ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Σάλπι»- Χαλκιάς... γλεντάει ο Πειραιάς!

O Χαλκιάς έπιανε, ο Σαλπιγγίδης έβαζε! Οι πρώην «πράσινοι»... μαχαίρωσαν τον Παναθηναϊκό και έστειλαν τον Ολυμπιακό στο ρετιρέ και το +1! Μεγάλη νίκη (2-0) του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ!
Επιστροφή στα… παλιά
Μετά τον τραυματισμό του Σεμπάστιαν Λέτο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα… επιστράτευσε τον Τοτσέ για τη κορυφή της επίθεσης, χρησιμοποιώντας «καθαρό» φορ. Μετά από αρκετό καιρό, όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει τον πάγκο τον Ισπανό στράικερ, προτιμώντας τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο σε ρόλο φουνταριστού!

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Μαρίνος και ο Σαριέγκι με τον Μπιάρσμιρ στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο και Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Κουίνσι, δεξί ο Ζέκα, ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο και ο Λάζαρος στη κορυφή.
Μέσα «Κλάους» και Νιμανί!
Από την άλλη πλευρά, ο Λάζλο Μπολόνι ξεκίνησε τελικά τον Στέφανο Αθανασιάδη στη κορυφή της επίθεσης, με τον νεαρό να ξεπερνά το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Ο Ρουμάνος προπονητής, μάλιστα, άφησε στον πάγκο τον Γεωργιάδη, προτιμώντας τον Νιμανί!
Ο Χαλκιάς ξεκίνησε στην εστία του «δικεφάλου», έχοντας αριστερά τον Λίνο, δεξιά τον νεαρό Αποστολόπουλο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τσιρίλο και Μαλεζά. Λαζάρ και Πάμπλο Γκαρσία στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Φωτάκη μπροστά τους. Σαλπιγγίδης δεξιά, Νιμανί αριστερά και «αιχμή» ο ‘’Κλάους’’.
Παγωμάρα εντός και εκτός
Τέτοια ταλαιπωρία της μπάλας είχαμε καιρό να δούμε στο ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προσέφεραν ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ «θέλω αλλά δεν μπορώ», έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και σε ολόκληρο το πρώτο μέρος δημιουργήθηκαν όλες και όλες δύο αξιόλογες φάσεις στο 41’ με τον Χαλκιά να «βγάζει» το σουτ του Λάζαρου και στα… καπάκια τον Σαλπιγγίδη να μην κάνει σωστά την προβολή από το γύρισμα του Αθανασιάδη.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κίνηση και πέταξαν για ακόμη ένα παιχνίδι το πρώτο ημίχρονο. Μια ανούσια κατοχή(58-42) είχαν οι «πράσινοι» και τίποτα παραπάνω. Το… τρικ του Φερέιρα με τον Λάζαρο στη κορυφή δεν βγήκε, Κουίνσι, Ζέκα και Κλέιτον ήταν εκτός παιχνιδιού και υπομονή για να γυρίσει η μπάλα σωστά δεν υπήρχε.
Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ φάνηκε πως δεν… καιγόταν να επιτεθεί. Με καλή αμυντική λειτουργία και σωστά ντουμπλαρίσματα στις πτέρυγες έκλεινε τους διαδρόμους αλλά και εκείνος σπατάλησε τις ευκαιρίες που είχα να βγάλει φάσεις στη κόντρα.
Δικέφαλη πτήση και… ανώμαλη προσγείωση!
Στην επανάληψη, ο Φερέιρα έκανε τη πρώτη του αλλαγή στην ανάπαυλα με τον Τοτσέ αντί του Κλέιτον. Ο Παναθηναϊκός πίεσε τον ΠΑΟΚ αλλά ένα τραγικό λάθος του Σαριέγκι… χάρισε το πέναλτι στον «δικέφαλο» και ο Λίνο στο 53’ άνοιξε το σκορ! Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια κλείστηκαν στη περιοχή τους, είχαν καλή αμυντική λειτουργία, ο Χαλκιάς… κατέβασε ρολά και σε μία αντεπίθεση στο 84’ ο Σαλπιγγίδης… πλήγωσε την πρώην του ομάδα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0!
Μάλιστα, ο Χαλκιάς είπε «όχι» και σε εκτέλεση πέναλτι του Λάζαρου στις καθυστερήσεις, κρατώντας μόνος του ανέπαφη την εστία του. Ο διεθνής πορτιέρο ήταν ο πρωταγωνιστής στη δικέφαλη πτήση αλλά και στην... ανώμαλη προσγείωση του Παναθηναϊκού από την κορυφή.
 Κώστας Χαλκιάς. Ο έμπειρος πορτιέρο… βούλωσε τα στόματα όσων διέδιδαν την αστεία προπαγάνδα εναντίον του για την απόδοση του στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Ο Χαλκιάς έκανε απίστευτες επεμβάσεις, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στη καριέρα του. Αποκορύφωμα της σπουδαίας του απόδοσης, η απόκρουση στο πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις αλλά και το… ακροβατικό στη κεφαλιά του Τοτσέ.
Ο Λίνο. Ο μπακ των φιλοξενούμενων εκτός από το πολύ καλό ανασταλτικό του παιχνίδι, ήταν εξαιρετικός και καθοριστικός για την ομάδα του επιθετικά. Εκτελεί εύστοχα το πέναλτι στο 53’ για το 1-0 ενώ στο 84’ βγάζει σέντρα… πάρε-βάλε στον Σαλπιγγίδη.
 Κουίνσι, Κλέιτον, Ζέκα. Οι ποδοσφαιριστές από τους οποίους περίμενε πολλά ο Παναθηναϊκός ήταν σε… άλλο γήπεδο και δεν βοήθησαν στο παραμικρό.
 Ανήκει ολοκληρωτικά στον Γιοσού Σαριέγκι. Στη φάση που ο ΠΑΟΚ παγώνει το ήδη… παγωμένο ΟΑΚΑ, χάνει τον Αθανασιάδη και στη συνέχεια τον τραβά παρατεταμένα από τη φανέλα. Τόσο, ώστε ο διεθνής επιθετικός να πέσει στο έδαφος και να κερδίσει την εσχάτη των ποινών.
 Ο Βοσκάκης δίνει σωστά το πέναλτι στο τράβηγμα του Σαριέγκι πάνω στον Αθανασιάδη όπως και εκείνο του Γκαρσία πάνω στον Χριστοδουλόπουλο. Κατά τα λοιπά προσπάθησε να εκνευρίσει τους γηπεδούχους με τις αποφάσεις του. Αλάνθαστοι οι επόπτες που δεν είχαν ιδιαίτερη δουλειά.
 Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την φωτιά και… κάηκε από τον ΠΑΟΚ που είχε τις λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και έναν απίστευτο Κώστα Χαλκιά. Οι «πράσινοι» πλέον από το +5 από τον Ολυμπιακό βρίσκονται στο -1, χάνοντας μέσα από τα χέρια τους αυτή τη πολύ σπουδαία διαφορά. Ο «δικέφαλος» πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, νικώντας μετά από αρκετά χρόνια στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου