ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΑΣ... για να σωθείς!

Μπεσέρα ο λυτρωτής! Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 81' ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε το «τρίποντο» και την Δόξα (1-0) που έπαιζε με 10 από το 40' και... πήρε ανάσα παραμονής!
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 επέλεξαν να παρατάξουν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι Άγγελος Αναστασιάδης και Μάκης Κατσαβάκης. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε τους Κηπουρό, Λίλα, Πάντο, Κώτσιο, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Γεωργίου, Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Μπακαγιόκο. Ο προπονητής της Δόξας Δράμας, από τη μεριά του, προτίμησε τους Σέρεμετ, Γκαρακλίδη, Βέρτζο, Σικαλιά, Ψυχογιό, Λίμα, Παπαδόπουλο, Αμπουμπακάρι, Αραβίδη, Ουέλινγκτον, Κυβελίδη.

Υπεροχή ΠΑΣ, λίγες φάσεις και αποβολή
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την υπεροχή, καθώς πίεζε τη Δόξα και δημιούργησε κάποιες ελάχιστες φάσεις, με τους Δραμινούς να μην έχουν ούτε μια. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 7', όταν ο Λίλα πλάσαρε άουτ από καλή θέση, ενώ ο Βίλα στο 24' έκανε κακό σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.
Οι φάσεις ήταν λίγες, με την τελευταία να σημειώνεται μόλις στο 29', παρά το γεγονός ότι οι Ηπειρώτες αύξαναν συνεχώς την πίεσή τους. Ο Μπεσέρα έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά αυτό κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στη συνέχεια, η Δόξα προσπάθησε να βγει μπροστά, κυρίως με βαθιές μπαλιές, χωρίς να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο, ενώ στο 41' έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αραβίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γεωργίου. Με αυτόν τον τρόπο, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως τέρματα στα αποδυτήρια.
Ξανά μπροστά ο ΠΑΣ, δεν έβρισκε δρόμο προς τα δίχτυα
Στην επανάληψη οι παίκτες του Αναστασιάδη έκαναν κάποια λάθη στα πρώτα λεπτά, με τη Δόξα να μπαίνει πιο δυνατά, όμως σιγά-σιγά τα άφησαν πίσω και βγήκαν ξανά στην επίθεση για να δημιουργήσουν φάσεις και να πετύχουν το γκολ της νίκης.
Η πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 58', με τον Λίλα να πλασάρει άουτ από πλάγια, ενώ το σουτ του Γεωργίου δυο λεπτά αργότερα κατέληξε άουτ, ενώ άλλο ένα του Τζημόπουλου πάνω στην κίνηση στο 67' μπλόκαρε σταθερά ο Σέρεμετ. Ο «Άγιαξ» συνέχισε να πιέζει, όπως έκανε και στο πρώτο μέρος, όμως δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.
Δώρο από Βέρτζο!
Έτσι, ο Βέρτζος του έκανε το καλύτερο δώρο στο 80'. Ο στόπερ των «μαυραετών» έκανε χέρι μέσα στην περιοχή στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα και ο διαιτητής Σέλιμος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μπεσέρα δεν αστόχησε από τα 11 μέτρα στο 82' κι έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Το ματς στους Ζωσιμάδες ολοκληρώθηκε με το πλασέ του Βίλα στο 87', το οποίο πέρασε άουτ.
 Ο Λεάντρο Μπεσέρα προσπαθούσε καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως στο τέλος ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, αφού πέτυχε το νικητήριο γκολ των Ηπειρωτών.
Ο Χρήστος Αραβίδης, που άφησε μόλις στο 41' την ομάδα του με δέκα παίκτες.
 Καλό παιχνίδι από τους Γεωργίου, Λίλα και Βίλα, που είχαν κάποιες τελικές προσπάθειες για να πετύχουν ένα τέρμα.
 Την έκανε ο Άγγελος Βέρτζος στο 80', όταν έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, κάτι που ήταν δώρο στον ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.
 Σωστή η απόφαση του Σέλιμου να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αραβίδη, καθώς άπλωσε το πόδι του και ανέτρεψε τον Γεωργίου στο 41'. Επίσης, το ίδιο σωστή ήταν και η υπόδειξη του πέναλτι στο 80'. Στο 39' ο Βίλα υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε σε όλο το παιχνίδι την υπεροχή, με τη Δόξα να μην έχει να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά μετά και από την αποβολή του Αραβίδη στο 41'.
Όμως, οι παίκτες του «Άγιαξ» δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα μέχρι που τους έκανε το δώρο ο Βέρτζος στο 80'. Ο Μπεσέρα ευστόχησε από την άσπρη βούλα και χάρισε μια πολύ σημαντική νίκη στον ΠΑΣ, που τον διατηρεί ζωντανό στο κόλπο της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ.
Συνθέσεις ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Λίλα (63' Τζάνης, 90'+4' Κυριάκος), Πάντος, Κώτσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γεωργίου, Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Μπακαγιόκο (72' Ντάσιος).
Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Γκαρακλίδης (11' Ρούτσης), Βέρτζος, Σικαλιάς, Ψυχογιός, Λίμα, Παπαδόπουλος, Αμπουμπακάρι (46' Γελαδάρης), Αραβίδης, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης (89' Κοβάσεβιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου