ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Θρύλε των γηπέδων... Νο39!

Η στέψη έγινε στο Αγρίνιο! Ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Παναιτωλικό και κατέκτησε και μαθηματικά το 39ο πρωτάθλημα στην ιστορία του!
Έτσι έπαιξαν
Ο γηπεδούχος Παναιτωλικός είχε βασικό πορτιέρο τον Τσενάμο. Δεξί μπακ ήταν Σιόντης, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απάρτιζαν οι Αναστασιάδης και Ντολεζάι και το αριστερό μπακ ήταν ο Γκόλιας.
Το αμυντικό χαφ ήταν ο Μητρόπουλος, έχοντας πιο μπροστά του στο κέντρο τους Ρότσα και Θεοδωρίδη. Τις δύο πτέρυγες κάλυπταν οι Καμαρά και Άντι. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Χαριστέας.
Στον Ολυμπιακό ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Τοροσίδης (δεξί μπακ), Αβραάμ, Μέλμπεργκ (τα δύο στόπερ) και Χολέμπας (αριστερό μπακ).
Στον άξονα ήταν ο Ορμπάιθ με τον Μανιάτη με τον Ισπανό να έχει κυρίως τον ρόλο του αμυντικού χαφ και τον Μακούν να είναι πιο μπροστά τους. Στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν οι Καζίμ και Αμπντούν και στην κορυφή ο Μιραλάς.

Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά δυναμικά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μάλιστα δύο πολύ καλές στιγμές στο 9ο λεπτό μετά από σουτ των Μανιάτη και Τοροσίδη (σ.σ. τα δύο αυτά σουτ έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα).
Οι παίκτες του Βαλβέρδε κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου και να πρεσάρουν πολύ τους Αγρινιώτες, που δεν μπορούσαν να ανοιχθούν και να παίξουν επιθετικά. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά και έκαναν φάσεις είτε από το κέντρο είτε από τα πλάγια.
Ισορρόπησε ο Παναιτωλικός
Ωστόσο ο Παναιτωλικός, αν και κλείστηκε αρκετά πίσω στην αρχή της αναμέτρησης, βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει τον αγώνα και να κερδίσει μέτρα στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βελτιώσουν την ανάπτυξή τους αλλά και να βγουν μπροστά με αξιώσεις, προσπαθώντας να απειλήσουν είτε με σουτ είτε από στημένα.
Στο 21ο λεπτό πάντως ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ γκολ του Μανιάτη. Οι Αγρινιώτες από μέρους τους είχαν μία πολύ καλή στιγμή στο 25ο λεπτό.
Ο Αναστασιάδης κατάφερε να πάρει την κεφαλιά από πολύ καλή θέση, όμως αυτή πέρασε άουτ. Στο 34ο λεπτό υπήρξε άλλη μία υπόδειξη οφσάιντ σε τέρμα του Μιραλάς, που ήταν επίσης σωστή.
Δοκάρι ο Αμπντούν
Στο 45ο λεπτό ο Αμπντούν θα χάσει την πιο μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό αλλά και την πλέον κλασική ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Αλγερινός θα κάνει την προβολή από κοντά με τον Τσενάμο να αποκρούει δύσκολα την μπάλα η οποία βρήκε και στο δοκάρι της εστίας του.
Λύτρωση από τον γνωστό... ύποπτο!
Στο 54ο λεπτό ο Μιραλάς έμελλε να βάλει την σφραγίδα του σε έναν ακόμα αγώνα του Ολυμπιακού σε μία φάση που φέρει ευθύνη από μεριάς Παναιτωλικού ο Μητρόπουλος. Ο Βέλγος μετά από μπαλιά του Μακούν σούταρε με ωραίο τρόπο κάνοντας το 1-0 στο Αγρίνιο εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών των παικτών των Πειραιωτών.
Από εκεί και έπειτα ο Παναιτωλικός άρχισε να παρουσιάσει σημάδια κατάρρευσης, μην μπορώντας να ακολουθήσει τους ρυθμούς των ερυθρόλευκων. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι Αγρινιώτες έκαναν την τελευταία τους μεγάλη αντεπίθεση. Πίεσαν για την ισοφάριση με όλες τους τις δυνάμεις, έβγαλαν ορισμένες φάσεις όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας.
 Ο Μιραλάς. Ο Βέλγος στράικερ έφτασε αισίως τα 19 γκολ. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού ήταν ο παίκτης που... τρύπησε την αντίπαλη άμυνα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και μαζί και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.
 Ο Μητρόπουλος κυρίως για την φάση του γκολ του Ολυμπιακού καθώς από αυτόν... φεύγει η μπάλα και βγαίνει το τέρμα του Μιραλάς. Γενικότερα δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή του μέρα.
Βέβαια για τον Παναιτωλικό δεν... τράβηξαν και ορισμένα επιθετικά τους ατού, όπως ο Χαριστέας. Από μεριάς των Πειραιωτών ο Καζίμ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων μην μπορώντας να συμβάλλει όσο έπρεπε από τα άκρα στο παιχνίδι της ομάδας του.
Ο Άντι έκανε καλό παιχνίδι από μεριάς του Παναιτωλικού. Ήταν ιδιαίτερα θετικός στο πρώτο μέρος με πλαγιοκοπήσεις αλλά και βοήθειες στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι.
Προσπάθησε και ανεβάσει τον Παναιτωλικό και να απειλήσει τον αντίπαλο. Στην επανάληψη ωστόσο η απόδοσή του έπεσε. Θετική εικόνα και από τον Τσενάμο που έκανε αρκετές καλές αποκρούσεις.
Σχετικά με τον Ολυμπιακό καλό ματς έκαναν οι Αμπντούν, Μανιάτης και Μακούν. Και οι τρεις ποδοσφαιριστές είχαν καλή εικόνα οργανωτικά και επιθετικά ενώ ο Μανιάτης είχε και σημαντική αμυντική συνεισφορά.
 Ανήκει στον Μητρόπουλο στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού. Από εκείνον γίνεται το λάθος και έτσι ο Μακούν με τον Μιραλάς καταφέρνουν να συνεργαστούν με τον Βέλγο να βρίσκει δίχτυα.
Το στραγάλι: Ο ρέφερι Μιχάλης Κουκουλάκης δεν απέφυγε τα λάθη. Και εκείνος πάντως και οι βοηθοί του δεν υπέπεσαν σε σοβαρά ατοπήματα στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό.
Συνολικά ο Ολυμπιακός στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τον Παναιτωλικό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Οι Πειραιώτες αποδείχθηκαν ανώτεροι της ομάδας του Αγρινίου που πάλεψε αρκετά για τους βαθμούς ή τον βαθμό όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό.
Έτσι οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν δίκαια, φτάνοντας στην μαθηματική κατάκτηση του 39ου τίτλου τους. Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση, όμως διατηρεί ακόμα ελπίδες για την σωτηρία του. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η για ακόμα μία φορά εκπληκτική παρουσία του κόσμου του Παναιτωλικού στις κερκίδες.
Συνθέσεις ομάδων
Παναιτωλικός: Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης (62' Ακαλέ), Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος (86' Καραμαλίκης), Σιόντης, Άντι (62' Φερνάντες), Καμαρά.
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Καζίμ, Μιραλάς, Χολέμπας, Αβραάμ, Ορμπάιθ, Τοροσίδης (46' Μοντέστο), Μακούν (78' Φουστέρ), Αμπντούν (82' Τζιμπούρ).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου