έβαλε τρικλοποδιά στον Ρέινα, ο Ισπανός... τρελάθηκε και τον κουτούλησε, με τον διαιτητή να δείχνει κίτρινη στον παίκτη της Νιούκαστλ και κόκκινη στον κίπερ της Λίβερπουλ! Μην έχοντας άλλες αλλαγές, ο Νταλγκλίς έστειλε τον Ενρίκε κάτω από τα δοκάρια! Οι Ρεντς έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια με αριθμητικό μειονέκτημα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος!
Nιούκαστλ (Πάρντιου): Κρουλ, Σίμπσον, Γουίλιαμσον, Περτς, Γκουτιέρες, Γκάθρι (65` Γκόσλινγκ), Τιοτέ, Καμπάι, Μπεν Αρφά (90` Σαντόν), Μπα, Σισέ (74` Αμεόμπι)
Λίβερπουλ (Νταλγκλίς): Ρέινα, Φλάναγκαν, Κάραγκερ, Σκρτελ, Ενρίκε, Σπίαρινγκ, Τζέραρντ, Σέλβι (76` Ντάουνινγκ), Σουάρες, Μπέλαμι (80` Κάουτ), Κάρολ (80` Χέντερσον)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου